Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 7ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλημέρα, ή καλησπέρα σας, αναλόγως από ποιο ημισφαίριο διαβάζετε αυτές εδώ τις γραμμές. Ελπίζοντας να σας βρίσκω όλους και όλες πάρα πολύ καλά σωματικά και πνευματικά, επανερχόμαστε σήμερα με την αγαπημένη σας θεματική ενότητα «BodyBuilding & Υγεία».

Λόγω της μεγάλης αναγνωσιμότητας της προηγούμενης ανάρτησής μας, με τίτλο «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 6ο)», αποφασίσαμε πολύ γρήγορα να ανεβάσουμε και το επόμενο βήμα, δηλαδή το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 7ο)».

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα ασχοληθούμε με την δύναμη των αντιοξειδωτικών, με την βιταμίνη C, με την κούραση των μυών και τελικά με συμβουλές για το κάψιμο του λίπους.
  • Η Δύναμη των Αντιοξειδωτικών
Τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν αντιοξειδωτικά βοηθούν τον οργανισμό μας να προστατευθεί από πολλές ασθένειες - όπως είναι για παράδειγμα ο καρκίνος και ο διαβήτης. Πολλοί άνθρωποι δεν τρώνε τις προτεινόμενες πέντε με δέκα καθημερινές ημερήσιες δόσεις με αποτέλεσμα να μην ωφελούνται από την αντιοξειδωτική δύναμη των τροφών. Εάν δεν τρώτε με την καθημερινή διατροφή σας αρκετή ποσότητα αντιοξειδωτικών αυξήστε την λήψη φρούτων και λαχανικών τρώγοντάς τα από την αρχή της ημέρας. Για παράδειγμα βάλτε μέσα στην βρώμη που τρώτε για πρωινό διάφορα ολόκληρα ή αλεσμένα φρούτα. Επίσης στα γεύματά σας προσθέστε φασόλια και λαχανικά. Εάν δεν έχετε χρόνο για να προετοιμάσετε τα φρέσκα λαχανικά, αγοράστε κάποια έτοιμα κατεψυγμένα. Θα πρέπει να τρώτε τουλάχιστον μία σαλάτα την ημέρα. Κάντε μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ και αγοράστε κάθε εβδομάδα διαφορετικά φρούτα και λαχανικά για να μην βαρεθείτε συνέχεια τα ίδια πράγματα. Έτσι όχι μόνο θα δίνετε στο σώμα σας τα διατροφικά στοιχεία που χρειάζεται για ένα υγιή οργανισμό αλλά παράλληλα μπορεί να ανακαλύψετε και ωραίους διατροφικούς συνδυασμούς.
  • Η Βιταμίνη C
Εάν είστε άντρας και προσπαθείτε να κάνετε με την γυναίκα σας ένα παιδί, παίρνετε καθημερινά βιταμίνη C ώστε να διατηρείτε το σπέρμα σας σε καλή υγεία. Η βιταμίνη C προστατεύει τα σπέρματα από τις φθορές. Ένα υγιές σπέρμα δεν απαιτείται μόνο για την γονιμοποίηση του ωαρίου αλλά και για την δημιουργία ενός υγιούς εμβρύου. Τα ελαττωματικά σπερματοζωάρια είναι ίσως η αιτία περισσότερων αποβολών και προβλημάτων στα έμβρυα από ότι ευθύνονται τα ελαττωματικά ωάρια. Προσέξτε λοιπόν τον εαυτό σας και τα παιδιά που θα αποκτήσετε.
  • Οι Κουρασμένοι Μυς 
Οι περισσότεροι αθλούμενοι πιστεύουν ότι οι μυς έχουν αναρρώσει πλήρως όταν τα αποθέματα που έχουν στο γλυκογόνο έχουν πληρωθεί μέσω της λήψης υδατανθράκων. Όμως την επόμενη ημέρα μπορεί η προπόνησή τους να μην είναι τόσο καλή όσο θα περίμεναν απλά και μόνο επειδή οι μυς τους δεν έχουν ξεκουραστεί αρκετά. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα γεύμα με πολλούς υδατάνθρακες για να αναπληρωθεί το γλυκογόνο στους μυς δεν είναι αρκετό για να βελτιωθεί η απόδοση στο γυμναστήριο. Ο λόγος είναι ότι μετά την άσκηση μέσα στους μυς γίνονται πολλές χημικές, ηλεκτρικές και μηχανικές αλλαγές. Άρα λοιπόν θα πρέπει να ξεκουραστείτε αρκετά για να αναρρώσετε από μία έντονη προπόνηση πριν να πάτε ξανά στο γυμναστήριο. Αυτό είναι αναγκαίο εάν θέλετε να έχετε συνεχή βελτίωση του σώματός σας.
  • Κάψιμο Λίπους
Οι αθλητές διαφωνούν για το ποια είναι η καλύτερη χρονική στιγμή της ημέρας που μπορεί κάποιος να κάνει καρδιοαγγειακή προπόνηση. Όμως έρευνες δείχνουν ότι μια αεροβική δραστηριότητα νωρίς το πρωί με άδειο στομάχι καίει πολύ περισσότερο λίπος από το να την κάνατε οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας. Στο περιοδικό Medicine & Sciencein Sports & Exercise δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα μιας έρευνας που έγινε στο Πανεπιστήμιο Kansas State που δείχνουν ότι η οξείδωση του λίπους είναι γρηγορότερη όταν κάνουμε άσκηση νωρίς το πρωί. Μετρήσεις στο μεταβολισμό υδατανθράκων, λίπους και κατανάλωσης θερμίδων έδειξαν ότι το λίπος που καιγόταν από καρδιοαγγειακή προπόνηση το απόγευμα ή το βράδυ έφτανε μόνο το 67% του λίπους που καιγόταν από την πρωινή καρδιοαγγειακή προπόνηση.

Κάπως έτσι ολοκληρώσαμε και για σήμερα το άρθρο μας «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 7ο)». Να σημειώσω κάπου εδώ πως το συγκεκριμένο βήμα στην αγαπημένη σας θεματική ενότητα το θεωρώ από τα πιο δυνατά στην ιστορία αυτής της πορείας.


Protected by Copyscape Plagiarism Finder

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.