Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 59ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας ή καλημέρα σας αναλόγως από πιο ημισφαίριο της γης θα διαβάσετε το παρακάτω άρθρο από την αγαπημένης σας θεματική ενότητα. Και σήμερα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, είμαστε μαζί σας με άλλο ένα «BodyBuilding & Υγεία». Σήμερα κλείνουμε στην συγκεκριμένη ενότητα την 59η στροφή και σας έχουμε ένα μέρος με πολύ χρήσιμες πληροφορίες γύρω από το «BodyBuilding & Υγεία».

Κατά αυτόν τον τρόπο σήμερα θα μιλήσουμε για τα μπαχαρικά, για την σύνδεση της άσκησης με την αναπνοή μας, για την κρεατίνη και θα ολοκληρώσουμε και το 59ο μέρος με την αναγκαιότητα του μασάζ για τους αθλούμενους.

Ξεκινάμε λοιπόν την ανάλυσή μας, ξεκινάμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 59ο)».
  • Τα Μπαχαρικά
Τα περισσότερα βότανα και μπαχαρικά είναι πλούσια σε φυτικά αντιοξειδωτικά που ονομάζονται φαινόλες και φλαβονοειδή. Προσθέτοντας λοιπόν μπαχαρικά στα γεύματά σας, βελτιώνετε την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καταπολεμάτε τον καρκίνο και μειώνετε τις πιθανότητες να πάθετε διαβήτη τύπου II. Μπαχαρικά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά είναι η κανέλα, η ρίγανη, το σκόρδο και η κουρκουμίνη.
  • Σύνδεση Άσκησης Με Αναπνοή
Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει να λένε ότι θα πρέπει να εκπνέετε στην προσπάθεια και να εισπνέετε μετά. Μία έρευνα όμως που έγινε διαπίστωσε ότι για να υπάρχει συνεχή ενεργοποίηση των κοιλιακών και σταθερότητα στην σπονδυλική στήλη θα πρέπει να αναπνέετε φυσιολογικά σε όλη την διάρκεια της άσκησης. Προσπαθήστε λοιπόν να αναπνέετε ήρεμα και φυσιολογικά και παρατηρήστε εάν υπάρχει κάποια αλλαγή στην απόδοσή σας.
  • Η Κρεατίνη
Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η κρεατίνη είναι ένα κατασκευασμένο προϊόν αθλητικής διατροφής αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μία φυσική ουσία που παράγεται από τα αμινοξέα αργινίνη, γλυκίνη και μεθιονίνη. Η κρεατίνη όχι μόνο κατασκευάζεται από το ίδιο μας το σώμα αλλά υπάρχει και σε πολλές τροφές ιδιαιτέρως στο κόκκινο κρέας. Η μεγαλύτερη ποσότητα της κρεατίνης αποθηκεύεται μέσα στα μυϊκά κύτταρα όπου εκεί παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας. Από όλους τους ειδικούς θεωρείται απολύτως ασφαλές για τους περισσότερους ανθρώπους ενώ προτείνεται η χρήση της εάν κάνετε συχνή προπόνηση.
  • Η Αναγκαιότητα Του Μασάζ
Το μασάζ δεν είναι μόνο για χαλάρωμα αλλά βοηθά και τους κουρασμένους μυς να αναρρώσουν γρηγορότερα μέσω της μείωσης του πρηξίματος. Σύμφωνα με Αυστραλούς ερευνητές, εάν ένας τραυματισμένος μυς υποβληθεί σε μασάζ μέσα σε τρεις ώρες από την πρώτη στιγμή του πόνου, τότε τρεις μέρες αργότερα θα είναι πολύ λιγότερο πρησμένος (περίπου στο 1/3) από ότι θα ήταν εάν δεν του είχατε κάνει μασάζ.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 59ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!

Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.