Σάββατο 20 Μαΐου 2017

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 75ο)»

Φίλες μου και φίλοι μου καλησπέρα σας ή καλημέρα σας αναλόγως από πού διαβάζεται αυτές τις γραμμές. Είμαστε και σήμερα μαζί σας, σε ένα επετειακό άρθρο της ενότητας αυτής, αφού ήδη συμπληρώσαμε 75 άρθρα στην πολυαγαπημένη σας ενότητα, στο «BodyBuilding & Υγεία».

Σήμερα θα μιλήσουμε για τα λαχανικά, θα αναλύσουμε την προπόνηση δύναμης, επίσης θα αναφερθούμε στο βιολογικό γάλα και θα ολοκληρώσουμε το άρθρο μας με αναφορά στο σωματικό λίπος.

Ξεκινάμε λοιπόν την ανάλυσή μας, ξεκινάμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 75ο)».

  • Τα Λαχανικά
Οι μαμάδες σε ολόκληρο τον κόσμο, λένε στα παιδιά τους να τρώνε τα λαχανικά τους και έχουν απόλυτο δίκιο. Ερευνητές από το Oxford University (UK) ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, συνδέεται κυρίως με άτομα που ακολουθούν υγιεινές διατροφικές συνήθειες αλλά και τρόπο ζωής. Το αποτέλεσμα: μικρότερος κίνδυνος θανάτου από ισχαιμική καρδιακή νόσο (Ι.Κ.Ν.). Η Ι.Κ.Ν. χαρακτηρίζεται από την μειωμένη παροχή αίματος στην καρδιά, οδηγώντας σε στηθάγχη, πόνους στο στήθος και έμφραγμα. Μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωσαν τουλάχιστον οκτώ μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως, είχαν κατά 22% λιγότερο κίνδυνο για Ι.Κ.Ν. από εκείνους που κατανάλωσαν λιγότερες από τρεις μερίδες.
  • Προπόνηση Δύναμης
Η προπόνηση δύναμης βρέθηκε να είναι ζωτική για την μυϊκή απώλεια που προκαλείται από την ηλικία. Ερευνητές στοUniversity of Michigan, ανέλυσαν στοιχεία από 49 μελέτες και ανέφεραν ότι οι άνδρες που ξεκινούν προπόνηση με βάρος νωρίς στην ζωή τους, μπορούν να έχουν μικρότερη απώλεια στους μύες τους λόγω ηλικίας και να ζήσουν περισσότερα χρόνια. Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι οι μεγαλύτεροι ενήλικοι παίρνουν κατά μέσο όρο 1 κιλό στεγνή σωματική μάζα – μυϊκή- κατόπιν προπόνησης με βάρη, επί 20 εβδομάδες. Οι ενήλικοι άνω των 50 που κάνουν καθιστική ζωή, χάνουν 180 γραμμάρια μυών, κάθε χρόνο.
  • Βιολογικό Γάλα
Τα βιολογικά προϊόντα είναι της μόδας στις ημέρες μας, όμως σε πολλές περιπτώσεις το να τα επιλέξετε είναι καλύτερα διότι κάποια από αυτά (π.χ. βιολογικό ψάρι) δεν ελέγχονται σωστά. Τα βιολογικά αγαθά που θα μπορούσατε να αγοράσετε είναι μεταξύ άλλων τα μήλα, τα ροδάκινα, το μπρόκολο και το γάλα. Έρευνα του New castle University (UK) δείχνει ότι ο καιρός επηρεάζει το αγελαδινό γάλα. Το γάλα που περισυλλέχθηκε σε περίοδο υγρού και δροσερού καλοκαιριού στην Αγγλία, παρουσίασε σημαντικά υψηλότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος και πολύ λιγότερα ωφέλιμα λιπαρά οξέα σε σύγκριση με το «κανονικό» γάλα, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που βίωσαν οι αγελάδες. Το βιολογικό γάλα έχει 30%-50% λιγότερο κορεσμένο λίπος και υψηλότερες ποσότητες από συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA) και Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Το βιολογικό γάλα είναι καλύτερης ποιότητας και αξίζει το επιπλέον κόστος, αν και εφόσον μπορείτε να το αντέξετε.
  • Σωματικό Λίπος
Οι περισσότεροι άνθρωποι, δυσκολεύονται να τηρήσουν μια αυστηρή δίαιτα επί έναν χρόνο και φυσικά η άσκηση από μόνη της δεν αρκεί για να χάσετε κάποια έξτρα κιλά που έχετε στο σώμα σας. Κάνοντας μικρές αλλαγές όμως, θα μπορέσετε να χάσετε περισσότερο σωματικό λίπος και να αποκτήσετε ένα σχεδόν στεγνό σώμα. Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι να σταματήσετε να παίρνετε πρόσθετες θερμίδες από αναψυκτικά. Ακόμα και οι χυμοί φρούτων περιέχουν μεγάλη ποσότητα σε σάκχαρα και θερμίδες. Καταναλώστε περισσότερες ίνες για να επιβραδύνετε την λήψη τροφής. Η ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα είναι στα 25 γραμμάρια τουλάχιστον. Μήπως σας φαίνεται βουνό το να ξοδεύετε ώρες στο γυμναστήριο κάνοντας καρδιαγγειακή άσκηση; Αν ναι, τότε φροντίστε να κάνετε τουλάχιστον 2000 βήματα καθημερινά. Αν δουλεύετε σε κάποιο γραφείο, βρείτε ευκαιρίες και σηκωθείτε για να κινηθείτε λίγο. Μην σπαταλάτε τον χρόνο σας βλέποντας τηλεόραση από τον καναπέ.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 75ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.