Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Το Νέο Αθλητικό - Τηλεοπτικό πακέτο!!

Φίλες μου και φίλοι μου καλησπέρα σας. Σήμερα είμαστε μαζί, με ένα κυρίως αθλητικό άρθρο που θα το διαβάζετε όλο το χειμώνα που έρχεται και αναφέρεται στα αθλητικά τηλεοπτικά δικαιώματα και όπως αυτά διαμορφώνονται πια με τις νέες συμφωνίες των τηλεοπτικών καναλιών. Άρα και σύμφωνα με τα παραπάνω το παρακάτω άρθρο θα απασχολήσει κυρίως τους φίλους του blog μας.

Κατά αυτόν τον τρόπο θα χωρίσουμε το άρθρο μας σε τρείς μεγάλες κατηγορίες, δηλαδή στα κανάλια που θα φιλοξενήσουν τις διοργανώσεις. Αυτές οι κατηγορίες είναι η Δημόσια τηλεόραση, ο ΟΤΕ TV και η NOVA.

Ξεκινάμε λοιπόν από την δημόσια τηλεόραση και το ποδόσφαιρο που η ΕΡΤ εξασφάλισε για την τριετία 2015-18 στο Champions League να μεταδίδει ένα ματς κάθε Τετάρτη, παράλληλα με τον OTE TV, από τη φάση των ομίλων μέχρι τον τελικό. Συνολικά θα δείξει 13 αγώνες. Στα της Εθνικής, μεταδίδει τους αγώνες της για προκριματικά του Εuro 2016 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Ειρήσθω εν παρόδω η ΕΡΤ θα μεταδώσει και την κλήρωση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, στις 25 Ιουλίου. Οι αγώνες θα αρχίσουν το Σεπτέμβριο του 2016.

Στο μπάσκετ η δημόσια τηλεόραση ως το 2017 θα δείχνει έναν αγώνα κάθε αγωνιστική της Euroleague καθώς και το Final 4 παράλληλα με τη Nova. Τα τουρνουά προετοιμασίας της Εθνικής (Ακρόπολις 27-29 Αυγούστου και της Ξάνθης 21-23 Αυγούστου). Τέλος τα τουρνουά των Εθνικών ομάδων Νέων και Εφήβων.

Στο Βόλεϊ η ΕΡΤ έχει τους αγώνες της Εθνικής στο World League. Τουλάχιστον έναν αγώνα ανά αγωνιστική από την Α1 Γυναικών, εκτός από τους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Τα Final 4 του Κυπέλλου και Ανδρών και Γυναικών και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley, και Ανδρών και Γυναικών.

Στο Χάντμπολ Η ΕΡΤ μετέδωσε το ματς με το Βέλγιο για τα προκριματικά του EURO 2018 και λογικά θα συνεχιστεί η συμφωνία με την ΟΧΕ, άλλωστε 4-8 Νοεμβρίου, 6-10 Ιανουαρίου και 13-17 Ιανουαρίου διεξάγονται οι αγώνες της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Φυσικά η δημόσια τηλεόραση έχει το μεγαλύτερο κομμάτι του στίβου με τις επίσημες διοργανώσεις του ΣΕΓΑΣ, ως και το 2017. Επίσης στον Υγρό Στίβο έχει τα δικαιώματα ως και το 2018 και την συμφωνία για τα ευρωπαϊκά και τα παγκόσμια πρωταθλήματα. Ακόμα να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως η ΕΡΤ έχει αποκλειστικά τις μεταδόσεις για το καλλιτεχνικό πατινάζ μέχρι το 2017.

Για κατακλείδα στην ενότητα της δημόσιας τηλεόρασης δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες που η ΕΡΤ έχει εξασφαλίσει τους Αγώνες του 2016, στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπως και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες εκείνης της χρονιάς.

Περνάμε στο δεύτερο κομμάτι – κατηγορία του άρθρου μας που είναι ο ΟΤΕ TV. Ό, τι… κυκλοφορεί από διεθνές ποδόσφαιρο έχει καταλήξει πλέον στον OTE TV, με εξαίρεση το Championnat που δείχνει η Nova, μετά και την ανανέωση της συμφωνίας με την ισπανική Primera Division για τρία χρόνια. Στον ΟΤΕ είχαν κάνει μία ακόμη κίνηση-ματ το φθινόπωρο αποκτώντας, μετά τον σχετικό διαγωνισμό, για την τριετία 2015-18 τα δικαιώματα για το Champions League και το Europa League.

Και μάλιστα με νέα συμφωνία καθώς τον αγώνα κάθε Τετάρτης του Champions League, που μεταδίδει η ΕΡΤ, θα δείχνει παράλληλα και ο OTE TV ενώ το Europa του ανήκει όλο. Με τη νέα συμφωνία που πέτυχε, δεν υπάρχει ελεύθερο κανάλι να δείχνει ματς του Europa, με τον ΟΤΕ να μεταδίδει φυσικά και όλα τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων.

Συνάμα, ο ΟΤΕ ανανέωσε τα εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στην Α1 μπάσκετ των Ανδρών (θα μεταδίδει και τα εντός έδρας ματς της ΑΕΚ στο Eurocup), το ΝΒΑ ως και το 2018, τη γερμανική Bundesliga και την Zweite Liga ως το 2016-17 και την ιταλική Serie A ως και το 2017-18 ενώ για τους φίλους του μπάσκετ υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ TV θα μεταδώσει όλα τα ματς από το προσεχές Eurobasket (5-20 Σεπτεμβρίου) που θα διεξαχθεί σε Κροατία, Γερμανία, Γαλλία και Λετονία (τα ματς της Εθνικής θα δείξει παράλληλα ο ΑΝΤ1).

Από τα μεγαλύτερα «εμπορικά» όπλα του ΟΤΕ είναι βέβαια και οι μεταδόσεις των αγώνων της αγγλικής Premier League (με την τρέχουσα συμφωνία να διαρκεί ως και τη λήξη της σεζόν 2015-16) ενώ έχει για ακόμη μία σεζόν τα δικαιώματα της ελληνικής Football League, του γαλλικού Κυπέλλου, τα προκριματικά του EURO 2016 με τα ματς της Εθνικής παράλληλα με τη ΝΕΡΙΤ, το Copa Libertadores και το Κύπελλο Βραζιλίας, της μπασκετικής Lega Basket Ιταλίας και της Formula 1.

Η συμφωνία για τη F1 ανανεώθηκε πρόσφατα ως και το 2017 και μεταδίδονται και τα προκριματικά και οι κατατακτήριοι αγώνες, ενώ ο ALPHA μεταδίδει τα grand prix σε ζωντανή μετάδοση εκτός από τουλάχιστον τέσσερα GP ανά σεζόν που προβάλλονται στον ΟΤΕ TV σε αποκλειστική ζωντανή μετάδοση.

Καταλήγοντας στην τελευταία μας κατηγορία θα αναφερθούμε στην NOVA. Στην συνδρομητική τηλεόραση που κάποτε μεσουρανούσε και τώρα τρέχει για να προλάβει… με κυριότερο πλήγμα στο γόητρό της το «χάσιμο» του πακέτου του Champions League.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η NOVA προχώρησε στην πρόωρη επέκταση της συμφωνίας με τη Super League ως και τη σεζόν 2018-19, ένα πρωτάθλημα που αναμένεται πιο συναρπαστικό από ποτέ φέτος, με την επάνοδο της ΑΕΚ και του ΗΡΑΚΛΗ στη μεγάλη κατηγορία και 12 ντέρμπι από τα παλιά.

Στη Nova ποντάρουν πολύ στο να προσφέρουν στον συνδρομητή ό, τι και όσα περισσότερα μπορούν από ελληνικά πρωταθλήματα (για αυτό και φέτος θα «Παίζουν Ελλάδα δυνατά τρεις ημέρες στη σειρά», από το Σάββατο 22 Αυγούστου και κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα), ειδικά μετά την απώλεια για τα επόμενα τρία χρόνια των Champions League και Europa League. Και πλην του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο (που εκκρεμεί), έχει ως και το 2016-17 τα δικαιώματα της Euroleague (πλην ενός ματς την εβδομάδα που δείχνει η ΕΡΤ), της Basket League που ανανεώθηκε για ακόμη δύο σεζόν πλην των εντός έδρας αγώνων των ΑΕΚ και Ολυμπιακού που μεταδίδει ο OTE, καθώς και τους εντός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού σε βόλεϊ Γυναικών και μπάσκετ Γυναικών ενώ οι εντός έδρας αγώνες των ομάδων του Παναθηναϊκού σε βόλεϊ Ανδρών και πόλο Ανδρών, υπάγονται σε συμφωνίες κεντρικής διαχείρισης και προβάλλονται από τα αθλητικά κανάλια της Nova.

Φέτος μετέδωσε και την τελική φάση του Κυπέλλου Ανδρών στο μπάσκετ για το οποίο αναμένεται νέα συμφωνία. Όσο για το βόλεϊ και το πόλο, οι συμφωνίες της Nova για τα ματς της Volley League και για την Α1 Ανδρών αντίστοιχα «τρέχουν» ως και το 2016-17.

Επίσης στο μπάσκετ, θα δείξει τα εντός έδρας ματς του ΠΑΟΚ στο Eurocup.

Από ξένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, η Nova θα μεταδώσει και τη νέα σεζόν τα ματς του γαλλικού Championnat ενώ, από τένις, κρατάει ως το 2016 η συμφωνία για τη μετάδοση του τουρνουά Wimbledon, ενώ θα καλύψει και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τένις.

Τέλος σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η NOVA θα προβάλει τους καλύτερους αγώνες και τα μεγάλα ντέρμπι από την ολλανδική Eredivisie, τη ρωσική Premier League, την πορτογαλική Primeira Liga (εκτός των εντός έδρας της Μπενφίκα), καθώς και από το Κύπελλο Βελγίου (Croky Cup).

Έτσι είναι φίλοι μου τα πράγματα στο αθλητικό τηλεοπτικό τοπίο. Ένα άρθρο που θα σας βοηθήσει πολύ για να δείτε που προβάλλεται και τι… αλλά παράλληλα για να επιλέξετε το τηλεοπτικό πακέτο που σας ταιριάζει για να έχετε στην προσωπική σας οθόνη, στο σπίτι σας.


Protected by Copyscape Online Infringement Checker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.