Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

«Στην Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ ποιος θα σουτάρει ένα τρίποντο… μήπως εγώ…»!!

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Είμαστε μαζί σήμερα με ένα άρθρο για το Ευρωμπάσκετ 2015, που θα λάβει χώρα σε λίγες ημέρες, αρχής γενομένης στις 5-9-2015. Σήμερα σε αυτό εδώ το άρθρο θα αναλύσουμε τις κλήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή Φώτη Κατσικάρη για την Εθνική Ελλάδος και σε επερχόμενο διαδραστικό άρθρο πριν την έναρξη των υποχρεώσεων της Εθνικής Ελλάδος θα έχουμε το πλήρες πρόγραμμά των αγώνων όλων των ομάδων.

Ξεκινάμε λοιπόν από την θέση 1. Θεωρώ πως έχουμε ίσως την πιο πλήρες θέση αφού τα ονόματα του Καλάθη, Σλούκα, Μαντζαρη κα ενίοτε Ζήση εξασφαλίζουν την πιο πλήρες θέση ίσως της διοργάνωσης. Αφού σε καμιά ομάδα που συμμετέχει δεν θα βρεις παίχτες αυτού του επιπέδου που να διαβάζουν συνάμα τόσο σωστά τον αντίπαλο.

Στην θέση 2 με το όνομα του Σπανούλη και μόνο θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι υπέρ πλήρες. Ωστόσο ο αρχηγός του Ολυμπιακού, και όχι της Εθνικής όπως μας λέγανε τα «παπαγαλάκια» της ΕΡΤ, διανύει μετά τον τραυματισμό του, όχι και την καλύτερη φόρμα. Βέβαια στην συγκεκριμένη θέση είναι ο Νίκος ο Ζήσης αλλά και όλοι οι παίχτες από την θέση 1 που μπορούν να βοηθήσουν. Πιστεύω ακράδαντα πως στα κρίσιμα και δύσκολα συνάμα παιχνίδια ο Νίκος ο Ζήσης αλλά και ο Βασίλης ο Σπανούλης θα δώσουν τις λύσεις που χρειαζόμαστε. Επίσης δεν πρέπει να λησμονούμε πως σε αυτή την θέση μπορεί να βοηθήσει και ο καλύτερος παίχτης αυτής της ομάδος ο Γιάννης Αντετοκούμπο.

Στην θέση 3 υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή, στην συγκεκριμένη θέση ήταν οι χειρότερες. Στην ουσία εδώ συναντάμε μόνο τον Γιάννη Αντετοκούμπο, που φυσικά και είναι πολύ δυνατός σε όλους τους τομείς, αλλά δεν έχει το τρίποντο που μπορεί πάντα να ξεκολλήσει μια ομάδα αλλά και που χρειάζεται αυτή η θέση. Φυσικά καμία μομφή για τον Αντετοκούμπο που έχει τεράστια βελτίωση από πέρσι, που κάνει τόσα και τόσα πράγματα μέσα στο γήπεδο και παράλληλα μπορεί να παίξει άνετα από την θέση 2 έως και την θέση 4. Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη θέση, και δη στις επιλογές του Κατσικάρη είναι ο Περπέρογλου, που λόγω ηλικίας αλλά και δύσκολης χρονιάς με την Εφές (πολλοί αγώνες) δείχνει ότι δεν μπορεί να κάνει τα βασικά μέσα στο γήπεδο, και σε καμιά περίπτωση δεν φαίνεται στα φιλικά να μπορεί να έχει το ρόλο του σουτέρ 3ων πόντων. Από εκεί και πέρα ο Παπανικολάου, πάντα ήταν ο παίχτης του ύψους και του βάθους. Μπορούσε σε μια βραδιά να σε βοηθήσει όσο κανείς αλλά παράλληλα σε άλλη του βραδιά να σε καταστρέψει από τις επιλογές του. Ο Παπανικολάου που προέρχεται και από διπλό τραυματισμό μέσα σε ένα χειμώνα σίγουρα δεν ούτε αυτός ο παίχτης που θα σου δώσει το τρίποντο όταν η ομάδα κολλήσει και φυσικά που χρειάζεται και η συγκεκριμένη θέση. Καταλήγοντας για την θέση 3 πρέπει να πούμε πως σίγουρα σε αυτές τις επιλογές και με τα έως τώρα δεδομένα χωρούσε άνετα ο Βλαδίμιρός Γιάνκοβιτς.

Στην θέση 4 τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Και όχι τόσο για τους παίχτες που έχει, αλλά γιατί σε αυτήν την θέση μπορεί να βοηθήσει και ο Αντετοκούμπο που δείχνει να την ξέρει την συγκεκριμένη θέση πάρα πολύ καλά. Ωστόσο στις επιλογές του Κατσικάρη, Πρίντεζης και Καϊμακόγλου, σίγουρα θα χώραγε και ο Αντώνης Φώτσης. Και αυτό γιατί ο Φώτσης παίζει χρόνια σε μεγάλες ομάδες που αγωνίζονται στην Euroleague, έχει το τρίποντο που δεν το έχει η συγκεκριμένη ομάδα από την θέση 3 και σίγουρα υπερτερεί του Καϊμακόγλου που είναι φανερά εκτός φόρμας και δεν αγωνίζεται και σε ομάδα υψηλού επιπέδου.

Τέλος στην θέση 5 εκεί και μόνο το όνομα του Μπουρούση καλύπτει τα πάντα. Ο συγκεκριμένος παίχτης μεταμορφώνεται προς το καλύτερο τόσο πολύ όταν παίζει στην Εθνική που πραγματικά του αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στην θέση 5 και μαζί με τον Κώστα Κουφό (που φέτος μας έκανε την τιμή) θεωρώ ότι φτάνουν και περισσεύουν στην συγκεκριμένη θέση. Να τονίσω επίσης πως ο Κουφός θέλει δουλειά ακόμα για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα απόδοσης αφού στην άμυνα που παίζει έχει πολλά προβλήματα. Σωστά λοιπόν ο ομοσπονδιακός προπονητής κράτησε για την θέση μόνο τους συγκεκριμένους παίχτες και δεν προχώρησε και σε άλλη μια προσθήκη. Ακόμα να τονίσω πως στην πιο πάνω παρατήρησή μου, για τον Φώτση, ο συγκεκριμένος παίχτης αν υπήρχε θα μπορούσε να βοηθήσει και στο 5, πράγμα που δεν σκέφτηκε ο Κατσικάρης.

Από όλα τα παραπάνω οι επιλογές κρίνονται πως είναι σωστές ωστόσο το μόνο σοβαρό λάθος του Κατσικάρη που θα του στοιχίσει κιόλας είναι στην θέση 3. Και εδώ πράγματι, και με όλη την παραπάνω ανάλυση, γενάτε το ερώτημα… «Στην Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ ποιος θα σουτάρει ένα τρίποντο… μήπως εγώ…»!!



Υ.Γ. Να πω κάπου εδώ πως υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για την συγκεκριμένη ομάδα, ωστόσο για να είναι βάσιμες αυτές οι ελπίδες διάκρισης πρέπει πρώτα η Εθνική μας να γίνει Ομάδα. Προς το παρόν βλέπουμε Μονάδες, παίχτες μεγάλης μπασκετικής αξίας που κάνουν απλά το παιχνίδι τους.
Protected by Copyscape Duplicate Content Detector

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.