Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 28ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Για άλλη μια φορά είμαστε μαζί σας, με την πολύ αγαπημένη σας θεματική ενότητα «BodyBuilding & Υγεία». «BodyBuilding & Υγεία» που σήμερα θα σας αναρτήσουμε την 28η στροφή της ενότητάς μας. Οπότε έχουμε την χαρά σήμερα να σας ανεβάσουμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 28ο)».

Σε αυτήν την ενότητα θα μιλήσουμε για την βιταμίνη Α, για την γλουταμίνη μετά την προπόνηση, για την πρωτεΐνη και τέλος για τον βραδινό ύπνο. Ξεκινάμε λοιπόν δυναμικά και σήμερα με το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 28ο)».
  • Βιταμίνη Α
Εάν θέλετε τα οστά, το δέρμα σας και τα δόντια σας να έχουν καλή υγεία, ο οργανισμός σας να αντιστέκεται στις ιώσεις και να έχετε καλή όραση, τότε θα πρέπει να τρώτε καθημερινά αρκετή βιταμίνη Α. Αυτή η πολύ σημαντική βιταμίνη βρίσκεται στους κρόκους των αυγών, στο τυρί, στο συκώτι, στο μουρουνέλαιο, στο βούτυρο, στο γάλα,στα καρότα, στα γαλακτοκομικά προϊόντα και στην μαργαρίνη.
  • Γλουταμίνη Μετά Την Προπόνηση
Το σώμα σας μπορεί να παράγει μόνο του γλουταμίνη αλλά μερικές φορές αυτό το πολύ βασικό αμινοξύ χρειάζεται σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από ότι έχει την δυνατότητα να παράγει το σώμα μας. Εάν γυμνάζεστε έντονα και σκληρά, η συμπληρωματική λήψη L – γλουταμίνης μπορεί να βοηθήσει στην σύνθεση της πρωτεΐνης, στην ρύθμιση του σακχάρου, στην επιτάχυνση της ανάρρωσης και στην βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού σας. Οι ειδικοί προτείνουν να παίρνουμε 5 γραμμάρια γλουταμίνης αμέσως μετά την προπόνηση ώστε να βοηθήσουμε την ανάρρωση και την μείωση του μυϊκού πιασίματος και επιπλέον να παίρνουμε ακόμη 5 γραμμάρια έξι ώρες αργότερα.
  • Η Πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη είναι το δομικό υλικό του σώματός μας. Η ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεται κάποιο άτομο αυξάνεται σε αναλογία με το επίπεδο της σωματικής του δραστηριότητας. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι δυο γραμμάρια για κάθε κιλό σωματικού βάρους την ημέρα αλλά οι αθλούμενοι χρειάζονται πολύ περισσότερο. Οι σωματικές και πνευματικές πιέσεις αυξάνουν επίσης την ανάγκη του σώματός μας σε πρωτεΐνη. Τρώτε λοιπόν εσείς αρκετή πρωτεΐνη; Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα έλλειψης πρωτεΐνης είναι η αργή ανάρρωση μετά από άσκηση, η έλλειψη κινήτρου και ενθουσιασμού και μία αίσθηση πόνου και δυσανασχέτησης. Επίσης εκείνοι που δεν λαμβάνουν αρκετή πρωτεΐνη μπορούν να υποφέρουν από κόπωση, μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης, απώλεια μνήμης, μειωμένη ποιότητα ύπνου, μείωση σεξουαλικής ορμής και κατάθλιψη. Άρα λοιπόν θα πρέπει να τρώτε αρκετή πρωτεΐνη ώστε να καλύπτετε τις ανάγκες που έχει το σώμα και οι μυς σας. Βέβαια προτιμάτε να τρώτε πρωτεΐνη από πηγές που έχουν λίγα λιπαρά.
  • Ο Βραδινός Ύπνος
Ένας καλός βραδινός ύπνος είναι αναγκαίος εάν θέλετε να αναρρώσει το σώμα σας μετά από μία σκληρή προπόνηση. Ο ύπνος είναι επίσης αναγκαίος για την μυϊκή ανάπτυξη και θα σας βοηθήσει να χάσετε αυτά τα λίγα επιπλέον κιλά λίπους που έχει το σώμα σας. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Laval του Κεμπέκ (Καναδάς) κατέγραψαν τις συνήθειες ύπνου 740 ανθρώπων για διάστημα 10 ετών. Βρήκαν ότι οι άντρες που κοιμόντουσαν 6 έως 7 ώρες κάθε βράδυ, ήταν κατά οχτώ κιλά πιο βαρείς κατά μέσο όρο, από εκείνους που κοιμόντουσαν 7 έως 8 ώρες. Αυτοί που κοιμόντουσαν λιγότερο είχαν επίπεδα λεπτίνης (μίας ορμόνης που ελέγχει την πείνα) κατά 80% χαμηλότερα από εκείνους που κοιμόντουσαν 8 ώρες. Η έλλειψη ύπνου όχι μόνο επηρεάζει αρνητικά την απόδοσή σας στις ημερήσιες δραστηριότητές σας, αλλά επίσης βλάπτει τους καρδιακούς ρυθμούς οι οποίοι ελέγχουν την απελευθέρωση ορμονών στο σώμα σας, όπως είναι η λεπτίνη. Εάν λοιπόν θέλετε να διατηρήσετε χαμηλό το βάρος σας θα πρέπει να πέφτετε νωρίς στο κρεβάτι για ύπνο.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 28ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!

Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.