Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

«BodyBuilding& Υγεία (Μέρος 34ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας ή καλημέρα σας αναλόγως πότε και από που διαβάζετε αυτές εδώ τις γραμμές. Για άλλη μια ημέρα είμαστε μαζί, από το αγαπημένο σας blog, με την πολύ αγαπημένη σας θεματική ενότητα. Είμαστε μαζί κατά αυτόν τον τρόπο για να αναπτύξουμε άλλη μια ενότητα από το «BodyBuilding& Υγεία». Φτάσαμε την 34η στροφή και έτσι σήμερα θα αναλύσουμε παρακάτω το «BodyBuilding& Υγεία (Μέρος 34ο)».

Σήμερα θα μιλήσουμε για την προπόνηση με τα βάρη και το πόσο καλό κάνει στον εγκέφαλό σας, για τα ταξίδια, για τα ακτινίδια και θα ολοκληρώσουμε την συγκεκριμένη ενότητα με λίγα λόγια για τα χάπια του λίπους. Έτοιμοι λοιπόν και σήμερα για το «BodyBuilding& Υγεία (Μέρος 34ο)».

  • Προπόνηση Με Βάρη, Πόσο Καλό Κάνει Στον Εγκέφαλό
Όταν στο bodybuilding χρησιμοποιείτε τη σύνδεση νου και μυών επιτυγχάνετε κάτι περισσότερο από μυϊκή ανάπτυξη. Μία άλλη βιολογική αντίδραση στην άσκηση με βάρη είναι η απελευθέρωση ενδορφινών στο αίμα που σας κάνει να αισθάνεστε πολύ όμορφα. Η προπόνηση και η δημιουργία ενός όμορφου σώματος αυξάνει την αυτοπεποίθησή σας. Οι θετικές αλλαγές και η επίτευξη στόχων σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα και να είστε χαρούμενος με τον εαυτό σας.Βελτιώστε την σωματική σας δύναμη και παράλληλα η εσωτερική δύναμή σας θα αυξηθεί. Η προπόνηση όχι μόνο θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα καλύτερο σώμα αλλά θα σας κάνει και έναν καλύτερο άνθρωπο. Πηγαίνετε για προπόνηση είτε στο γυμναστήριο, είτε έξω, είτε στο υπόγειο του σπιτιού σας… όπου σας έρχεται πιο εύκολο. Απλά θα πρέπει να ασκείστε βελτιώνοντας το σώμα και το μυαλό σας.
  • Τα Ταξίδια
Ταξιδεύετε πολύ για δουλειές; Μήπως με αυτά τα ταξίδια υποφέρετε μετά από πονοκεφάλους λόγω ταξιδιού; Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την εμφάνιση πονοκεφάλων είναι να ακολουθείτε το συνηθισμένο σας πρόγραμμα. Τρώτε την προγραμματισμένη διατροφή σας όποτε μπορείτε. Αποφύγετε τα γεύματα μέσα στο αεροπλάνο. Βάλτε μέσα στην τσάντα σας εμφιαλωμένο νερό, αθλητικές σοκολάτες που θα τις φάτε στο ταξίδι σας. Κατά την διάρκεια της πτήσης χαλαρώστε και εάν μπορείτε κοιμηθείτε.
  • Τα Ακτινίδια
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Cambridge της Αγγλίας ανακάλυψαν ότι η συχνή λήψη φρούτων και λαχανικών που είναι πλούσια σε βιταμίνη C – κίτρα, ντομάτες, πεπόνια, ακτινίδια και μπρόκολα – μειώνουν στο μισό τον κίνδυνο αιφνίδιου και πρόωρου θανάτου. Η βιταμίνη C προστατεύει την μεμβράνη των κυττάρων και το DNA από βλάβες, λειτουργία που είναι πολύ σημαντική και βοηθάει στην πρόληψη της εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου και στις καρδιακές παθήσεις. Η βιταμίνη C είναι επίσης πολύ σημαντική για την δημιουργία του κολλαγόνου. Επίσης όταν τρώτε διάφορα φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνη C το δέρμα του προσώπου σας είναι πιο λείο και έχει πιο νεανική εμφάνιση. Δεν θέλετε λοιπόν μαζί με το όμορφο σώμα σας να έχετε ένα πρόσωπο που να δείχνει πιο νεανικό από την ηλικία σας;
  • Τα Χάπια Του Λίπους,
Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο ονειρεύονται για εκείνο το μαγικό χάπι που ως δια μαγείας θα λιώσει το λίπος από το σώμα τους. Όλοι λέμε ότι αυτό είναι ένα όνειρο αλλά ίσως και να είναι πραγματικότητα. Νορβηγοί γιατροί καθόρισαν ότι το συζυγές λινολεϊκό οξύ (cla) – η ειρωνεία είναι ότι πρόκειται για ένα πολυακόρεστο λίπος – που βρίσκεται στην φυσική του μορφή στο κόκκινο κρέας και στα γαλακτοκομικά προϊόντα μειώνει το λίπος. Σύμφωνα με την έρευνα που έκαναν οι Νορβηγοί εκείνοι που έπαιρναν συζυγές λινολεϊκό οξύ έχασαν κατά μέσο όρο 9% σωματικό λίπος. Επίσης αυξήθηκε η άπαχη μυϊκή τους μάζα κατά 2% ανεξάρτητα από τις διατροφικές συνήθειές τους ή πόσες φορές έκαναν προπόνηση. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η ουσία μπορεί να βοηθήσει στην μείωση των ποσοτήτων λίπους που αποθηκεύονται μετά το φαγητό και ότι βοηθά το σώμα να χρησιμοποιήσει το ήδη υπάρχων λίπος για ενέργεια. Βέβαια χρειάζονται ακόμη περισσότερες έρευνες αλλά είναι σίγουρο ότι στο μέλλον ένα αθλητικό προϊόν που θα περιέχει συζυγές λινολεϊκό οξύ θα θεωρείται σαν αναγκαία προσθήκη σε ένα πρόγραμμα άσκησης και δίαιτας.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding& Υγεία (Μέρος 34ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.