Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Οι Αγρότες: Μια από τις Κύριες Αιτίες...της Κρίσης!!

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Ελπίζω να σας βρίσκω άλλη μια φορά, τόσο καλά σωματικά αλλά κυρίως ψυχικά. Σήμερα είμαστε μαζί για να αναλύσουμε ένα πολιτικό αλλά συνάμα κοινωνικό άρθρο.

Τις τελευταίες εβδομάδες γινόμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης των αγροτών της Ελλάδος με πρόσχημα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Μέσα σε αυτό τον ξεσηκωμό κάθε αντικειμενικός άνθρωπος αναρωτιέται γιατί; Γιατί ο πιο ευνοημένος κλάδος να ξεσηκώνεται και να απειλεί τους Έλληνες αποκλείοντας την Ελλάδα και κόβοντας τις εθνικές «αρτηρίες» με τα τρακτέρ τους.

Πολλές φορές πραγματικά είναι εμφανές πως το Ελληνικό κράτος έφτασε σε αυτή την κατάσταση.

Από τους πλέον πιο ευνοημένους κλάδους, οι Έλληνες αγρότες, τα τελευταία έξι χρόνια που η κρίση ολοένα και γίνεται πιο οξεία, έχουν πληρώσει τα ελάχιστα. Και για ένα μεγάλο ποσοστό των αγροτών που ξεπερνάει το 74% οι άνθρωποι αυτοί έχουν συνεισφέρει τα ελάχιστα σε αυτή την διαδικασία να ξεπεράσει η Ελλάδα μας την οικονομική κρίση. Υπάρχουν κλάδοι, για παράδειγμα οι στρατιωτικοί, που έχουν υποστεί μείωση του μισθού τους 4 φορές, υπάρχουν συνταξιούχοι που έχουν δει να εξανεμίζεται η μισή τους και πλέον σύνταξη, αλλά οι αγρότες μας που έχουν υποστεί την μικρότερη οικονομική αφαίμαξη είναι εδώ και διαμαρτύρονται για τα Άδικα αιτήματα τους.

Όλα αυτά τα χρόνια, της μεγάλης επίδειξης του πλούτου, και του υπερκαταναλωτισμού, οι Έλληνες αγρότες πρωτοστατούσαν σε αυτές τις διαδικασίες με πολλά προγράμματα ΕΣΠΑ, που έπαιρναν από το κράτος προς όφελος του προσωπικού τους πλουτισμού, και χωρίς τίποτα από αυτά τα χρήματα να επενδύονται στην γη. Οι περισσότεροι δε από αυτούς είναι μεγαλοτσιφλικάδες που γυρνάνε στα χωράφια τους με πανάκριβα αυτοκίνητα και με αγροτικά που αλλάζουν, χάρη σε αυτές τις επιχορηγήσεις, κάθε χρόνο.

Αλήθεια πήγε κανείς από όλους αυτούς που στέκονται στο πλευρό των αργοτών, και θεωρούν δίκαια τα αιτήματά τους, να κάνει μια βόλτα στα χωριά τους να δούνε σε τι βίλες ζούνε αυτοί οι άνθρωποι;

Κάνεις δεν αντιλέγει πως είναι ένα δύσκολο επάγγελμα, αφού είσαι εκτεθειμένος στις «ορέξεις» της φύσης, και για την σοδιά σου αλλά παράλληλα και στην δουλειά σου, αλλά αυτό απέχει πάρα πολύ από το να παίρνεις τις επιχορηγήσεις από το Ελληνικό κράτος, και αντί να επεκτείνεις την δουλεία σου, να ρίξεις το χρήμα στην γη, να το χρησιμοποιείς για προσωπική προβολή.

Να σας θυμίσω κάπου εδώ πως οι περισσότεροι από αυτούς εξάγουν τα καλά προϊόντα τους στο εξωτερικό και τα μέτρια τα πουλάνε σε λαϊκές σε εξωφρενικά μεγάλες τιμές. Και όταν λέμε στην Ελλάδα λαϊκές, κατανοούμε ότι μιλάμε για το βασίλειο της φοροδιαφυγής. Από αυτή την πρόταση και μόνο κατανοεί ο καθένας μας πως το εισόδημα τους έχει υποστεί τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Και κάπου εδώ θα θέσω άλλη μια παράμετρο που πρέπει όλοι και όλες να αναλογιστούμε. Για σκεφτείτε αν όλες αυτές οι επιχορηγήσεις, όλα αυτά τα ΕΣΠΑ έπεφταν στην Ελληνική γη, θα αναγκαζόμασταν να εισάγουμε ακόμα και λεμόνια…;;; Αν όλα αυτά τα χρήματα πέφτανε στην γη, οι Έλληνες δεν θα ήταν ακόμα μέσα στην βαθιά οικονομική κρίση, θα μπορούσε ο κάθε ανεύθυνος πολιτικός ταγός να πει, αύριο αποχωρούμε από το ευρώ και δεν έχουμε ανάγκη κανένα. Δεν έχουμε ανάγκη κανένα κράτος για να φάμε, να έχουμε τα απαραίτητα για να μπορούμε να θρέψουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας.

Όταν φτάνει το κράτος να φορολογεί την ιδιωτική επιχείρηση με 100% του φόρου για το νέο έτος, θεωρώ αυτονόητο να φορολογηθούν και οι αγρότες. Ίσως είναι η μοναδική περίπτωση που βλέπω την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να είναι τόσο επιεικής. Θεωρώ πράγματι πως στον κλάδο των αγροτών, αφού είναι αποδεδειγμένα μια από τις κύριες αιτίες που βρισκόμαστε τόσο βαθιά στην κρίση ακόμα, θα πρέπει να επιβληθούν ακόμα πιο αυστηρά φορολογικά μέτρα.

Οι αγρότες είναι μια κοινωνική ομάδα που ακόμα και σήμερα ανήκουν στους έχοντες… και από εκεί πρέπει κάθε κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της να ξεκινάει την αναδιανομή του πλούτου.




Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη από το μικρό ποσοστό των αγροτών που μάχονται και δεν ανήκουν στο παραπάνω φαινόμενο, αλλά αυτό το ούτε 20% των αγροτών, όπως σε κάθε επαγγελματικό κλάδο, ομογενοποιείται με την πλειοψηφία.


Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.