Τρίτη 10 Μαΐου 2016

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 42ο)»

Φίλες μου και φίλοι μου Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη. Μετά από την διατροφική κραιπάλη της περιόδου που πέρασε είμαστε σήμερα μαζί με άλλο ένα «BodyBuilding & Υγεία». Και με πια άλλη ενότητα θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί αφού θα ακολουθήσουν και σε αυτό το άρθρο πολύ σημαντικές και χρήσιμες συμβουλές.

Ξεκινάμε λοιπόν να αναλύσουμε διεξοδικά και αυτή την φορά το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 42ο)», με πληροφορίες για τις κάμψεις με μπάρα, για την κρεατίνη, για το ιχθυέλαιο και τέλος επειδή σιγά – σιγά οι χώροι των γυμναστηρίων γεμίζουν με όλο και πιο πολύ κόσμο θα σας αναλύσουμε πως η γυναικεία παρουσία κάνει καλό στην προπόνηση.

  • Κάμψεις Με Μπάρα
Οι δικέφαλοι εμπλέκονται σε δύο λειτουργίες. Ανασηκώνουν το κάτω μέρος του χεριού (πήχη) προς τον ώμο και στρέφουν τον καρπό. Όταν κάνετε κάμψεις με μπάρα πρέπει οι καρποί σας να είναι σταθεροί σε ένα μέρος και τα χέρια σας ακριβώς σε κατακόρυφη γραμμή με τους ώμους. Με αυτή την τεχνική φορτίζονται περισσότερο οι δικέφαλοι και αυτό ακριβώς είναι που θέλετε. Εάν βάλετε τα χέρια σας πιο ανοιχτά από τους ώμους ή πιο κλειστά, τότε η κίνηση δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάμψεις απομόνωσης για να γυμνάσετε περισσότερο τους δικέφαλους και να κάνετε στρέψεις καρπού για την δημιουργία ανόρθωσης. Στο κάτω σημείο της κίνησης και κρατώντας την μπάρα τα χέρια σας πρέπει να είναι ίσια αλλά όχι τελείως τεντωμένα. Κάνετε κάμψεις με το βάρος προς τα επάνω φθάνοντας σχεδόν μέχρι τους ώμους. Σε αυτό το σημείο σφίγγετε δυνατά τους δικέφαλους και κατεβάζετε την μπάρα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αρνητική κίνηση. Μην σταματάτε μεταξύ δύο επαναλήψεων. Αφήνετε βέβαια τα χέρια σας προς τα κάτω αλλά μην δίνετε δυνατότητα στους δικέφαλους σας να ξεκουραστούν. Εάν παρατηρήσετε ότι ταλαντεύεται μπρος πίσω το σώμα σας, τότε ακουμπήστε με την πλάτη σας σε έναν τοίχο. Για σωστή προπόνηση δικεφάλων είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε σωστή τεχνική – τα κλεψίματα δεν ωφελούν στην ανάπτυξή τους.
  • Η Κρεατίνη
Η φωσφατική κρεατίνη επιτρέπει την ανασύνθεση της τριφωσφατικής αδενοσίνης η οποία με την σειρά της επιτρέπει την παραγωγή περισσότερης ενέργειας. Η κρεατίνη επιταχύνει την αναπλήρωση των αποθεμάτων ενέργειας στους μυς. Εάν παίρνετε κρεατίνη και γυμνάζεστε με βάρη, τα οφέλη που θα έχετε θα είναι πολύ περισσότερα από του εάν δεν γυμναζόσαστε καθόλου. Παρόλα αυτά όμως έστω και εάν κάνετε καθιστική ζωή θα ωφεληθείτε από την χρήση κρεατίνης. Η τριφωσφατική αδενοσίνη και η φωσφατική κρεατίνη είναι στοιχεία παραγωγής υψηλής ενέργειας που χρησιμοποιούνται για να υποστηριχθούν ασκήσεις υψηλής έντασης που διαρκούν 30 δευτερόλεπτα ή και λιγότερο. Η τριφωσφατική αδενοσίνη είναι η απόλυτη πηγή όλης της ενέργειας για μυϊκές συσπάσεις και μπορεί να δημιουργηθεί από λίπη, υδατάνθρακες και πρωτεΐνη.
  • Το Ιχθυέλαιο
Η αρτηριοσκλήρυνση είναι η υπ’ αριθμ. 1 αιτία της εμφάνισης των καρδιακών παθήσεων. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Missouri – Columbia πιστεύουν ότι λαμβάνοντας ένα συμπλήρωμα ιχθυελαίου και η έντονη καρδιοαγγειακή άσκηση μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων κατά 50%. Επίσης το ιχθυέλαιο τύπου Ω-3 είναι πολύ καλό για να μειωθεί το μυϊκό πιάσιμο και οι πόνοι στις αρθρώσεις (αυτός είναι και ένας άλλος λόγος που το χρησιμοποιούν οι αθλητές). Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι το ιχθυέλαιο βελτιώνει την διαδικασία ρύθμισης της ινσουλίνης και βοηθά στην απώλεια βάρους. Βάλτε λοιπόν λίγο ιχθυέλαιο στα ροφήματα πρωτεΐνης που παίρνετε και πολύ σύντομα θα δείτε μεγάλα οφέλη.
  • Η Γυναικεία Παρουσία Κάνει Καλό Στην Προπόνηση
Οι σοβαροί αθλητές ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν να βρουν σε ένα γυμναστήριο. Πλήρη σειρά βαρών και ποιοτικά όργανα. Έχετε σκεφθεί όμως τις γυναίκες όταν αναζητείτε ένα γυμναστήριο για να κάνετε προπόνηση; Όταν μέσα σε ένα γυμναστήριο υπάρχουν όμορφες κοπέλες, η παρουσία τους και μόνο επηρεάζει θετικά τα επίπεδα της τεστοστερόνης σας και όπως είναι γνωστό τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης αυξάνουν την δύναμή σας – άρα και την μυϊκή σας μάζα. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο κάλεσαν σπουδαστές δήθεν για συνέντευξη προφασιζόμενοι ότι αναζητούσαν κάποιους που θα συμμετείχαν σε μία έρευνα. Όμως η ίδια η συνέντευξη ήταν η έρευνα (αυτό δεν το είπαν στους σπουδαστές). Οι μισοί από τους σπουδαστές έδωσαν συνέντευξη σε έναν άνδρα και οι άλλοι μισοί σε μία γυναίκα. Τα επίπεδα της τεστοστερόνης των σπουδαστών μετρήθηκαν πριν και μετά την συνέντευξη. Τα επίπεδα τεστοστερόνης των σπουδαστών στους οποίους πήρε συνέντευξη η γυναίκα αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 30% από εκείνους που τους πήρε συνέντευξη ο άνδρας. Το συμπέρασμα είναι ότι η παρουσία όμορφων κοριτσιών στο γυμναστήριο θα βελτιώσει την απόδοσή σας στην προπόνηση.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 42ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.