Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 41ο)»

Φίλες μου και φίλοι μου καλησπέρα σας. Για άλλη μια φορά, η τέταρτη μέσα σε αυτόν τον μήνα είμαστε μαζί σας για να προχωρήσουμε παρακάτω, σε άλλο ένα μέρος, την πολυαγαπημένη σας ενότητα. Είμαστε μαζί σήμερα με το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 41ο)».

Μέσα στις Άγιες ημέρες που διανύουμε θα ανεβάσουμε ένα άρθρο που μέσα σε αυτό θα αναλύσουμε την προπόνηση των τετρακέφαλων. Θα μιλήσουμε για τις έρευνες για την κινησιολογία, τον συνδυασμό δίαιτας και άσκησης και τέλος το μέτρημα των θερμίδων διατροφής μας.
  • Η Προπόνηση Των Τετρακέφαλων
Έρευνες στη Δανία υποστηρίζουν ότι το μέγεθος των μηρών σας μπορεί να αποτελεί ένδειξη για κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Άτομα με ¨γεμάτους¨ μηρούς έχουν καλύτερη υγεία από άτομα με ισχνά πόδια. Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους και άλλους παράγοντες όπως την παχυσαρκία, την ηλικία, το κάπνισμα αλλά όλα τα παραπάνω δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα της έρευνας. Μια έρευνα διάρκειας 12 ετών στην οποία έλαβαν μέρος άντρες και γυναίκες που είχαν περίμετρο μηρών λιγότερο από 24 ίντσες είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα. Οι συμμετέχοντες οι οποίοι είχαν περίμετρο μηρών μικρότερη από 18 ίντσες είχαν διπλάσιο κίνδυνο. Οι ερευνητές δεν είναι ξεκάθαροι στην απάντησή τους γιατί το λίπος στα πόδια είναι υγιές για τον οργανισμό.
  • Έρευνες Για Την Κινησιολογία
Έρευνες που διεξήχθησαν από διπλωματούχους κινησιολόγους απέδειξαν ότι η συχνή άσκηση μικρής διάρκειας μπορεί να παρέχει τα ίδια οφέλη στην υγεία μας με τις προπονήσεις με μεγαλύτερη διάρκεια που γίνονται πιο αραιά. Κάνοντας μικρές προπονήσεις των 10 λεπτών τρεις φορές την ημέρα έχουμε τα ίδια οφέλη με μία προπόνηση διάρκειας 20-30 λεπτών. Καθώς αυξάνεται ο καρδιακός παλμός, μειώνεται η αρτηριακή πίεση και εισέρχεται περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο. Έρευνες επίσης έδειξαν ότι η προπόνηση για απόκτηση μυϊκής μάζας είναι το ίδιο σημαντική όσο και η καρδιοαγγειακή προπόνηση σε μεγαλύτερους ανθρώπους. Κάθε φορά που χάνετε μυϊκή μάζα μειώνεται και η πυκνότητα των οστών. Κάνοντας όμως προπόνηση με βάρη ενδυναμώνετε και τα κόκκαλα σας και την καρδιά σας. Το σκουότ είναι η καλύτερη άσκηση για απόκτηση ελαστικότητας του σώματος και το βρίσκουμε σε πολλές καθημερινές μας κινήσεις όπως και μας βοηθά σε κινήσεις της καθημερινότητάς μας όπως, να βγούμε απ το αμάξι πιο άνετα, να ανέβουμε σκάλες, να σηκώσουμε κάτι από το πάτωμα. Γι αυτό λοιπόν υιοθετήστε την άσκηση αυτή και βάλτε τη στην καθημερινότητα σας και ενθαρρύνετε και τους παππούδες σας να κάνουν το ίδιο.
  • Ο Συνδυασμός Δίαιτας & Άσκησης
Ερευνητές μελέτησαν 36 υπέρβαρους ενηλίκους, χωρίζοντάς τους σε 3 ομάδες: Την πρώτη ομάδα με άτομα που έκαναν μόνο δίαιτα, τη δεύτερη με άτομα που συνδύασαν δίαιτα και άσκηση και την τρίτη με άτομα που ακολούθησαν πρόγραμμα συντήρησης βάρους (ομάδα ελέγχου). Κατά τη διάρκεια 6μηνης περιόδου μελέτης, τα άτομα της πρώτης ομάδας και τα άτομα της ομάδας ελέγχου δεν άλλαξαν το πρόγραμμα των καθημερινών τους δραστηριοτήτων, όμως κατάφεραν να χάσουν κατά μέσο όρο 10% από το συνολικό σωματικό τους βάρος. Παρόλα αυτά, η δεύτερη ομάδα (δίαιτα + άσκηση) βρέθηκαν στην κορυφή, όχι μόνο χάνοντας σωματικό βάρος αλλά και βελτιώνοντας την καρδιαγγειακή τους κατάσταση, την αρτηριακή τους πίεση, την ευαισθησία της ινσουλίνης τους και τα επίπεδα της χοληστερόλης τους. Για βέλτιστη υγεία στο σύνολό της, είναι σημαντικό να συνδυάζετε την απλή εξάσκηση με τις υγιεινές τροφές.
  • Το Μέτρημα Των Θερμίδων
Όλο και περισσότερα fast foods αλλά και αλυσίδες εστιατορίων, αναφέρουν πλέον στα μενού τους, τον αριθμό θερμίδων που περιέχονται στο κάθε γεύμα. Παρόλα αυτά, ερευνητές του πανεπιστημίου του Tufts, βρήκαν πως ίσως δεν πρέπει να βασίζεστε και πολύ σε όλες αυτές τις πληροφορίες. Κατά μέσο όρο, οι πληροφορίες περιεχομένου σε θερμίδες που δίνουν τα εστιατόρια, είναι κατά 18% λιγότερες από τις αντίστοιχες αναλύσεις των ερευνητών, με κάποια πιάτα να ξεπερνούν τις θερμίδες που αναγράφει το μενού, κατά 200% περίπου! Μέρος του προβλήματος είναι η ανακολουθία ανάμεσα στο μέγεθος της μερίδας που χρησιμοποιείται για να βασιστεί η πληροφορία περιεχομένου των θερμίδων με τις υπερμεγέθεις μερίδες που πραγματικά σερβίρονται στα εστιατόρια. Σε πολλές περιπτώσεις, τα συνοδευτικά πιάτα περιείχαν περισσότερες θερμίδες ακόμα κι από τα βασικά. Όταν τρώτε έξω, πρέπει να προσέχετε τις επιλογές σας.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 41ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!

Ολοκληρώνοντας το συγκεκριμένο άρθρο, να σας ευχηθώ και από αυτό το βήμα να περάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτές τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, να αναλογιστείτε πράγματα – γεγονότα και να έχετε γύρω σας αποκλειστικά άτομο που σας υπεραγαπούν αλλά παράλληλα και υπεραγαπάτε.

Το φαί και το ποτό αυτές τις ημέρες τις Ανάστασης, επιβάλλεται και σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύεται για όλους εμάς που έχουμε αναγάγει την προπόνηση του σώματος, αλλά και του νου μας σε συνήθειο ζωής.

Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.