Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 66ο)»

Φίλες μου και φίλοι μου καλησπέρα σας. Σήμερα είμαστε μαζί σας συμπληρώνοντας 66 στροφές στην πολυαγαπημένη σας ενότητα. Σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία» κλείνει 66 ενότητες – μέρη και κατά αυτόν τον τρόπο σας έχουμε ετοιμάσει άλλο ένα πολύ δυνατό άρθρο.

Σίγουρα οι αναγνώσεις για την συγκεκριμένη θεματική ενότητα του blog μας κάθε φορά ξεπερνάνε κάθε προσδοκία αλλά σήμερα όπως θα δείτε και παρακάτω αξίζει η ανάγνωσης σας ακόμα πιο πολύ αφού θα αναλύσουμε την εξάρτηση του Ω-3 με τον Μυϊκό πόνο, θα μιλήσουμε για την προθέρμανσή μας, για το stretching κατά την προπόνησή μας και θα κλείσουμε αυτό το άρθρο μιλώντας για την ενέργειά μας σε συνάρτηση με το νερό.

Ξεκινάμε λοιπόν την ανάλυσή μας, ξεκινάμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 66ο)».
  • Ω-3 & Μυϊκός Πόνος
Ας δούμε λίγο κάποιες αλήθειες. Η προπόνηση είναι “βάρβαρη” και δεν κάνει πάντα καλό. Η εξάντληση είναι κυριολεκτικά σοβαρή ζημιά. Αυτό που μας κάνει πιο υγιείς και πιο δυνατούς, εξαρτάται ξεκάθαρα από τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας ανακάμπτει και προσαρμόζεται στις συνθήκες. Και μόλις περάσουν 24-72 ώρες μετά από μια εξουθενωτική προπόνηση, συνειδητοποιείτε πόσο αληθινό είναι όλο αυτό. Όμως αυτές οι 2-3 δύσκολες μέρες, δεν χρειάζεται να είναι πλέον τόσο άσχημες όσο ήταν μέχρι πρότινος. Ερευνητές από το τμήμα διατροφής και διαιτητικής του Saint Louis University(ΗΠΑ), μελέτησαν την θεωρία ότι η λήψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων ελαττώνει την φλεγμονή που προκαλείται από τις αρνητικές (έκκεντρες) επαναλήψεις. Τα πορίσματα των ερευνητών πράγματι δείχνουν ότι η λήψη ωμέγα-3 μειώνει το άλγος και μπορεί να παράσχει οφέλη ελαχιστοποιώντας τον πόνο που εμφανίζεται μετά την άσκηση, στους επαγγελματίες αθλητές καθώς και σε αυτούς που μόλις έχουν επανέλθει από κάποιον τραυματισμό ή από κάποια αποχή από την άσκηση (οι οποίοι συνήθως νιώθουν πιο έντονα τις επιδράσεις των αρνητικών επαναλήψεων). Επομένως, μετά από την επόμενή σας προπόνηση, καταναλώστε πρωτεΐνη ορρού γάλακτος μαζί με μερικά ωμέγα-3 και φροντίστε να ξεκουραστείτε προκειμένου να αντιμετωπίσετε τον μυϊκό πόνο.
  • Η Προθέρμανσή 
Ερευνητές από το University of Calgary (ΗΠΑ) ανακάλυψαν ότι το να ξοδεύετε πολύ χρόνο στην προθέρμανση, θα μπορούσε να αφαιρέσει από την καρδιαγγειακή σας άσκηση. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα έκαναν καρδιαγγειακή προθέρμανση με ποδήλατο για μικρά αλλά και μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, πριν ξεκινήσουν την κανονική τους καρδιαγγειακή ρουτίνα. Τις ημέρες όπου έκαναν ζέσταμα για 15 λεπτά (το μέγιστο), κατάφεραν να αυξήσουν την ισχύ τους κατά 6%. Το ηθικόν δίδαγμα: Να κάνετε απλή προθέρμανση χωρίς να υπερβάλλετε. Ενδέχεται να βιώσετε μια ενίσχυση στην καρδιαγγειακή σας άσκηση, η οποία μπορεί να βελτιώσει τους στόχους που έχετε θέσει απέναντι στην βελτίωση της αντοχή σας και στην απώλεια λίπους.
  • Το Stretching
Όλοι μας έχουμε δει κάποιους να τεντώνουν το στήθος τους πριν πάνε στον πάγκο ή τους τετρακέφαλούς τους πριν κάνουν σκουότ. Και γιατί όχι, σωστά; Άλλωστε το stretching το κάνουμε προκειμένου να βελτιώσουμε την απόδοσή μας αλλά και για να αποφύγουμε τους όποιους τραυματισμούς, σωστά;...Όχι και τόσο...Βασικά, αν έχουμε το απαραίτητο εύρος κίνησης για να εκτελέσουμε μια άσκηση (οι περισσότεροι από μας το έχουν αυτό σε σχεδόν όλες τις ασκήσεις που εκτελούμε), τότε το πολύ stretching μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό. Επιπλέον, το υπερβολικό stretching δεν βοηθάει στην απόδοση αλλά αντιθέτως μας κάνει πιο αδύναμους. Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται και από μια νέα μελέτη του Journal of Sports Science &Medicine. Δεκαπέντε άτομα υποχρεώθηκαν σε διάφορες μορφές νευρομυϊκού τεντώματος (στατικό, δυναμικό, ιδιοδεκτικό), καθώς και σε πρωτόκολλα που δεν περιελάμβαναν stretching, πριν υποβληθούν σε τεστ απόδοσης της ισχύος τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν μια συνεχή αύξηση στον χρόνο που χρειάστηκε προκειμένου η ισχύ τους να φτάσει στο απόγειό της, μετά από τις ασκήσεις για stretching, σε σύγκριση με τα άτομα που δεν έκαναν καθόλου τεντώματα. Επομένως, αν θέλετε να φτάσετε στην μέγιστη ισχύ σας και μάλιστα σε συντομότερο χρονικό διάστημα, αφήστε το stretching για μετά την προπόνησή σας.
  • Η Ενέργειά Μας Σε Συνάρτηση Με Το Νερό
Οποιαδήποτε στιγμή νιώσετε την ενέργειά σας να παίρνει τον κατήφορο, πηγαίνετε στην βρύση. Έρευνα δείχνει ότι ακόμα και μια μικρή αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το επίπεδο της ενέργειάς σας και να σας φέρει κακή διάθεση. Παρόλα αυτά, πίνοντας νερό, δίνετε σχεδόν άμεσα ώθηση στην ενέργειά σας, ενώ ταυτόχρονα ικανοποιείτε την δίψα σας. Το καλύτερο: Είναι το φθηνότερο ποτό που υπάρχει (εκτός κι αν πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό). Μια μελέτη αποκάλυψε ότι όταν οι μαθητές ενός κολλεγίου αρνήθηκαν να πιούν νερό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής τους, όχι μόνο αισθάνθηκαν μεγαλύτερη δίψα, αλλά παράλληλα αισθάνθηκαν πιο κουρασμένοι, πιο νευριασμένοι, πιο μελαγχολικοί και πιο συγχυσμένοι σε σύγκριση με τους μαθητές που φρόντισαν να ενυδατωθούν σωστά. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η αφυδάτωση θα οδηγήσει ακόμα κι αυτούς που δεν γυμνάζονται, σε παρόμοιες παρενέργειες.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 66ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!

Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.