Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 68ο)»

Φίλες μου και φίλοι μου καλησπέρα σας. Σήμερα είμαστε μαζί σας συμπληρώνοντας 68 στροφές στην πολυαγαπημένη σας ενότητα. Σίγουρα οι αναγνώσεις για την συγκεκριμένη θεματική ενότητα του blog μας κάθε φορά ξεπερνάνε κάθε προσδοκία αλλά σήμερα έχουμε παρακάτω άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο.

Σήμερα θα αναλύσουμε όπως θα δείτε και παρακάτω την τροφή ποιοτικού φαγητού και όχι ποσοτικού, την επιλογή τροφών με χαμηλό γλυκαιμικό δείχτη πριν την προπόνηση, την αλλαγή του μεταβολισμού μας και τέλος θα καταλήξουμε σε αυτό το άρθρο να μιλάμε για την προπόνηση με βάρη.

Ξεκινάμε λοιπόν την ανάλυσή μας, ξεκινάμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 68ο)».

  • Τρώτε Ποιοτικά & Όχι ποσοτικά
Δεν υπάρχει καμία μαγική συνταγή για αθλούμενους αλλά εάν προσέχετε την διατροφή σας τότε θα δείτε βελτίωση στο σώμα σας. Όταν πηγαίνετε να αγοράσετε τρόφιμα, δώστε σημασία στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Οι υδατάνθρακες και η πρωτεΐνη σας δίνουν ενέργεια και είναι απαραίτητα για την μυϊκή σας ανάπτυξη. Τα φρέσκα (και όχι κατεψυγμένα) λαχανικά και φρούτα είναι πάρα πολύ ωφέλιμα, οι ξηροί καρποί είναι πολύ καλές πηγές ενέργειας. Προτιμήστε τροφές που καταναλώνονται άμεσα. Εάν υπάρχει κάτι στα ράφια σας για εβδομάδες η μήνες χωρίς να χαλάσει σημαίνει ότι περιέχει πολλά συντηρητικά τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για τον οργανισμό σας.
  • Επιλογή Τροφών Με Χαμηλό Γλυκαιμικό Δείχτη Πριν Την Προπόνηση
Μία έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Nottinghamαπέδειξε ότι οι τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη πριν την προπόνηση μας βοηθούν στην απώλεια λίπους. Κατά τη διάρκεια της έρευνας δόθηκε σε μία ομάδα πρωινό με τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη ενώ στη δεύτερη με χαμηλό. Τρεις ώρες αργότερα και οι δύο ομάδες έκαναν διάδρομο για μία ώρα με μέτρια ένταση. Εκείνοι που κατανάλωσαν τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη παρουσίασαν μεγαλύτερη καύση λίπους. Ο συνδυασμός άσκησης με τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη έχει καλύτερα αποτελέσματα. Στις τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη συμπεριλαμβάνονται τα δημητριακά, η βρώμη, τα μήλα και το γάλα σόγιας.
  • Αλλαγή Του Μεταβολισμού
Ο τρόπος ζωής μπορεί να επηρεάσει τον μεταβολικό ρυθμό. Μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες κάνοντας τις σωστές κινήσεις. Αυξήστε τη μυϊκή σας μάζα. Προλάβετε την απώλεια μυϊκού ιστού κάνοντας ασκήσεις ενδυνάμωσης ανεξάρτητα απ΄ την ηλικία σας. Καθώς μεγαλώνετε – μετά την ηλικία των 30 - ο μεταβολικός σας ρυθμός πέφτει κατά 2-3%.Τρώτε μικρότερα και συχνότερα γεύματα για περισσότερη ενέργεια και για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας. Βάλτε στη διατροφή σας 20% πρωτεΐνη από άπαχο κρέας και φυτικές ίνες που θα σας κάνουν να αισθάνεστε πλήρεις.
  • Προπόνηση Με Βάρη
Η προπόνηση με βάρη είτε στο γυμναστήριο είτε στο σπίτι παρουσιάζει ιδιαίτερα οφέλη για τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Αυτό υποστηρίζει μία έρευνα στην Αμερική. Απεδείχθη επίσης ότι η άσκηση με βάρη μπορεί να προλάβει τη νόσο αυτή . Αυτού του είδους η προπόνηση βελτιώνει τους ιστούς του δέρματος και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό. Έτσι λοιπόν υιοθετώντας την προπόνηση με βάρη στο πρόγραμμά μας, μειώνονται οι πιθανότητες να προσβληθούμε από διαβήτη αλλά και άτομα που πάσχουν από διαβήτη μπορούν να βελτιώσουν κατά πολύ την ποιότητα ζωής τους.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 68ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.