Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 70ο)»

Φίλες μου και φίλοι μου καλησπέρα σας ή καλημέρα σας αναλόγως από πού διαβάζεται αυτές τις γραμμές. Είμαστε και σήμερα μαζί σας, σε ένα επετειακό άρθρο της ενότητας αυτής, αφού ήδη συμπληρώσαμε 70 άρθρα στην πολυαγαπημένη σας ενότητα, στο «BodyBuilding & Υγεία».

Σήμερα θα μιλήσουμε για το μαρινάρισμα, για το πώς θα βελτιώσουμε την υγεία μας, για το κρασί και θα καταλήξουμε αυτό το άρθρο μας με κάτι πολύ ενδιαφέρον, όπως είναι η αντιστροφή επίδραση του ύπνου στο λίπος μας.

Ξεκινάμε λοιπόν την ανάλυσή μας, ξεκινάμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 70ο)».

  • Το Μαρινάρισμα
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πόρτο (Πορτογαλία), βρήκαν ότι προσθέτοντας μπύρα ή κόκκινο κρασί για το μαρινάρισμα, μειώνονται κατά 90% οι καρκινογόνες ουσίες που παράγονται από το ψήσιμο του κρέατος, σε σύγκριση με το μη-μαριναρισμένο κρέας. Οι πολυφαινόλες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει η μπύρα και το κόκκινο κρασί, χτυπούν τον καρκίνο, δημιουργώντας χημικές ουσίες που λέγονται ετεροκυκλικές αμίνες. Για περισσότερο όφελος, αφήστε το κρέας σε μίγμα από μπύρα για 4 ώρες, στο ψυγείο ενώ σε κόκκινο κρασί, το αφήνουμε για 6 ώρες.
  • Βελτίωση Της Υγεία Μας
Ερευνητές μελέτησαν 36 υπέρβαρους ενηλίκους, χωρίζοντάς τους σε 3 ομάδες: Την πρώτη ομάδα με άτομα που έκαναν μόνο δίαιτα, τη δεύτερη με άτομα που συνδύασαν δίαιτα και άσκηση και την τρίτη με άτομα που ακολούθησαν πρόγραμμα συντήρησης βάρους (ομάδα ελέγχου). Κατά τη διάρκεια 6μηνης περιόδου μελέτης, τα άτομα της πρώτης ομάδας και τα άτομα της ομάδας ελέγχου δεν άλλαξαν το πρόγραμμα των καθημερινών τους δραστηριοτήτων, όμως κατάφεραν να χάσουν κατά μέσο όρο 10% από το συνολικό σωματικό τους βάρος. Παρόλα αυτά, η δεύτερη ομάδα (δίαιτα + άσκηση) βρέθηκαν στην κορυφή, όχι μόνο χάνοντας σωματικό βάρος αλλά και βελτιώνοντας την καρδιαγγειακή τους κατάσταση, την αρτηριακή τους πίεση, την ευαισθησία της ινσουλίνης τους και τα επίπεδα της χοληστερόλης τους. Για βέλτιστη υγεία στο σύνολό της, είναι σημαντικό να συνδυάζετε την απλή εξάσκηση με τις υγιεινές τροφές.
  • Το Κρασί
Μια νέα έρευνα δείχνει ότι μπορείτε να διαλέξετε ποιο κρασί σας αρέσει πιο πολύ. Το κόκκινο κρασί θεωρείται εδώ και χρόνια ότι είναι η καλύτερη επιλογή για την υγεία σας, όμως και το λευκό έχει οφέλη που προστατεύουν την καρδιά. Οι ερευνητές βρήκαν ότι το λευκό κρασί είναι το ίδιο ισχυρό όπως και το κόκκινο για την βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς και για την παρεμπόδιση της θρόμβωσης των αρτηριών. Τα κόκκινα κρασιά περιέχουν ρεσβερατρόλη και τα λευκά κρασιά είναι πλούσια σε έναν τύπο αντιοξειδωτικών που είναι παρόμοιος με αυτόν του ελαιόλαδου. Αν προτιμάτε το λευκό από το κόκκινο, οι ερευνητές συνιστούν να επιλέγετε τα κρασιά με προέλευση από την Ιταλία, την Γαλλία και την Γερμανία, καθότι είναι πλούσια σε τυροσόλη και υδροξυτυροσόλη. Μόνο φροντίστε να πίνετε μόνο ένα ποτήρι την ημέρα.
  • Επίδραση Του Ύπνου Στο Λίπος Μας
Οι αθλούμενοι δεν χρειάζονται επιπλέον λόγους προκειμένου να κοιμούνται παραπάνω, όμως υπάρχει ακόμα ένας που ίσως θα πρέπει να τον λάβετε υπόψη σας: Ερευνητές του Harvard Medical Schoolανακάλυψαν ότι η υπνηλία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την περιοχή του εγκεφάλου που λέει “όχι” στο junk food. Όσο πιο νυσταγμένοι είστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο λιγότερη είναι και η δραστηριότητα που προκύπτει στον προμετωπιαίο λοβό (στο κέντρο λήψης αποφάσεων) του εγκεφάλου σας. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν περισσότερες πιθανότητες να επιδοθούν στην κατανάλωση junk foodπαρά να στραφούν σε πιο υγιεινές επιλογές όταν ήταν κουρασμένοι και άυπνοι παρά όταν ήταν πιο ξεκούραστοι. Φροντίστε λοιπόν να κοιμάστε επαρκώς την νύχτα έτσι ώστε να αποφεύγετε τους ανθυγιεινούς πειρασμούς και τις απογευματινές διατροφικές “καταχρήσεις” της επόμενης μέρας.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 70ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.