Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 71ο)»

Φίλες μου και φίλοι μου καλησπέρα σας. Σήμερα είμαστε μαζί σας συμπληρώνοντας 71 στροφές στην πολυαγαπημένη σας ενότητα. Σίγουρα οι αναγνώσεις για την συγκεκριμένη θεματική ενότητα του blog μας κάθε φορά ξεπερνάνε κάθε προσδοκία αλλά σήμερα έχουμε παρακάτω άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο.

Σήμερα θα αναλύσουμε όπως θα δείτε και παρακάτω την σωστή αναπνοή κατά την άσκηση, το μασάζ και την προσφορά του στο σώμα μας, θα μιλήσουμε για να αμύγδαλα και θα ολοκληρώσουμε αυτό το άρθρο αναλύοντας την αναγκαιότητα του σώματός μας για πρωτεΐνη.

Ξεκινάμε λοιπόν την ανάλυσή μας, ξεκινάμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 71ο)».

  • Η Αναπνοή
Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει να λένε ότι θα πρέπει να εκπνέετε στην προσπάθεια και να εισπνέετε μετά. Μία έρευνα όμως που έγινε διαπίστωσε ότι για να υπάρχει συνεχή ενεργοποίηση των κοιλιακών και σταθερότητα στην σπονδυλική στήλη θα πρέπει να αναπνέετε φυσιολογικά σε όλη την διάρκεια της άσκησης. Προσπαθήστε λοιπόν να αναπνέετε ήρεμα και φυσιολογικά και παρατηρήστε εάν υπάρχει κάποια αλλαγή στην απόδοσή σας.
  • Το Μασάζ
Το μασάζ δεν είναι μόνο για χαλάρωμα αλλά βοηθά και τους κουρασμένους μυς να αναρρώσουν γρηγορότερα μέσω της μείωσης του πρηξίματος. Σύμφωνα με αυστραλούς ερευνητές, εάν ένας τραυματισμένος μυς υποβληθεί σε μασάζ μέσα σε τρεις ώρες από την πρώτη στιγμή του πόνου, τότε τρεις μέρες αργότερα θα είναι πολύ λιγότερο πρησμένος (περίπου στο 1/3) από ότι θα ήταν εάν δεν του είχατε κάνει μασάζ.
  • Τα Αμύγδαλα
Εάν σας αρέσουν τα αμύγδαλα λόγω του πολύ καλού διατροφικού τους περιεχομένου (βιταμίνη Ε, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη, αργινίνη, κάλιο και ίνες), τότε μην τα ξεφλουδίζετε. Η φλούδα των αμυγδάλων είναι πλούσια σε φλαβονοειδή τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από την οξείδωση και τις βλάβες. Μία έρευνα ανακάλυψε ότι τα φλαβονοειδή στην φλούδα του αμυγδάλου βοηθούν στην αποτροπή της χοληστερίνης HDL από την οξείδωση (η οξείδωση της HDL βοηθά στην αποτροπή καρδιακών παθήσεων). Επίσης παρατηρήθηκε ότι η πρόσθεση βιταμινών Ε και C πολλαπλασίαζε αυτή την πολύ θετική επίδραση.
  • Η Πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη είναι το δομικό υλικό του σώματός μας. Η ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεται κάποιο άτομο αυξάνεται σε αναλογία με το επίπεδο της σωματικής του δραστηριότητας. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι ένα γραμμάριο για κάθε κιλό σωματικού βάρους την ημέρα αλλά οι bodybuilders χρειάζονται τουλάχιστον 2 γραμμάρια για κάθε κιλό σωματικού βάρους. Οι σωματικές και πνευματικές πιέσεις αυξάνουν επίσης την ανάγκη του σώματός μας σε πρωτεΐνη. Τρώτε λοιπόν εσείς αρκετή πρωτεΐνη; Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα έλλειψης πρωτεΐνης είναι η αργή ανάρρωση μετά από άσκηση, η έλλειψη κινήτρου και ενθουσιασμού και μία αίσθηση πόνου και δυσανασχέτησης. Επίσης εκείνοι που δεν λαμβάνουν αρκετή πρωτεΐνη μπορούν να υποφέρουν από κόπωση, μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης, απώλεια μνήμης, μειωμένη ποιότητα ύπνου, μείωση σεξουαλικής ορμής και κατάθλιψη. Άρα λοιπόν θα πρέπει να τρώτε αρκετή πρωτεΐνη ώστε να καλύπτετε τις ανάγκες που έχει το σώμα και οι μυς σας. Βέβαια προτιμάτε να τρώτε πρωτεΐνη από πηγές που έχουν λίγα λιπαρά.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 71ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!

Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.