Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 78ο)»

Φίλες μου και φίλοι μου καλησπέρα σας ή καλημέρα σας αναλόγως από πού διαβάζεται αυτές τις γραμμές. Είμαστε και σήμερα μαζί σας, σε ένα ακόμα άρθρο της ενότητας αυτής, αφού ήδη συμπληρώσαμε 78 άρθρα, στο «BodyBuilding & Υγεία».

Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς θα αποκτήσουμε γεροδεμένους πήχεις, για το πράσινο τσάι, για το γλυκογόνο στο σώμα μας και τέλος θα αναφέρουμε ένα εύκολο τρόπο να μειώσουμε την περιφέρεια της μέσης μας.

Ξεκινάμε λοιπόν την ανάλυσή μας, ξεκινάμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 78ο)».

  • Γεροδεμένους Πήχεις
Οι ψαλίδες χειρός, αυτά τα μικροσκοπικά όργανα γυμναστικής - τελικά - κάνουν θαύματα !! Μπορούμε να τα έχουμε μαζί μας οπουδήποτε, στο γραφείο, στην εξοχή, στο ταξίδι, μέσα στο αεροπλάνο, στο λεωφορείο, μέσα μια τσάντα ...οπουδήποτε και να κάνουμε μερικά σετ κάθε μέρα.....έτσι απλά !! Το μυστικό με τις ψαλίδες χειρός είναι η συχνότητα της άσκησης: κάντε καθημερινά ΜΟΝΟ 2 λεπτά σε κάθε χέρι - οποιαδήποτε ώρα της ημέρα θέλετε - και φυσικά έχετε την επιλογή (σε ορισμένα μοντέλα) να ρυθμίζετε και τον βαθμό δυσκολίας. Και κάτι πολύ σημαντικό: είναι πολύ φθηνά !!Τώρα ξέρετε αν δείτε κάποιον τύπο στο γραφείο και έχει γεροδεμένους πήχεις ποιό είναι το μυστικό του !!
  • Πράσινο Τσάι
Μια μικρή έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Cancer Prevention Researchέδειξε ότι οι ασθενείς με καρκίνο του προστάτη που κατανάλωσαν το ενεργό συστατικό του πράσινου τσαγιού – polyphenon Ε – είχαν σημαντική μείωση στους προγνωστικούς δείκτες ορών που δείχνουν την προέλαση του καρκίνου στον προστάτη. Το πράσινο τσάι που έχει γίνει το δεύτερο πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο, έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβάνοντας και την απώλεια βάρους. Παρόλο που άλλες έρευνες υπόσχονται πως το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση της επέλασης του καρκίνου όπως επίσης και να συνεισφέρει στην πρόληψή του, χρειάζεται επιπλέον έρευνα για να αποδειχθεί πόση ποσότητα θα πρέπει να καταναλώνουν οι άνθρωποι για να πετύχουν κάτι τέτοιο. Επίσης, θα πρέπει να αποδειχθεί και το αν, με την κατανάλωση προϊόντων ειδικής διατροφής βασισμένα στις πολυφαινόλες που υπάρχουν στο τσάι, θα είναι μια αποτελεσματική θεραπεία στο μέλλον.
  • Το Γλυκογόνο Στο Σώμα
Εάν δεν έχετε χρόνο να φάτε ένα γεύμα πριν την προπόνηση δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Ακόμη και με άδειο στομάχι μπορείτε να αναπτύξετε τους μυς σας. Το γλυκογόνο είναι η βασική πηγή ενέργειας για έντονη προπόνηση αλλά δεν χρειάζεται τα αποθέματά του να είναι στο 100% πριν πάτε στο γυμναστήριο. Οι αθλούμενοι που θέλουν να χάσουν λίπος χωρίς όμως να χάσουν και μυϊκή μάζα, γυμνάζονται με τέτοια επίπεδα γλυκογόνου όσα χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες μιας σκληρής προπόνησης, έτσι ώστε να αρχίσει ο οργανισμός τους να καίει λίπος. Προσοχή όμως θα πρέπει οπωσδήποτε μέσα σε δύο ώρες μετά το τέλος της προπόνησης να φάτε ένα μικρό γεύμα ώστε να ανακτήσει το σώμα σας τα διατροφικά στοιχεία που έχασε.
  • Ένας Εύκολος Τρόπος Να Μειώσουμε Την Περιφέρεια Της Μέσης Μας
Εκτός από το να αφαιρέσετε όσο περισσότερη ζάχαρη μπορείτε από το διαιτολόγιό σας και να τρώτε όσο πιο αγνά γίνεται, μια άσκηση η οποία μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της οσφυϊκής περιφέρειάς σας είναι η πίεση στα πόδια (leg press). Οι ερευνητές βρήκαν πως αυξάνοντας τη δύναμη των τετρακέφάλων σας, μπορείτε να επιταχύνετε το βάδισμά σας κατά 15%. Περπατώντας πιο γρήγορα, βελτιώνεται η χωρητικότητα των πνευμόνων και η πίεση του αίματος κατά 10%. Μπορείτε επίσης να κάψετε επιπλέον 80 θερμίδες που θα σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε ανεπιθύμητο πάχος γύρω από τη μέση σας. Γυμνάζεστε στο σπίτι ή στο δρόμο και δεν έχετε κάποιο ειδικό μηχάνημα για την πίεση στα πόδια; Σταθείτε σε έναν τοίχο με τα πόδια σας να είναι 1 με 2 βήματα μπροστά. Γλιστρήστε προς τα κάτω μέχρι τα γόνατά σας λυγίζοντας, να σχηματίσουν γωνία 90 μοιρών. Πιέστε τις φτέρνες σας και γλιστρήστε προς τα πάνω. Επαναλάβετε το ίδιο κάνοντας τα συνηθισμένα σετ επαναλήψεων που θα κάνατε στο ειδικό μηχάνημα, ή ξεκινήστε με 3 σετ των 12 επαναλήψεων.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 78ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.