Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 89ο)»

Φίλες μου και φίλοι μου καλησπέρα σας ή καλημέρα σας αναλόγως από πού διαβάζεται αυτές τις γραμμές. Είμαστε και σήμερα μαζί σας, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, σε ένα ακόμα άρθρο της ενότητας αυτής, αφού ήδη συμπληρώσαμε 89 άρθρα, στο «BodyBuilding & Υγεία».

Σήμερα θα μιλήσουμε για τα οξέα, για το πώς μπορούμε να φτιάξουμε καλύτερους ώμους, για τους υδατάνθρακες και τέλος θα αναλύσουμε, για άλλη μια φορά το τεράστιο θέμα των κοιλιακών.

Ξεκινάμε λοιπόν την ανάλυσή μας, ξεκινάμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 89ο)».
  • Τα Οξέα
Τα οξέα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στην καθημερινή σας διατροφή για να διατηρήσετε την καλή σας υγεία. Οπωσδήποτε θα πρέπει να παίρνετε αρκετό παντοθενικό και φολικό οξύ. Το παντοθενικό οξύ βοηθά στην διάσπαση των λιπών, των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων που χρησιμοποιούνται για ενέργεια. Βρίσκεται σε οργανικά κρέατα, κρόκους αυγών, ψάρια, φασόλια σόγια, φιστίκια, μπρόκολα, κουνουπίδι, πατάτες, μπιζέλια, λάχανο και προϊόντα ολικής αλέσεως. Το φολικό οξύ βοηθά στην ανάπτυξη ερυθρών αιμοσφαιρίων και στον φυσικό μεταβολισμό υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπών. Υπάρχει στα οργανικά κρέατα, σπαράγγια, σπανάκι, μπρόκολο, λάχανο, μαρούλι, παντζάρια, πατάτες και καρύδια.
  • Οι Ώμοι
Οι ανεπτυγμένοι πλάγιοι δελτοειδείς προσθέτουν εύρος στους ώμους σας. Έστω και δύο εκατοστά σε κάθε πλευρά θα αλλάξει όλη την εικόνα του σώματός σας. Είναι σημαντικό επίσης να αναπτύξετε και τους πίσω δελτοειδείς γιατί έτσι βελτιώνεται η στάση του σώματος και δεν καμπουριάζετε. Επίσης από τα πλάγια οι ώμοι σας φαίνονται πιο ογκώδεις. Οι εμπρός δελτοειδείς είναι καλύτερα να γυμνάζονται σαν ξεχωριστό τμήμα από τους ώμους. Όλες οι ασκήσεις πίεσης επάνω από το κεφάλι που γίνονται από όρθια θέση γυμνάζουν πολύ καλά τους ώμους.
  • Οι Υδατάνθρακες
Εάν προσπαθείτε να χάσετε λίπος τότε αφαιρέστε από την διατροφή σας την μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων ιδιαίτερα τους αμυλώδεις όπως είναι το άσπρο ψωμί, οι πατάτες και το λευκό ρύζι. Όμως χρειάζεστε οπωσδήποτε κάποια ποσότητα υδατανθράκων, άρα λοιπόν η διατροφή σας θα πρέπει να περιέχει υδατάνθρακες ολικής αλέσεως και φρέσκα λαχανικά. Εάν σας αρέσουν πολύ τα μακαρόνια και δεν θέλετε να τα αποχωριστείτε να τρώτε πολύ μικρές μερίδες και προτιμάτε τα μακαρόνια ολικής αλέσεως που θα βρείτε σε καταστήματα υγιεινής διατροφής.
  • Οι Κοιλιακοί
Εάν η προπόνηση κοιλιακών δεν αποτελεί μόνιμο τμήμα του προπονητικού σας προγράμματος καλό θα ήταν να κάνετε ασκήσεις κοιλιακών δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Η περιοχή των κοιλιακών είναι πολύ ευαίσθητη άρα λοιπόν θα πρέπει να την γυμνάζετε αργά. Οι κοιλιακοί καλύπτουν το εντερικό νευρικό σύστημα. Εάν κάνετε υπερβολική προπόνηση στην συγκεκριμένη περιοχή, τότε η υπόλοιπη σωματική διάπλαση δέχεται κάποια μορφής πίεση και σταματάει η ανάπτυξή της. Και σαν αθλούμενος δεν θέλετε να συμβεί κάτι τέτοιο. Σε κάθε σετ κάνετε από 15 έως 50 επαναλήψεις. Με την πάροδο του χρόνου θα ανακαλύψετε ποιος αριθμός επαναλήψεων και σετ σας ταιριάζει καλύτερα. Μην κάνετε ασκήσεις με βάρη μαζί με κοιλιακούς γιατί αυτό θα προκαλέσει οίδημα με αποτέλεσμα να φουσκώσει η κοιλιά σας. Και τέλος χρησιμοποιείτε στις ασκήσεις κοιλιακών όσο το δυνατόν λιγότερο βάρος και προτιμάτε να κάνετε μόνο τις βασικές ασκήσεις.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 89ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!

Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.