Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Η Επιστροφή του ΦΠΑ στο...23%!!


Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Ελπίζω να σας βρίσκω μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού τουλάχιστον σωματικά υγιείς. Για το πνευματικά και με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας θεωρώ πολύ δύσκολο να είστε καλά. Ωστόσο εμείς είμαστε εδώ μαζί σας για να αναλύσουμε ένα θέμα της επικαιρότητας που δεν είναι άλλο απο την μείωση του ΦΠΑ στους χώρους εστίασης στο 13%.

Λόγω της ενασχόλησης μου για τουλάχιστον 4 χρόνια με τον κλάδο της εστίασης μπορώ να έχω ένα προσωπικό πελατολόγιο που καλύπτει όλους τους χαρακτήρες ιδιοκτητών τέτοιων μαγαζιών.

Φυσικά λόγω του επικείμενου μέτρου όλοι με κάλεσαν να είμαι έτοιμος για να αλλάξουμε το ΦΠΑ στις 31/07/2013 όπως ορίζει ο νόμος. Γνωρίζουμε ωστόσο πως το συγκεκριμένο μέτρο πάρθηκε για να κατεβάσουν όλοι τις τιμές τους σε σωστά επίπεδα για να μπορούμε να ανταγωνιστούμε στον τουρισμό γειτονικά κράτη που έχουν το ΦΠΑ και 8% ακόμα αλλά φυσικά και για να περάσει αυτή η αλλαγή και στην τσέπη του απλού πολίτη.

Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός τόνισε φυσικά πως το μέτρο αυτό θα επανεξεταστεί το Δεκέμβριο και αν δεν έχει φέρει τα επιθυμητά φορολογικά αποτελέσματα τότε το ΦΠΑ στους χώρους εστίασης θα ξαναπάει στο 23%.

Η στατιστική μου απο τα τηλεφωνήματα που δέχτηκα είναι πως σε ένα ποσοστό 100% δεν θα αλλάξει κανείς τις τιμές του παρα μόνο τα κέρδη στην τσέπη του.

Φυσικά το ειδικό σήμα που είπε το υπουργείο πως θα μπει στους χώρους εστίασης για όσους αλλάξουν τις τιμές τους, να είστε όλοι και όλες βέβαιοι πως με κάποιο παράνομο τρόπο θα μπορέσουν να το προμηθευτούν όλοι αυτοί οι ιδιοκτήτες.

Και μια προσωπική άποψη. Ήμουν βέβαιος πως θα γίνει αυτο, όταν δημοσιογράφοι και εκδότες είχαν σηκώσει τόση σκόνη για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, δεν είχα καμία απολύτως αμφιβολία πως όλο αυτο ειναι κατευθυνόμενο για να μπορέσουν να περάσουν όλοι αυτοί οι κυβερνώντες κάποια νέα, παράλογα μέτρα αλλα και για να πλουτισουν ακομα πιο πολύ ολοι αυτοι οι μαγαζατορες. Νεα μετρα που ενα παράδειγμα ειναι με τον νέο φόρο πολυτελείας στα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού, αλλα και τόσα νέα φορολογικά μέτρα.

Ο Ελληνας και η Ελληνίδα έχουν την πονηριά, αλλα και το σύνδρομο του εύκολου πλουτισμού μέσα τους και για αυτο να είστε βέβαιοι πως κατευθυνομαστε με μαθηματική ακρίβεια στην επιστροφή του ΦΠΑ στους χώρους εστίασης στο...23%!!


Protected by Copyscape Original Content Check

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.