Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Μια Πολλή Μεγάλη Κομπίνα Έκλεισε...Τώρα;;;

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Ελπίζω να σας βρίσκω σωματικά αλλά και ψυχικά καλά και έτοιμους να αναλύσουμε ένα θέμα που έχει απασχολήσει παρά μα πάρα πολύ την καθημερινότητά μας εδώ και τουλάχιστον 5 εβδομάδες.Αφήνοντας τα πράγματα να ηρεμήσουν, αλλά και να περάσουν οι πρώτες μέρες της κρίσης στο συγκεκριμένο θέμα, είμαστε μαζί και σήμερα για να διατυπώσουμε τις θέσεις μας για το φλέγον θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ έχει και διαχειρίζεται το μεγαλύτερο αρχείο στην ελληνική τηλεόραση αλλά παράλληλα έχει και τις καλύτερες εγκαταστάσεις από όλα τα ιδιωτικά κανάλια. Εγκαταστάσεις που θα ζήλευαν και ξένα μέσα. Όλη ωστόσο αυτή η δύναμη της δημόσιας τηλεόρασης καταστρέφεται και σταματά...

-από την στιγμή που αρχίζουν μέσα σε αυτήν να κάνουν κουμάντο τα κόμματα της εκάστοτε κυβέρνησης

-από την στιγμή που διορίζεται σε αυτήν ο κάθε ένας που είχε το μέσον για να μπει

-από την στιγμή που διορίζονται επίσης, όλα τα κομματικά απόβλητα του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος

-από την στιγμή που για μια παραγωγή που χρειάζεται 4-5 άτομα για να γίνει χρησιμοποιούνται 10-12

-από την στιγμή που διορισμένοι και με παχυλούς μισθούς εργαζόμενοι δεν πατάνε ποτέ στα γραφεία τους παρά την ημέρα μόνο της μισθοδοσίας

-από την στιγμή που για να γίνει μια παραγωγή, αυτή δεν γίνεται στα υπέρ σύγχρονα στούντιο της ΕΡΤ αλλά νοικιάζονται άλλα για να βγουν οι "μίζες" που πρέπει

-από την στιγμή εκείνη που εδώ και ένα, και παραπάνω χρόνο, κάνουν συνεχείς επαναλαμβανόμενες απεργίες χωρίς στην ουσία να διεκδικούν τίποτα

-από την στιγμή που για να λειτουργήσουν χρειάζονται την εισφορά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ...

Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλους λόγους, ωστόσο θεωρώ πολύ πιο σοβαρούς τους παραπάνω και γι' αυτό δεν επεκτείνομαι.

Βέβαια το αρνητικό στην υπόθεση κλείσιμο και αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης είναι ότι μέρη ακριτικά, που βλέπανε μόνο την ΕΡΤ από Ελληνικά κανάλια τώρα θα αναγκαστούν να παρακολουθούν μόνο Τουρκικά, Βουλγαρικά και Σκοπιανά κανάλια. Αυτό είναι το μόνο, το μόνο όμως λάθος την κυβέρνησης σε αυτήν την υπόθεση, το μόνο αλλά και πολύ σοβαρό λάθος της. Θα μπορούσε τουλάχιστον ένα από τα 3 να παραμείνει ανοιχτό όλο αυτόν τον καιρό της αναδιάρθρωσης για λόγους αποκλειστικά και μόνο Εθνικούς.

Από τους 2.500 ανθρώπους που απολύθηκαν δεν έχω και πολλά να πω αφού η πλειονότητα ήταν βολεμένοι από κάποια κυβέρνηση, και δεν είχαν τα εφόδια καν να είναι σε αυτές τις θέσεις. Από εκεί και πέρα ευελπιστώ πως οι πολλοί λίγοι που άξιζαν θα επαναπροσληφθούν στην νέα τηλεόραση που θα δημιουργηθεί.

Φυσικά για τους απολυμένους δεν με στεναχωρεί καθόλου παραπάνω από τους 1.500.000 και πλέον απολυμένους του ιδιωτικού τομέα. Τουλάχιστον οι περισσότεροι του ιδιωτικού τομέα απολύθηκαν ενώ είχαν τις ικανότητες αλλά και έβγαζαν και πολλή δουλειά σε αντίθεση με τους 2.500 κομματικά βολεμένους.

Η ΕΡΤ όπως την είχαν καταντήσει ήταν καρκίνωμα για την Ελλάδα μας και έπρεπε να αναγεννηθεί. Πολύ καλύτερα να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο και να γίνει κάτι καλό παρά με τα γνωστά και επαναλαμβανόμενα όλα αυτά τα χρόνια ημίμετρα.


Υ.Γ. Στις πρώτες της κινήσεις να σημειώσω η κυβέρνηση δεν έδειξε σωστή οργανωτικότητα, θέλοντας να ονομάσει την νέα δημόσια τηλεόραση ΝΕΡΙΤ χωρίς πριν να έχει κατοχυρώσει το όνομα. Ας ελπίσουμε πως οι επόμενες κινήσεις θα είναι πιο σωστές, γιατί άμα είναι να κλείσει το καρκίνωμα και να φτιάξει στην θέση του ένα έκτρωμα καλύτερα να μέναμε όπως πριν, με την διεφθαρμένη μας ΕΡΤ.

Protected by Copyscape DMCA Copyright Search

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.