Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

H Oικονομική Aνάκαμψη...της Ελλάδος...

Φίλες και φίλοι μου καλησπέρα σας. Μετά από αρκετό καιρό, σχεδόν ένα μήνα, απουσίας μου από τις αναρτήσεις στο blog μας είμαστε πάλι μαζί. Λίγο οι διακοπές, λίγο η ανεμελιά των ημερών αυτών στο πιο περίεργο καλοκαίρι, κυρίως λόγω καιρού, στην Ελλάδα μας και κάναμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχεδόν ένα μήνα. Είμαστε μαζί σας λοιπόν σήμερα, και ελπίζω να σας βρίσκω όλους και όλες καλά τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά με ένα πάρα πολύ δυνατό θέμα που ελπίζω να αναγνώσετε και που είμαι βέβαιος ότι περνάτε - βιώνετε στην καθημερινότητα σας.

Μέσα σε αυτόν τον καιρό που επικοινωνούμε μέσα από αυτό το βήμα, έχουν ανέβει πάρα πολλά άρθρα για την οικονομική κατάσταση στην χώρα μας, αλλά και για τα άτομα που μας κατάντησαν σε αυτό το σημείο και θέλουν να λέγονται πολιτικοί. Σήμερα θα αναφερθούμε στην αντιστρόφως ανάλογη κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά όλοι οι Έλληνες.

Μέσα σε αυτήν την οικονομική δίνη οι μισθοί που παίρνουμε όλοι και όλες έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις. Άνθρωποι που χρόνια είχαν κατοχυρώσει πράγματά για εμάς χάθηκαν σε μια βραδιά. Άτομα που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα πλούτισαν σε μια βραδιά χάρη στις πολύ καλές πληροφορίες που είχαν από ψηλά κλιμάκια της πολιτικής ζωής του τόπου, επιχειρηματίες κλέβουν με κάθε τρόπο το δημόσιο εις βάρος των εργαζομένων και σε αντιστρόφως ανάλογη κατάσταση οι απλοί φορολογούμενοι βλέπουν τις τιμές στα αγαθά πρώτης ανάγκης, στα αγαθά διαβίωσης να αυξάνονται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα θα σας αναφέρω είναι οι τιμές στα ράφια των super market. Τις προάλλες πήγα σε ένα μεγάλο super market, πράγμα που κάνω πολύ σπάνια, και παρατηρούσα τις και καλά... προσφορές τους. Χαρακτηριστικά αναφέρω την απίστευτη τιμή προσφοράς μια σοκολάτας κουβερτούρας έναντι της εξευτελιστικής τιμής των €3.29. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ μια σοκολάτα, η τιμή σε προσφορά είναι 1.500δρχ. Φυσικά και θα μου πεις είμαστε στο Ευρώ και όχι στις δραχμές αλλά είναι φανερό πια πως και αυτό είναι και το τεράστιο επιχείρημα αυτών των εταιριών. Αλήθεια για πόσα κιλά ηλίθιους μας περνάνε...

Θα μπορούσα να πω χιλιάδες τέτοια παραδείγματα, ωστόσο θα μπω άμεσα στο κομμάτι των λύσεων και όχι στο να αναλύσω και άλλο το συγκεκριμένο φαινόμενο που όλοι βιώνουμε. Και επειδή η προφανής λύση, για αυτούς που μας κυβερνούν, είναι αδύνατη, να μειωθούν αναλογικά και όλα τα τρόφιμα πρώτης ανάγκης αναλογικά με τις μειώσεις στους μισθούς θα πω το πιο απλό, συγκρίνουμε και κερδίζουμε (όσο είναι αυτό εφικτό).

Δεν αγοράζουμε τίποτα αν δεν έχουμε συγκρίνει την τιμή του σε 2 τουλάχιστον super market, δεν αγοράζουμε τίποτα που δεν είναι Ελληνικό και φυσικά προτιμούμε πάντα τις πρώτες ύλες για την παρασκευή ενός φαγητού (π.χ. αγοράζομε τα υλικά και κάνουμε κοτόπουλο πανέ, δεν αγοράζουμε την έτοιμη συσκευασία).

Θεωρώ πως είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να επιστρέψουμε στην παρασκευή των προϊόντων που χρειαζόμαστε από μηδενική βάση μόνοι μας. Θα χρειαζόμαστε μια μπύρα, θα την παρασκευάζουμε μόνοι μας, θα χρειαζόμαστε μια πίτσα θα την ετοιμάζουμε μόνοι μας σπίτι μας... Σίγουρα πολύ πιο υγιεινό, φθηνό αλλά με περισσότερη προσωπική εργασία.

Από εκεί και πέρα, αναμένουμε όλοι και όλες την οικονομική ανάκαμψη που βλέπει ότι έρχεται μόνο ο κύριος που θέλει να λέγεται πρωθυπουργός της Ελλάδος...

Το θέμα είναι θα την δούμε εμείς, που σαν γενιά μας καταστρέψανε ή οι απόγονοί μας...


Protected by Copyscape Originality Check

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.