Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Αμφίπολη...ένα Μνημίο...μια μεγάλη Μπίζνα!!

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Σήμερα Δευτέρα είμαστε μαζί για να μιλήσουμε για ένα πολιτιστικό θέμα που υπάρχει στην Ελλάδα μας, και μέρα με την ημέρα γίνεται ολοένα και πιο εντυπωσιακό. Το μνημείο της Αμφίπολης λοιπόν είναι γεγονός.

Οι αρχαιολόγοι που έχουν αναλάβει το έργο προχωράνε βήμα με βήμα και τα ευρήματα είναι ολοένα και πιο εντυπωσιακά. Όταν γράφονται αυτές οι γραμμές οι αρχαιολόγοι είχαν φτάσει στο συμπέρασμα πως μετά τον 3ο θάλαμο υπάρχει και 4ος που ωστόσο εκεί οδηγεί ένας κατηφορικός διάδρομος που δεν είναι ψηλός, το πολύ ένα μέτρο λένε οι ειδικοί, από το 3ο διαμέρισμα. Παρακάτω βλέπουμε σχηματικά τα μέχρι τώρα δεδομένα για το μεγάλο αυτό μνημείο.


Αναφέρω επιγραμματικά πως το πρώτο διαμέρισμα έχει τις επιβλητικές σφίγγες, στο δεύτερο τις ανεπανάληπτης ομορφιάς Καρυάτιδες και στο τρίτο υπάρχει μια μικρή πύλη στο πίσω αριστερό μέρος που οδηγεί στον παραπάνω κατηφορικό διάδρομο.

Φυσικά μέσα στο ανεπανάληπτο έργο αυτό δεν θα μπορούσαν να μην υπάρχουν και τα ευτράπελα. Το έργο είχε ανακαλυφθεί από την εποχή που στην πρωθυπουργία της χώρας μας ήταν ο Κώστας Σημίτης. Φυσικά όπως είναι αντιληπτό αφού δεν έκανε τίποτα καλό η συγκεκριμένη κυβέρνηση για την Ελλάδα μας, έτσι διέκοψε και τις ανασκαφές στο συγκεκριμένο εύρημα και ανάγκασε την ομάδα της αρχαιολόγου, Κα Περιστέρη να σταματήσουν άμεσα όλες τις εργασίες. Από τότε το θέμα πέρασε από «χίλια κύμματα» και τώρα ξανάρχισε να προχωράει φυσικά με την ίδια ομάδα αρχαιολόγων. Σε αντίθεση με εκείνη την κυβέρνηση η τωρινή μυρίστηκε προβολή και χρήμα στο συγκεκριμένο έργο και είπε να το επιχορηγήσει, προσφέροντας ακόμα και χρήματα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αλλά ακόμα πιο πολύ προσπαθώντας να βρει νέα κεφάλαιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για ένα μνημείο τόσο μέγαλο που ολόκληρη η ανθρωπότητα θα ήθελε να δει. Μέχρι εδώ όλα καλά για την κυβέρνηση του Κου Σαμαρά. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Πρώτα από όλα όλο αυτό το σκηνικό στήθηκε από την τωρινή κυβέρνηση και για την προβολή της, μια που ολοένα και πέφτει στις δημοσκοπήσεις, αλλά και κάτι ακόμα είναι σίγουρο, πως όλα τα λεφτά που διασφαλίζει η κυβέρνηση δεν πάνε στο μνημείο της Αμφίπολης αλλά πάνε και σε πολλές τσέπες δεξιά και αριστερά πριν φτάσουν στο σωστό προορισμό.

Να ενημερώσω μόνο κάπου εδώ, τους φίλους και τις φίλες μας, πως οι αρχαιολόγοι όλης της Ελλάδος είναι απλήρωτοι από το Υπουργείο Πολιτισμού από τον μήνα Ιούνιο και με προοπτική να πάρουν κάποια έναντι στο τέλος Οκτωβρίου.

Δυστυχώς φίλοι μου οι κυβερνήσεις που λυμαίνονται τον τόπο μας, είναι η μια χειρότερη από την άλλη με άμεση συνέπεια την καταστροφή της Ελλάδος μας. Είναι απίστευτο πραγματικά να μην μπορεί κάμια κυβέρνηση να κάνει κάτι καλό για τον τόπο χωρίς να ζημιώσει ένα άλλο μέρος του πληθυσμού.   

Τέλος να αναφερθώ και σε όλους τους αρχαιολόγους που για να προβληθούν λένε ό,τι τους κατέβει πραγματικά για το συγκεκριμένο μνημείο. Ο κάθε αρχαιολόγος έχει αναφέρει και ένα άλλο πρόσωπο πως βρίσκεται μέσα στο συγκεκριμένο τάφο. Φυσικά όλοι την επόμενη ημέρα που βγάζει νέα δεδομένα το Υπουργείο Πολιτισμού παίρνουν πίσω τις δηλώσεις τους. Φυσικά να μην αφήσω έξω από αυτό το γαϊτανάκι και τα μέσα μαζικού επηρεασμού που προσπαθούν να συντηρούν το θέμα ρωτώντας κυριολεκτικά όποιον βρούν στο δρόμο τους οι δημοσιογράφοι του εκάστοτε μέσου.

Το μόνο βέβαιο φίλοι μου και φίλες μου είναι πως όλη η ανθρωπότητα αναμένει με κομμένη την ανάσα τα αποτελέσματα των ανασκαφών, ένα τεράστιο μνημείο για την Ελλάδα μας, ένα τεράστιο μνημείο για ολόκληρη την ανθρωπότητα, που ωστόσο δεν υπάρχει ο σωστός κυβερνήτης για να το διαχειριστεί για το καλό του τόπου.



Υ.Γ. Η προσωπική μου γνώμη είναι, πως μέσα στο μνημείο αυτό αποκλείεται να βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι ώρα αλλά και μέρος να τους αναφέρουμε.

Protected by Copyscape Web Plagiarism Check

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.