Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

IPhone 6 & IPhone 6 Plus, η Apple ακολουθεί την τεχνολογία!!


Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Σήμερα είμαστε μαζί για να αναλύσουμε αλλά και να σας παρουσιάσουμε το νέο κινητό της εταιρίας Apple, το IPhone 6 & IPhone 6 Plus. Όπως κάνουμε κάθε φορά σε τέτοιες περιπτώσεις έτσι και σήμερα θα αναλύσουμε το συγκεκριμένο τεχνολογικό θέμα και στα θετικά του στοιχεία αλλά και στα αρνητικά του.

Κατά αυτόν τον τρόπο η Apple παρουσίασε λοιπόν τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Είναι από τα πιο λεπτά κινητά που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, αφού το πρώτο έχει πάχος μόλις 6,9 χιλιοστά ενώ το δεύτερο 7,1 χιλιοστά και μεγαλύτερη οθόνη. To iPhone 6 έχει οθόνη 4.7 ιντσών ενώ το iPhone 6 Plus έχει οθόνη 5.5 ιντσών. Και οι δυο οι εκδόσεις έχουν οθόνες Retina HD. Η ανάλυση οθόνης στο iPhone 6 είναι 1334x750 με 326 pixels ανά ίντσα ενώ αντίστοιχα στο iPhone 6 Plus η ανάλυση φτάνει τα 1920x1080 με 401 pixels ανά ίντσα. Έχουν κάμερα 8MP. Επιπλέον, στην κάμερα είναι ενσωματωμένα pixels εστίασης που μέχρι πρότινος υπήρχαν μόνο στις επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές. Και τα δυο έχουν λειτουργικό iOS 8. Το εξελιγμένο λειτουργικό σύστημα διαθέτει μεταξύ άλλων και μια καινούργια εφαρμογή υγείας, με την ονομασία The Health. Η υπηρεσία, χάρη σε ενσωματωμένο τσιπάκι, έχει τη δυνατότητα να μετρήσει δείκτες υγείας του κατόχου της συσκευής, από την αρτηριακή πίεση μέχρι και τις θερμίδες που καίει.

Και τα δύο νέα μοντέλα θα διατίθενται σε εκδόσεις 16GB, 64GB και 128GB. Θα κυκλοφορήσουν σε χρυσό, ασημί και ανοιχτό γκρι χρώμα. Και στις δυο εκδόσεις του νέου iPhone ο χρήστης θα μπορεί στα sms να προσθέσει εκτός από γραπτό κείμενο και φωνή, εικόνα, βίντεο μέχρι και τοποθεσία.

Τα νέα iPhone θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ στις 19 Σεπτεμβρίου. Την ίδια μέρα θα κυκλοφορήσουν και στις αγορές του Καναδά, της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αυστραλίας, του Χονγκ Κονγκ, της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης, ενώ μέχρι το τέλος του 2014 θα έχουν εμφανιστεί σε 115 χώρες. 

Μέσα στον Οκτώβριο, το αργότερο αρχές Νοέμβρη, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να έρθουν στην Ελλάδα οι πρώτες παρτίδες των νέων κινητών της Apple, iPhone 6 και iPhone 6 plus καθώς η χώρα μας αναμένεται να είναι στο δεύτερο γκρουπ των χωρών που θα λανσαριστούν τα νέα μοντέλα.

Η Apple ανακοίνωσε ακόμη τη διάθεση του iOS 8 (που θα έρχεται προ-εγκατεστημένο στα iPhone 6) που θα ξεκινήσει στις 17 του μήνα και θα προσφερθεί στους κατόχους iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone touch 5ης γενιάς, iPad 2, iPad με Retina display, iPad Air, iPad mini και iPad mini με Retina display.

Η Apple εστίασε ακόμη στις πληρωμές, παρουσιάζοντας το Apple Pay, μία νέα διαδικασία που επιτρέπει στο χρήστη να κάνει συναλλαγές μέσω κινητού, χωρίς να χρησιμοποιεί καν την πιστωτική του κάρτα. Η παρουσίαση έκλεισε με την παρουσίαση του Apple Watch, του πρώτου ρολογιού της εταιρείας που θα κυκλοφορήσει σε τρία διαφορετικά μοντέλα με πολλές παραλλαγές και με αρκετά χαρακτηριστικά που εναλλάσσονται μέσω ενός ειδικού γραναζιού που βρίσκεται στα δεξιά του σώματος. Οι τρεις εκδόσεις του Apple Watch θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2015 σε τιμές που θα ξεκινούν από τα 349 δολάρια. 

Όσο για το κόστος, στις ΗΠΑ το iPhone 6 με διετές συμβόλαιο στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας θα πωλείται έναντι 199 δολαρίων για την έκδοση των 16GB, 299 δολαρίων για εκείνη των 64GB και 399 για την έκδοση των 128GB. Αντίστοιχα, το iPhone 6 Plus θα κοστίζει 299, 399 και 499 δολάρια ανάλογα με την χωρητικότητα της κάθε έκδοσης.

Η παραπάνω ήταν μια γρήγορη αναδρομή από όσα πρέπει να γνωρίζεται άμεσα για τα νέα τηλέφωνα της Apple.

Θεωρώ πραγματικά μεγάλο μείον σε όλη αυτήν την «εξέλιξη» της Apple ότι πια δεν είναι αυτή η πρωτοπόρος αλλά ακολουθεί τον ανταγωνισμό. Σίγουρα κατά την προσωπική μου γνώμη αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει πια ο μεγάλος Steeve Jobs. Το iPhone 6 Plus είναι ένα βήμα πίσω αφού η Samsung έχει βγάλει εδώ και καιρό το Note 3 με οθόνη 5.7 ιντσών και σε λίγες μέρες αναμένεται να παρουσιάσει και το Note 4. Επιπλέον μεταφέροντας το κουμπί ON/OFF στο πλάι απλά δείχνει πως υπολείπεται πολύ και στο σχεδιαστικό κομμάτι.

Αντίθετα θεωρώ ότι παραμένει πρωτοπόρα στο λογισμικό της, που κάνει όμως μόνο για τις καινούργιες συσκευές της αφού αν επιχειρήσεις να βάλεις το ios 8 σε ένα παλιό iphone, το πιο πιθανό είναι να στο καταστρέψει αφού θα το κάνει να πηγαίνει πάρα πολύ αργά. Επίσης πολύ σημαντική καινοτομία είναι το Apple Pay που λόγω του ειδικού chip που θα έχει το τηλέφωνο, θα μπορεί ο κάτοχός του να κάνει όλες τις συναλλαγές του χωρίς την πιστωτική του κάρτα, παρά μόνο με το κινητό του. Φυσικά αμφιβάλλω αν θα μπορεί αυτό να εφαρμοστεί και στην χώρα μας.   

Τέλος να σας αναφέρω και λίγα λόγια και για την μοναδική πρωτοπόρα και νέα δημιουργία στην μετά Jobs εποχή που δεν είναι άλλη από το Apple Watch. Το λειτουργικό του Apple Watch είναι κάτι το διαφορετικό, έχει δoθεί πολύ μεγάλη προσοχή στο User Interface και δεν έχει γίνει απλά μια μετάβαση του iOS 8 σε πιο μικρή συσκευή. Το Apple Watch διαθέτει LED υπερύθρων και διόδους που μετατρέπουν τις κυκλικές κινήσεις του πλευρικού κυκλικού πλήκτρου σε ψηφιακά δεδομένα. Η οθόνη είναι flexible, αλλά όχι απλά για να είναι κυρτή... δίνει μια άλλη αίσθηση όταν πατάτε το δάχτυλό σας επάνω της, εισχωρεί προς τα μέσα! Με τους αισθητήρες που διαθέτει θα μπορεί να μαζεύει δεδομένα από τις αθλητικές δραστηριότητες του χρήστη και θα τον παρακινεί να ασκείται περισσότερο ενώ θα υπάρχει εφαρμογή που θα μετρά την κατανάλωση θερμίδων, τη διάρκεια και την απόσταση κατά τη διάρκεια της άθλησης. Επίσης το Apple Watch μπορεί και διαβάζει τα μηνύματα και στη συνέχεια προτείνει πιθανές σύντομες απαντήσεις ενώ παράλληλα ο χρήστης μπορεί να απαντήσει με γραπτό μήνυμα απλά μιλώντας στη συσκευή μιας και όπως είναι λογικό σε τόσο μικρό μέγεθος θα ήταν πολύ δύσκολο να υπάρξει πληκτρολόγιο. Το ρολόι ενεργοποιείται μόλις ο κάτοχός του σηκώσει το χέρι του, η οθόνη του είναι κατασκευασμένη από ζαφείρι για να είναι ανθεκτικό, διαθέτει επίσης αισθητήρα για να μετράει τον καρδιακό παλμό του χρήστη, Το νέο Apple Watch μπορεί να επικοινωνήσει ασύρματα με άλλα Apple watch ενώ και η φόρτιση του θα γίνεται ασύρματα.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 3 εκδόσεις Apple Watch, Apple Watch Sport και Apple Watch Edition και θα είναι συμβατό με τα νέα iPhone 6 και τα iPhone 5/5C/5S η τιμή του θα ξεκινάει από 349$ και θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2015.  

Protected by Copyscape Duplicate Content Tool

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.