Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 11ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Είμαστε μαζί και σήμερα Δευτέρα για να αναρτήσουμε άλλο ένα άρθρο από την πολύ αγαπημένη σας θεματική ενότητα «BodyBuilding & Υγεία». Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Φυσικά η συγκεκριμένη θεματική ενότητα σας χρειάζεται περισσότερο σωματικά, ώστε να κάνετε γερές προπονήσεις και αυτό κατά συνέπεια να σας ανεβάζει και ψυχικά.

Σήμερα είμαστε στην 11η στροφή της συγκεκριμένης ενότητας και θα ασχοληθούμε με την Κρεατίνη, τα Γιγαντοσέτ, την Καρνιτίνη και Ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Θα αναλύσουμε διεξοδικά τα παραπάνω θέματα και όλα αυτά στο «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 11ο)».
  • Η Κρεατίνη 
Η φωσφατική κρεατίνη επιτρέπει την ανασύνθεση της τριφωσφατικής αδενοσίνης η οποία με την σειρά της επιτρέπει την παραγωγή περισσότερης ενέργειας. Η κρεατίνη επιταχύνει την αναπλήρωση των αποθεμάτων ενέργειας στους μυς. Εάν παίρνετε κρεατίνη και γυμνάζεστε, τα οφέλη που θα έχετε θα είναι πολύ σημαντικά, αφού όχι μόνο θα ξεκουράζεστε πολύ γρήγορα μεταξύ των σετ, αλλά και θα αναρρώνετε πολύ πιο γρήγορα μετά από κάθε προπόνηση και θα έχετε περισσότερες δυνάμεις μέρα με τη μέρα !!! Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι λαμβάνοντας κρεατίνη σε καθημερινή βάση, δεν χρειάζεται να τρώνε υπερβολικές ποσότητες κρέατος για να βοηθήσουν την μυϊκή τους ανάπτυξη, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σε όσους εργάζονται πολλές ώρες και βρίσκονται εκτός σπιτιού!! Ακόμα εάν κάνετε καθιστική ζωή θα ωφεληθείτε από την χρήση κρεατίνης. Η τριφωσφατική αδενοσίνη και η φωσφατική κρεατίνη είναι στοιχεία παραγωγής υψηλής ενέργειας που χρησιμοποιούνται για να υποστηριχθούν ασκήσεις υψηλής έντασης που διαρκούν 30 δευτερόλεπτα ή και λιγότερο. Η τριφωσφατική αδενοσίνη είναι η απόλυτη πηγή όλης της ενέργειας για μυϊκές συσπάσεις και μπορεί να δημιουργηθεί από λίπη, υδατάνθρακες και πρωτεΐνη. Έχουν ακουστεί διάφορα σχόλια σχετικά με την κρεατίνη, όμως πλέον έχουμε αδιάσειστα στοιχεία ότι η κρεατίνη όχι μόνο δεν δημιουργεί προβλήματα, αλλά αντίθετα μπορεί να βοηθήσει και ανθρώπους που δεν γυμνάζονται καθόλου!!
  • Τα Γιγαντοσέτ
Τα γιγαντοσέτ είναι η ομαδοποίηση τεσσάρων ή περισσότερων σετ τα οποία αποτελούνται από διαφορετικές ασκήσεις για ένα σωματικό τμήμα που γίνονται με πολύ λίγη παύση μεταξύ των σετ. Αυτοί που τα χρησιμοποιούν συνήθως επαναλαμβάνουν ολόκληρο το γιγαντοσέτ δύο ή τρεις φορές πριν συνεχίσουν με ένα άλλο σωματικό τμήμα. Και πάλι δεν θα πρέπει μία προπόνηση να αποτελείται ολόκληρη από γιγαντοσέτ αν και κάποιοι άνθρωποι έχουν κάνει αυτό με επιτυχία. Με τα γιγαντοσέτ είναι καλύτερο να επικεντρωθείτε σε ένα ή το πολύ δύο σωματικά τμήματα.
  • Η Καρνιτίνη
Οι αθλητές που έχουν νευρική βλάβη λόγω διαβήτη μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτόν τον πόνο παίρνοντας ένα σκεύασμα που έχει στενή σχέση με το συμπλήρωμα L - καρνιτίνη. Η ακετυλο – L καρνιτίνη (ALC) δεν έχει ακόμα εγκριθεί σε χρήση στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση νευρικού πόνου αλλά στην Ευρώπη χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για την θεραπεία νευροπαθειών σε ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη. Σε έρευνες που έγιναν σε περισσότερους από χίλιους ασθενείς με διαβητική νευροπάθεια, οι ερευνητές έδωσαν στους ασθενείς 500 ή 1000 mgALC τρεις φορές την ημέρα ή ένα ανενεργό σκεύασμα για διάστημα 52 εβδομάδων. Αν και αυτή η έρευνα δεν έδειξε ότι η ALC είχε κάποια σημαντική επίδραση στην ταχύτητα μετάδοσης νευρικών ερεθισμών (αυτό είναι ένδειξη της βελτίωσης μετά από νευρική βλάβη) κάποιοι ασθενείς εμφάνισαν αρκετά οφέλη. Σε υψηλές δόσεις η ALC μείωσε σημαντικά τον πόνο στο 27% των ασθενών. Τα μεγαλύτερα ποσοστά μείωσης πόνου εμφάνισαν ασθενείς που έπασχαν για μικρό χρονικό διάστημα από διαβητική νευροπάθεια.
  • Ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα
Οι τροφές που περιέχουν διατροφικά στοιχεία τα οποία ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι επίσης πολύτιμες και για τα επίπεδα ενέργειας. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι αδύναμο, μειώνονται και τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού. Προσπαθείτε να τρώτε τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, όπως είναι βιταμίνες Α, Ε, C και ψευδάργυρο. Καλές πηγές ψευδαργύρου είναι τα ωμά στρείδια, το κρέας καβουριού, ο αστακός, ο σολομός, το μοσχαρίσιο κρέας, το αρνί, τα κάσιους, οι ξηροί καρποί, οι ηλιόσποροι, η βρώμη και οι νιφάδες δημητριακών. Βιταμίνη Ε περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες τα αυγά, τα λάδια που έχουν υποστεί εν ψυχρώ επεξεργασία, το άνθος ορύζης, τα εντόσθια ζώων, η μολάσα, οι γλυκοπατάτες, τα φυλλώδη λαχανικά και το αποξηραμένο συκώτι. Βιταμίνη C περιέχουν οι πράσινες πιπεριές, οι φράουλες, το μπρόκολο, τα εσπεριδοειδή και οι ντομάτες. Πηγές που περιέχουν βιταμίνη Α και Β καροτίνη (ο πρόδρομος της βιταμίνης Α) είναι το συκώτι, το ιχθυέλαιο, τα αυγά, το πλήρες γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα κίτρινα φρούτα και λαχανικά και τα φρούτα και λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα. Το κάλιο είναι ένα άλλο διατροφικό στοιχείο που παρέχει πολύ ενέργεια. Καλές πηγές καλίου είναι οι πατάτες (βρασμένες με την φλούδα), οι μπανάνες, η μαγιά, οι ηλιόσποροι και τα αποξηραμένα φρούτα.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και το 11ο μέρος από την πολύ αγαπημένη σας ενότητα του blog μας. Αναμένουμε να αναγνωστεί και αυτό το μέρος αρκετά γιατί όπως πάντα σας υπενθυμίζω, οι επόμενες στροφές του «BodyBuilding & Υγεία» έρχονται και είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσες.
Protected by Copyscape Website Copyright Protection

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.