Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 14ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Είμαστε και σήμερα Δευτέρα, μαζί σας για να σας αναρτήσουμε χρήσιμες πληροφορίες, αλλά και συμβουλές σε άλλη μια ενότητα, την 14η μας, από την πολύ αγαπημένη σας θεματική ενότητα «BodyBuilding & Υγεία».

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τις δίαιτες, που όλοι και όλες κάνουν εντατικά αυτόν τον καιρό, με κάποιες συμβουλές για προστασία από τον ήλιο, με την προπόνηση των κοιλιακών σας και τέλος με την προπόνηση νωρίς το πρωί.

  • Μην Κάνετε Γρήγορες Δίαιτες
Οι γρήγορες δίαιτες δεν είναι κάτι που κάνουν μόνο οι γυναίκες γιατί πολλοί αθλούμενοι αφήνουν ανεξέλεγκτο το βάρος τους τον χειμώνα και μόλις πλησιάζει το καλοκαίρι αρχίζουν μία γρήγορη και εξαντλητική δίαιτα ώστε να εμφανιστούν οι μύες τους. Εάν κάνετε κάτι τέτοιο, τότε θα έχετε παρατηρήσει ότι αρρωσταίνετε πολύ συχνά. Η γρήγορη αύξηση (του βάρους όταν σταματήσετε την δίαιτα) και η γρήγορη μείωσή του έχει αρνητική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι είστε περισσότερο επιρρεπείς στα κρυώματα και στις ιώσεις. Δηλαδή θα πρέπει να μείνετε σπίτι και να χάνετε προπονήσεις. Έρευνες έχουν δείξει ότι εκείνοι που διατηρούν το βάρος τους ή αναπτύσσουν σταδιακά τους μύες τους με ελάχιστη αύξηση λίπους έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα. Εάν λοιπόν θέλετε και εσείς να έχετε υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και να μην χάνετε προπονήσεις λόγω ασθενειών προσπαθείτε να τρώτε σωστά ώστε να έχετε λίγο λίπος όλο τον χρόνο. Την περίοδο όγκου για να αυξήσετε την άπαχη σωματική σας μάζα τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη και σύνθετους υδατάνθρακες. Εκείνη την περίοδο η διατροφή σας θα πρέπει να είναι σωστή και να μην τρώτε σκουπίδια. Η διατροφή με σκουπίδια μακροπρόθεσμα έχει βλαβερά αποτελέσματα.
  • Συμβουλές Για Την Προστασία Από Τον Ήλιο 
- Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν βάζουν αρκετό αντηλιακό. Η συνιστώμενη ποσότητα για να προστατέψουμε το δέρμα μας όταν εκτίθεται στον ήλιο, είναι 30 γραμμάρια. Γι’ αυτό μην γίνεστε τσιγκούνηδες και απλώστε πολύ.

- Επιλέξτε ένα ευρέος φάσματος αντηλιακό που περιέχει οξείδιο του ψευδαργύρου (zincoxide), οξείδιο του τιτανίου (titaniumoxide), βενζοφαινόνες (benzopheones) και/ή οκτοσυλένιο (octocylene), για να προστατέψετε το δέρμα σας από τις ακτίνες UVA και UVB.

- Ο Δείκτης Προστασίας (SPF) αναφέρεται μόνο στο βαθμό προστασίας από τις UVB ακτίνες και όχι για τις UVA που είναι υπεύθυνες για την γήρανση του δέρματος.

- Πάνω από το 80% των ακτινών UV, μπορούν να διαπεράσουν ακόμα και τα σύννεφα και να κάνουν ζημιά. Επομένως, δεν θα χάσετε χρόνο αν βάζετε αντηλιακό ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες.
  • Προπόνηση Των Κοιλιακών Σας
Κάποιοι άνθρωποι που δεν έχουν την επιμονή για σκληρή προπόνηση και την υπομονή να περιμένουν λίγο, κάνουν ένα είδος τοπικής λιποαναρρόφησης. Με αυτόν τον τρόπο το λίπος που καλύπτει τους κοιλιακούς τους εξαφανίζεται πληρώνοντας ωστόσο πολλά χρήματα. Όμως δεν φτάνουν μόνο τα χρήματα αλλά πρέπει να είστε ήδη σε καλή φυσική κατάσταση. Ο πόνος από την εγχείρηση μπορεί να διαρκέσει για πολλές ημέρες ενώ το πρήξιμο μπορεί να φτάσει για εβδομάδες ή και μήνες. Βέβαια εσείς μπορείτε να τα αποφύγετε όλα αυτά εάν κάνετε σωστή διατροφή, ασκήσεις κοιλιακών και καρδιοαγγειακή προπόνηση. Εμείς σας προτείνουμε να τηρείτε το πρόγραμμά σας και να έχετε υπομονή και χωρίς πόνους θα αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας.
  • Προπόνηση Νωρίς Το Πρωί
Καμιά φορά οι παλιοί κανόνες που ακολουθούσαμε στην προπόνηση, με την πάροδο των χρόνων, βελτιώνονται. Όμως υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν επιδέχονται βελτίωση. Ένα από αυτά είναι η καρδιοαγγειακή προπόνηση το πρωί με άδειο στομάχι για 30 με 45 λεπτά. Η πρωινή καρδιοαγγειακή προπόνηση αυξάνει την αεροβική μας ικανότητα και επιπλέον μας βοηθά να χάσουμε λίπος. Όταν ξυπνάμε το πρωί το γλυκογόνο και το σάκχαρο είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, έτσι λοιπόν ο οργανισμός χρησιμοποιεί τα αποθέματα λίπους για να πάρει ενέργεια.

Έτσι φίλες και φίλοι ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 14ο)». Ελπίζουμε να αγκαλιάσετε και αυτή την στροφή της αγαπημένης σας ενότητας δίνοντάς της πολλές αναγνώσεις.

Φυσικά η πολύ αγαπημένη σας ενότητα… «BodyBuilding & Υγεία» δεν σταματάει εδώ στο blog μας. Σε πολύ λίγες μέρες έρχεται το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 15ο)». Οπότε πληκτρολογείτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα www.experiencescollector.com.

Μέχρι την επόμενή συνάντησή μας, η ευχή μου, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.