Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 15ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλημέρα ή καλησπέρα σας αναλόγως από πού διαβάζετε αυτές εδώ τις γραμμές. Πολύ σύντομα, σε διάστημα μόλις 15 ημερολογιακών ημερών είμαστε πάλι μαζί σας με την πολύ αγαπημένη σας ενότητα «BodyBuilding & Υγεία».

Σήμερα στην 15η στροφή της ενότητας αυτής θα αναλύσουμε την υγεία του δέρματος, bodybuilding με έλξεις, συμβουλές για αρχάριους και τέλος συμβουλές για την καλύτερη εκγύμναση των τρικεφάλων.
  • Υγεία Του Δέρματος
Έχετε παρατηρήσει ότι το δέρμα σας δεν δείχνει τόσο καλό μετά το μαύρισμα; Για να αναζωογονήσετε το δέρμα σας χρησιμοποιήστε μια κρέμα που περιέχει άλφα ιδροξικό οξύ (AHA) που θα αφαιρέσει τα γερασμένα, ξερά και νεκρά κύτταρα. Αυτό στέλνει το μήνυμα στο δέρμα σας να αναπληρώσει αυτά τα κύτταρα με νέα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δείχνετε νεότερος. Έχετε υπόψη σας ότι οι φτηνές κρέμες μπορεί να δουλεύουν εξίσου καλά όπως και οι ακριβές εφόσον περιέχουν AHA. Χρησιμοποιήστε μια τέτοια κρέμα μία ή δύο φορές την ημέρα. Εάν αισθανθείτε κάτι σαν φαγούρα τότε αυτό οφείλεται στο AHA που επιδράει επάνω στο δέρμα σας. Τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν μετά από μερικές ημέρες. Για να δείχνει το δέρμα σας όμορφο και υγιές μην καπνίζετε, κάνετε σωστή διατροφή, πίνετε πολύ νερό και χρησιμοποιείτε αντηλιακό όλο τον χρόνο – ο ήλιος έχει βλαβερά αποτελέσματα στο δέρμα σας, ακόμη και τον χειμώνα.
  • Bodybuilding Με Έλξεις
Μήπως ταξιδεύετε πολύ ή δεν μένετε κοντά σε ένα γυμναστήριο; Μήπως φτιάχνετε ένα γυμναστήριο στο σπίτι σας αλλά δεν έχετε αρκετά χρήματα για να αγοράσετε αμέσως όλα τα όργανα που θέλετε; Εάν είστε κάπου λοιπόν που δεν υπάρχουν βάρη και θέλετε να γυμνάσετε δικεφάλους τότε κάντε έλξεις στο μονόζυγο με κλειστή λαβή. Αυτή είναι μια πολύ καλή άσκηση που χρησιμοποιείτε το βάρος του σώματός σας για να γυμνάσετε τους δικεφάλους σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μονόζυγο για να κρεμαστείτε. Εάν είστε πολύ δυνατός και θέλετε το κάτι παραπάνω, κρεμάστε από την μέση σας μερικά επιπλέον βάρη όταν κάνετε έλξεις.
  • Συμβουλές Για Αρχαρίους
Πριν αρχίσετε ένα πρόγραμμα που έχει σαν στόχο την μυϊκή ανάπτυξη και την δημιουργία του σώματος που θέλετε, αγοράστε ένα ημερολόγιο και ένα σημειωματάριο και σε αυτά γράφετε τους στόχους και την πρόοδο σας. Ζητήστε από κάποιον να σας φωτογραφίσει με μαγιό πριν αρχίσετε το πρόγραμμά σας. Σημειώστε το βάρος του σώματός σας, την περιφέρεια του λαιμού σας, του στήθους, των άνω και κάτω χεριών, της μέσης, των μηρών και των κνημών. Μην ξεχνάτε να γράφετε δίπλα από τις μετρήσεις ημερομηνίες. Εάν έχετε λαβίδες μέτρησης λίπους, μετρήστε και το σωματικό σας λίπος. Επίσης γράψτε τα βάρη με τα οποία αρχίσατε την προπόνηση. Σε λίγο καιρό μόλις διαβάσετε τι έχετε γράψει όταν αρχίσατε θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα έχετε αυξήσει τα βάρη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Για να φτιάξετε ένα καλό πρόγραμμα προπόνησης διαβάζετε τα άρθρα του MuscleMag και τις τεχνικές που σας περιγράφουμε. Κάντε τις απαραίτητες ρυθμίσεις έτσι ώστε να συμβαδίζουν τα βάρη και η ένταση με την δύναμη και τις δυνατότητές σας. Εάν έχετε χρήματα και είστε αρχάριος τότε ζητήστε την βοήθεια κάποιου εξειδικευμένου προπονητή. Μόλις γνωρίζετε όλες τις ασκήσεις και την σωστή τεχνική εκτέλεσής τους μπορείτε να γυμνάζεστε και χωρίς την βοήθεια του προπονητή. Κάποια άλλη λύση είναι να γυμναστείτε μαζί με έναν φίλο σας που γνωρίζει περισσότερα από εσάς σχετικά με την προπόνηση με βάρη και έχει τον χρόνο να σας βοηθήσει. Η σωστή βοήθεια όταν αρχίσετε προπόνηση είναι πολύτιμη για το σώμα σας.
  • Καλύτερη Εκγύμναση Των Τρικεφάλων
Για να γυμνάσετε τους κάτω τρικεφάλους κάντε πους απς με κλειστή λαβή. Κάντε γροθιά την παλάμη σας και στηριχθείτε στο δάπεδο (το άνω μέρος της γροθιάς είναι στραμμένο προς τα εμπρός) με άνοιγμα περίπου 15 εκατοστά. Κάντε πους απς μέχρι να φτάσετε σε ένα μεγάλο αριθμό επαναλήψεων. Εάν θέλετε να κάνετε την άσκηση πιο δύσκολη μπορείτε να στηρίξετε τα πόδια σας επάνω σε ένα κιβώτιο. Με αυτόν τον τρόπο θα πιεστούν περισσότερο οι τρικέφαλοί σας και θα αναπτυχθούν καλύτερα. Μόλις γίνετε καλός και από αυτή την θέση αυξήστε ακόμη περισσότερο την ένταση με επιπλέον βάρος, π.χ. ζητήστε από κάποιον να καθίσει στην πλάτη σας ή εάν αυτό είναι πολύ για εσάς βάλτε μια πλάκα βάρους στην άνω πλάτη σας και αρχίστε τις επαναλήψεις.

Κάπως έτσι ολοκληρώσαμε και σήμερα την αγαπημένη σας ενότητα. Ελπίζω και αυτή η στροφή του «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 15ο)» να ταξιδέψει με τις αναγνώσεις σας πολύ καλά.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, η ευχή μου, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!

Protected by Copyscape Web Plagiarism Detection

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.