Τρίτη 5 Απριλίου 2016

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 38ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Για άλλη μια φορά είμαστε μαζί σας με την πολύ αγαπημένη σας θεματική ενότητα «BodyBuilding & Υγεία». Φτάσαμε αισίως τα 38 μέρη αυτής μας της θεματικής ενότητας με την τεράστια απήχηση που τις δίνεται με τις αναγνώσεις σας όλοι και όλες εσείς.

Σήμερα θα αναλύσουμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 38ο)», και η συγκεκριμένη στροφή περιλαμβάνει ανάλυση για τον μαϊντανό, τους ηλιόσπορους, για τα σπαράγγια και τέλος θα αναφερθούμε στην σχέση του λίπους με το νερό.

  • Ο Μαϊντανός
Πολλά εστιατόρια βάζουν στο πιάτο σας πετροσέληνο (κ.ν. μαϊντανός) για να παρουσιάζουν καλύτερα το φαγητό τους. Αλλά το πετροσέληνο αξίζει πολύ περισσότερα. Βοηθά το χωνευτικό σύστημα καθαρίζοντας το αίμα και βοηθά στην κίνηση των εντέρων. Και όχι μόνο είναι αντικαρκινογόνο αλλά περιέχει τρεις φορές την ποσότητα βιταμίνη Cπου έχει ένα πορτοκάλι και δύο φορές το σίδηρο που περιέχει το σπανάκι. Επίσης το πετροσέληνο είναι ένα φυσικό αποσμητικό στόματος. Μην το αφήνετε λοιπόν στο πιάτο σας αλλά βάλτε το στο στόμα σας και μασήστε το.
  • Οι ηλιόσποροι
Πολλοί αθλητές, επειδή καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών ζωικής προέλευσης (μοσχάρι, κοτόπουλο, γάλα, τυρί κ.λ.π.) φροντίζουν η πρωτεΐνη που λαμβάνουν ως συμπλήρωμα να είναι από φυτικές πηγές, όπως είναι και οι ηλιόσποροι. Σας τους συστήνουμε ανεπιφύλακτα πάντα σε σωστές δώσεις – αναλογίες καθημερινά.
  • Τα Σπαράγγια
Έρευνες δείχνουν ότι φυτά σαν τα σπαράγγια που περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες το στοιχείο folate βοηθούν την λειτουργία της μνήμης. Έχει παρατηρηθεί ότι όταν στο αίμα υπάρχουν υψηλά επίπεδα ομοκυστίνης και χαμηλά επίπεδα folate τότε έχουμε και προβλήματα στην μνήμη μας. Αυξάνοντας τα επίπεδα folate στο αίμα μας βοηθούμε στο να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα η ομοκυστίνη. Το μυαλό θα πρέπει να είναι εξίσου υγιές όπως και το σώμα μας. Δεν θέλετε να φτάσετε σε κάποια ηλικία και να έχετε ένα όμορφο σώμα αλλά να μην θυμάστε τι φάγατε εχθές. Τρώτε λοιπόν για να βελτιώσετε συνολικά την εικόνα του σώματός σας και όχι μόνο για να αποκτήσετε μυς.
  • Η Σχέση του Λίπους με το Νερό
Όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να πίνουμε ένα γαλόνι νερού την ημέρα – και περισσότερο εάν είστε ένας αθλητής που γυμνάζεται συστηματικά – είναι πολύ σημαντικό για να διατηρείτε την καλή υγεία του σώματος. Ξέρατε όμως ότι το νερό βοηθάει το σώμα σας να δείχνει καλύτερο; Οι μυς μας αποτελούνται κατά 70% από νερό, έτσι λοιπόν όταν πίνετε αρκετές ποσότητες θα βοηθήσει ώστε οι μυς σας να δείχνουν πρησμένοι. Πίνοντας αρκετό νερό το σώμα σας λειτουργεί καλύτερα και καίει το αποθηκευμένο λίπος για ενέργεια. Όταν πίνετε ένα ποτήρι νερό με παγάκια έχει αποδειχθεί ότι καίτε 50 με 100 θερμίδες επειδή ο οργανισμός σας καταναλώνει ενέργεια για να ζεστάνει το νερό. Να θυμάστε λοιπόν όπου και εάν πηγαίνετε να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό για να πίνετε.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 38ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!

Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.