Τρίτη 12 Απριλίου 2016

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 39ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Για άλλη μια φορά, δεύτερη συνεχόμενη, είμαστε μαζί σας με την πολύ αγαπημένη σας θεματική ενότητα «BodyBuilding & Υγεία». Σήμερα κλείνουμε στην συγκεκριμένη ενότητα την 39η στροφή και σας έχουμε ένα μέρος με πολύ χρήσιμες πληροφορίες γύρω από το «BodyBuilding & Υγεία».

Κατά αυτόν τον τρόπο σήμερα θα αναλύσουμε τις κάμψεις με αλτήρες ξαπλωμένοι, θα μιλήσουμε για τα μέταλλα, για την ξεκούραση που χρειάζεται το σώμα μας και τέλος θα εξηγήσουμε τα οφέλη από το ιχθυέλαιο. Ξεκινάμε λοιπόν και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 39ο)».

  • Κάμψεις Με Αλτήρες Ξαπλωμένοι
Η άσκηση αυτή γίνεται όπως ακριβώς οι κάμψεις με αλτήρες από επικλινή θέση αλλά τώρα είστε πιο άνετα γιατί ο πάγκος είναι τελείως ίσιος. Κρατάτε δύο αλτήρες με τα χέρια προς τα κάτω. Το κεφάλι σας είναι συνέχεια σε επαφή με τον πάγκο και κάνετε ταυτόχρονη κάμψη και με τους δύο αλτήρες. Οι γλουτοί σας θα πρέπει να είναι πάντα σε επαφή με τον πάγκο. Εάν είστε ψηλός, τότε θα πρέπει να βρείτε έναν ψηλό πάγκο ώστε οι αλτήρες να μην χτυπούν στο δάπεδο όταν βρίσκονται στο κάτω σημείο της κάμψης. Λόγω της παράξενης αυτής θέσης θα παρατηρήσετε έντονη πίεση στα χέρια. Γι’ αυτόν τον λόγο στην αρχή χρησιμοποιήστε ελαφρά βάρη.
  • Τα Μέταλλα
Τα οστά και τα δόντια περιέχουν τα μέταλλα, ασβέστιο και κάλιο. Τα νεύρα, οι μυς και τα όργανα του σώματος χρειάζονται σωματικά υγρά που να περιέχουν μέταλλα όπως είναι το νάτριο, το κάλιο και το ασβέστιο. Το ασβέστιο είναι σημαντικό για την υγεία των δοντιών και των οστών, ο χαλκός για την φυσιολογική λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, το ιώδιο για την ρύθμιση της ενέργειας του οργανισμού, ο σίδηρος για την αντιμετώπιση της αναιμίας, το μαγνήσιο για την ανάπτυξη των οστών, ο φώσφορος για την υγεία των νεύρων και των μυών, το νάτριο για την απορρόφηση της γλυκόζης και για να βρίσκεται σε ισορροπία η βάση οξέων του σώματος και ο ψευδάργυρος συμβάλλει πολύ στην φυσιολογική ανάπτυξη ολόκληρου του σώματος μας.
  • Η Ξεκούραση Που Χρειάζεται Το Σώμα Μας
Στα πλαίσια ενός σετ οι καλύτερες επαναλήψεις γίνονται προς το τέλος όταν οι μυς σας είναι κουρασμένοι, οι κινήσεις σας είναι αργές και χρησιμοποιείτε όλες τις μυϊκές σας ίνες. Προσπαθήστε να αρχίσετε το επόμενο σετ σας όταν η καρδιά σας χτυπάει γρήγορα και είστε λαχανιασμένος. Οι μυς σας βέβαια δεν θα έχουν αναρρώσει πλήρως και το σετ σίγουρα θα είναι δύσκολο αλλά αυτό ακριβώς θέλετε να επιτύχετε. Στο γυμναστήριο πηγαίνετε για να γυμνάζεστε και να διατηρείτε το πρήξιμο. Εάν δεν αναγκάζετε το σώμα σας να χρησιμοποιήσει όλες τις ίνες του μυ που γυμνάζετε, τότε είναι σαν να κάνετε το ίδιο σετ ξανά και ξανά αντί να προοδεύετε. Το να χρησιμοποιείτε τους κουρασμένους μυς είναι ο μόνος τρόπος για να αναπτυχθούν. Η παύση μεταξύ των σετ θα πρέπει να διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό. Θα πονάτε, ίσως θα πρέπει να μειώσετε το βάρος που χρησιμοποιείτε αλλά η ανταμοιβή σας θα είναι καλύτερο πρήξιμο και καλύτερα αποτελέσματα από την προπόνησή σας.
  • Τα Οφέλη Από Το Ιχθυέλαιο
Τα ιχθυέλαια όπως είναι το Ω-3 κάνει τα επιπλέον διατροφικά στοιχεία που εισέρχονται στον οργανισμό σας να καίγονται σαν καύσιμο κάτι που είναι πολύ σημαντικό όταν προσπαθείτε να χάσετε λίπος και να διατηρήσετε υπό έλεγχο το βάρος σας. Επίσης τα έλαια Ω-3 βοηθούν ώστε να μειώνεται η όρεξη, μειώνουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων, την πίεση του αίματος, ελαχιστοποιούν τις σκλήρυνση των αρτηριών, σταθεροποιούν τον καρδιακό ρυθμό και επιπλέον βοηθούν σημαντικά την καλή ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να καίτε λίπος φυσιολογικά ενώ ταυτόχρονα παρέχουν στο σώμα σας πολλές βιταμίνες και διατροφικά στοιχεία.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 39ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!

Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.