Κυριακή 9 Απριλίου 2017

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 72ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Για άλλη μια φορά είμαστε μαζί σας με την πολύ αγαπημένη σας θεματική ενότητα «BodyBuilding & Υγεία». Φτάσαμε αισίως τα 72 μέρη αυτής μας της θεματικής ενότητας με την τεράστια απήχηση που τις δίνεται με τις αναγνώσεις σας όλοι και όλες εσείς.

Σήμερα θα αναλύσουμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 72ο)» και σε αυτό θα αναφερθούμε, στην καφεΐνη, στην βιταμίνη C, στην χρησιμότητα των υδατανθράκων στην διατροφή μας και τέλος θα αναλύσουμε την προπόνηση που πρέπει να γίνεται για τα αδύνατα σημεία του σώματος μας.

Ξεκινάμε λοιπόν την ανάλυσή μας, ξεκινάμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 72ο)».

  • Η Καφεΐνη
Με την πίεση που έχουμε σήμερα στην ζωή μας πολλοί άνθρωποι βασίζονται στην καφεΐνη ώστε να μπορέσουν να αντέξουν. Όμως το να πίνετε καφέ δεν είναι μία επιτυχημένη μακροπρόθεσμη λύση. Μην ξεχνάτε ότι ο καφές μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιο όλη την νύχτα με αποτέλεσμα να αισθάνεστε πολύ περισσότερο κουρασμένοι. Εάν το παραπάνω σας ακούγεται γνωστό και θέλετε να σταματήσετε αυτό τον αέναο κύκλο προσπαθήστε να μειώσετε την καφεΐνη ή να την κόψετε τελείως. Πράγματα που θα πρέπει να κόψετε τελείως ή να μετριάσετε είναι ο καφές, το τσάι, τα αναψυκτικά και η σοκολάτα. Η καφεΐνη επηρεάζει το σώμα σας για 24 ώρες αλλά εσείς εάν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα χωρίς να πιείτε καφέ, τουλάχιστον πιείτε τον νωρίς το πρωί. Η επίδραση της καφεΐνης θα έχει εξασθενήσει μέχρι να έρθει η στιγμή που θα πέσετε για ύπνο. Εάν μπορείτε πιείτε καφέ χωρίς καφεΐνη ή προτιμάτε αναψυκτικά που δεν έχουν καφεΐνη. Εκτός των άλλων θα διαπιστώσετε ότι θα έχετε περισσότερη ενέργεια στο γυμναστήριο.
  • Η Βιταμίνη C
Εάν είστε άντρας και προσπαθείτε να κάνετε με την γυναίκα σας ένα παιδί, παίρνετε καθημερινά βιταμίνη C ώστε να διατηρείτε το σπέρμα σας σε καλή υγεία. Η βιταμίνη C προστατεύει τα σπέρματα από τις φθορές. Ένα υγιές σπέρμα δεν απαιτείται μόνο για την γονιμοποίηση του ωαρίου αλλά και για την δημιουργία ενός υγιούς εμβρύου. Τα ελαττωματικά σπερματοζωάρια είναι ίσως η αιτία περισσότερων αποβολών και προβλημάτων στα έμβρυα από ότι ευθύνονται τα ελαττωματικά ωάρια. Προσέξτε λοιπόν τον εαυτό σας και τα παιδιά που θα αποκτήσετε.
  • Οι Υδατάνθρακες
Πολλοί αθλούμενοι δεν θέλουν να κάνουν καρδιοαγγειακή προπόνηση στα πλαίσια της συνολικής τους προπόνησης επειδή φοβούνται ότι θα χάσουν μυς. Έτσι λοιπόν αφήνουν να κάνουν αεροβική προπόνηση μόνο όταν προετοιμάζονται για κάποιον αγώνα. Εάν όμως εσείς θέλετε να έχετε συνολικά καλή καρδιοαγγειακή υγεία και καλή απόδοση στο γυμναστήριο θα πρέπει να κάνετε κάποιας μορφής αεροβική δραστηριότητα σε συνεχή βάση. Η καρδιοαγγειακή αντοχή θα βελτιώσει την πρόοδο που έχετε στην προπόνηση με βάρη γιατί έτσι θα μπορείτε να κάνετε περισσότερες ασκήσεις πριν αναγκαστείτε να σταματήσετε λόγο κόπωσης. Εάν εσείς είστε από εκείνους που δεν τους αρέσει να κάνουν μέσα στο γυμναστήριο στατικό ποδήλατο ή να τρέχουν σε διάδρομο, τότε το καλύτερο είναι να βγείτε έξω και να κάνετε γρήγορο βάδην. Το γρήγορο βάδην είναι το ίδιο ωφέλιμο όπως και το ελαφρύ τρέξιμο και επιπλέον δεν πιέζονται πολύ τα γόνατά σας. Όσο το δυνατόν αποφεύγετε να τρέχετε επάνω σε σκληρές επιφάνειες όπως είναι το μπετόν.
  • Η Προπόνηση των αδυνάτων σημείων
Βελτιώστε το στήθος σας επικεντρώνοντας την προπόνησή σας σε εκείνο το τμήμα του που έχει μείνει πίσω. Πρώτα από όλα καθορίστε ποια περιοχή του χρειάζεται περισσότερη δουλειά: άνω θωρακικοί, κάτω θωρακικοί, μέσα στήθος, έξω στήθος ή θώρακας. Για άνω θωρακικούς προσθέστε ένα ακόμη σετ στις επικλινείς πιέσεις και στις επικλινείς εκτάσεις. Για κάτω θωρακικούς βάλτε στην προπόνησή σας βυθίσεις στο δίζυγο με επιπλέον βάρος και κατακλινείς πιέσεις. Για την μέσα περιοχή του στήθους κάντε διασταυρώσεις τροχαλίας και κάντε πιέσεις στον πάγκο με πιο κλειστή λαβή. Για τις έξω πλευρές του στήθους κάντε εκτάσεις από ίσιο πάγκο, εκτάσεις σε τροχαλία ή πιέσεις σε πάγκο με πολύ ανοιχτή λαβή. Στην προπόνησή σας δώστε προτεραιότητα σε αυτά τα αδύνατα σωματικά τμήματα. Γυμνάστε τα πρώτα όταν έχετε πολλές δυνάμεις έτσι ώστε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Προσοχή όμως μην γυμνάζετε υπερβολικά αυτά τα αδύνατα σημεία γιατί τότε θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα – θα χάνετε όγκο αντί να τον αυξάνετε. Ο βασικός κανόνας είναι να αλλάζετε συνέχεια την προπόνησή σας ανάλογα με το τι ακριβώς χρειάζεται το σώμα σας.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 72ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.