Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 85ο)»

Φίλες μου και φίλοι μου καλησπέρα σας ή καλημέρα σας αναλόγως από πού διαβάζεται αυτές τις γραμμές. Είμαστε και σήμερα μαζί σας, σε ένα ακόμα άρθρο της ενότητας αυτής, αφού ήδη συμπληρώσαμε 85 άρθρα, στο «BodyBuilding & Υγεία».

Σήμερα θα μιλήσουμε για την βιταμίνη Κ, για τα παυσίπονα, για τον ύπνο και τέλος θα καταλήξουμε σε αυτό το άρθρο να μιλάμε για το σωματικό λίπος.

Ξεκινάμε λοιπόν την ανάλυσή μας, ξεκινάμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 85ο)».

  • Βιταμίνη Κ
Μετά από χρόνια βαριάς προπόνησης στα πόδια, οι αθλούμενοι διατρέχουν κίνδυνο να αντιμετωπίσουν προβλήματα στις αρθρώσεις των γονάτων ή αρθρίτιδα. Ένας τρόπος για να αποφύγετε τα προβλήματα στις αρθρώσεις σας είναι να παίρνετε αρκετή βιταμίνη Κ. Βάλτε στην διατροφή σας μια σαλάτα ημέρας που να περιέχει φυλλώδη πράσινα ζαρζαβατικά όπως είναι το σπανάκι, το μαρούλι και το λάχανο, όλα πλούσιες πηγές βιταμίνης Κ. Μελέτη έδειξε ότι τα άτομα που έχουν υψηλότερο επίπεδο βιταμίνης Κ στο αίμα τους, έχουν μειωμένες πιθανότητες να υποστούν προβλήματα στους χόνδρους που συνηθίζονται στην οστεοαρθρίτιδα. Καταναλώνοντας καθημερινά άφθονα πράσινα φυλλώδη ζαρζαβατικά σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί να πάρετε την βιταμίνη Κ από κάποια άλλη πηγή. Επίσης, το μπρόκολο και το σπαράγγι, παρέχουν κι αυτά την βιταμίνη αυτή.
  • Τα Παυσίπονα
Το acetaminophen (ή αλλιώς παρακεταμόλη), χρησιμοποιήθηκε ως μια πιο ασφαλής εναλλακτική λύση αντί για ασπιρίνη ή κάποιο μη-στεροειδές αντιφλεγμονώδες όπως είναι το ibuprofen, σε άτομα που πάσχουν από καρδιαγγειακή νόσο και έχουν ανάγκη να παίρνουν παυσίπονα. Παρόλα αυτά, μια δοκιμαστική μελέτη που έγινε στην Σουηδία, ανέφερε ότι τελικά ενδέχεται και να μην είναι η πιο ασφαλής λύση σε σύγκριση με τις υπόλοιπες επιλογές. Με την χορήγηση 1000mg ημερησίως στα άτομα που συμμετείχαν στην μελέτη, παρατηρήθηκε αύξηση στον μέσο όρο της πίεσης του αίματός τους. Παίρνοντας τακτικά παυσίπονα, υπάρχουν πράγματι παρενέργειες, άσχετα από το τι θα επιλέξετε. Η παρακεταμόλη αποτελεί βασική αιτία για βλάβη του ήπατος και για μεταμόσχευση, σε όσους Αμερικανούς πάσχουν από καρδιαγγειακή νόσο και την επιλέγουν για να αντιμετωπίσουν έναν πυρετό, έναν πονοκέφαλο ή μια μυϊκή ζημιά. Στις περιπτώσεις όμως που κάποιος πάσχει από αρθρίτιδα, η παρακεταμόλη δεν λειτουργεί ενάντια στον φλεγμονώδη πόνο και αυξάνει την πίεση του αίματος. Σε μια τέτοια περίπτωση, τα μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη είναι καλύτερη επιλογή.
  • Ο Ύπνος
Η τακτική καρδιαγγειακή άσκηση δεν ανήκει συνήθως στις πρώτες προτεραιότητες ενός σκληροπυρηνικού αθλούμενοι. Όταν ο απώτερος σκοπός σας είναι να χτίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο μυ μπορείτε, δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε την πρόοδό σας σπαταλώντας πολύ χρόνο στον διάδρομο. Παρόλα αυτά, αν υποφέρετε από αϋπνίες, η αεροβική άσκηση βοηθά στο να κοιμηθείτε καλύτερα. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, τα άτομα που έκαναν καρδιαγγειακή άσκηση τέσσερις φορές την εβδομάδα επί 16 εβδομάδες, βίωσαν μειωμένες αϋπνίες. Οι πάσχοντες που μελετήθηκαν, παρουσίασαν βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου τους, βίωσαν περισσότερη ενεργητικότητα και ένιωσαν λιγότερη κούραση μέσα στην ημέρα.
  • Το Σωματικό Λίπος
Οι περισσότεροι άνθρωποι, δυσκολεύονται να τηρήσουν μια αυστηρή δίαιτα επί έναν χρόνο και φυσικά η άσκηση από μόνη της δεν αρκεί για να χάσετε κάποια έξτρα κιλά που έχετε στο σώμα σας. Κάνοντας μικρές αλλαγές όμως, θα μπορέσετε να χάσετε περισσότερο σωματικό λίπος και να αποκτήσετε ένα σχεδόν στεγνό σώμα. Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι να σταματήσετε να παίρνετε πρόσθετες θερμίδες από αναψυκτικά και διάφορα αθλητικά ποτά. Ακόμα και οι χυμοί φρούτων περιέχουν μεγάλη ποσότητα σε σάκχαρα και θερμίδες. Καταναλώστε περισσότερες ίνες για να επιβραδύνετε την λήψη τροφής. Η ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα είναι στα 25 γραμμάρια τουλάχιστον. Μήπως σας φαίνεται βουνό το να ξοδεύετε ώρες στο γυμναστήριο κάνοντας καρδιαγγειακή άσκηση; Αν ναι, τότε φροντίστε να κάνετε τουλάχιστον 2000 βήματα καθημερινά. Αν δουλεύετε σε κάποιο γραφείο, βρείτε ευκαιρίες και σηκωθείτε για να κινηθείτε λίγο. Μην σπαταλάτε τον χρόνο σας βλέποντας τηλεόραση από τον καναπέ.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 85ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.