Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 87ο)»

Φίλες μου και φίλοι μου καλησπέρα σας ή καλημέρα σας αναλόγως από πού διαβάζεται αυτές τις γραμμές. Είμαστε και σήμερα μαζί σας, σε ένα ακόμα άρθρο της ενότητας αυτής, αφού ήδη συμπληρώσαμε 87 άρθρα, στο «BodyBuilding & Υγεία».

Σήμερα θα μιλήσουμε για τους πνεύμονες μας, για τα κρεμμύδια, για την βοήθεια που πρέπει να δώσουμε στο DNA μας και τέλος για το πώς θα αλλάξετε τον μεταβολισμό σας.

Ξεκινάμε λοιπόν την ανάλυσή μας, ξεκινάμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 87ο)».

  • Οι Πνεύμονες Μας
Για μακροζωϊα, θα πρέπει να φροντίζετε τη υγεία του καρδιαγγειακού σας συστήματος αλλά και τους πνεύμονές σας. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση ταχίνι ή φυστικοβούτυρου (πλούσια σε βιταμίνη Ε), ωφελεί την καρδιά και τους πνεύμονες λόγω του φυστικιού αλλά και των ξηρών καρπών. Παίρνοντας βιταμίνη Ε από τρόφιμα περισσότερο από το να την παίρνουμε από προϊόντα ειδικής διατροφής, είναι πιο ωφέλιμο καθότι τα δεύτερα χρησιμοποιούν συνθετική μορφή της Α-τοκοφερόλης, της βιταμίνης Ε δηλαδή που βρίσκεται στο φυστικοβούτυρο. Η φυσική Α-τοκοφερόλη έχει περισσότερα πλεονεκτήματα για την υγεία σας. Λαμβάνοντας αρκετή βιταμίνη Ε, μειώνετε την πιθανότητα να προσβληθείτε από καρκίνο των πνευμόνων αλλά και από το σύνδρομο Αλζχάϊμερ. Η βιταμίνη Ε επίσης, σας δίνει πιο δυνατό σώμα αλλά και καλύτερη όραση.
  • Τα Κρεμμύδια
Παρόλο που τα κρεμμύδια έχουν κακό όνομα κάνοντάς σας να κλαίτε και διώχνοντας τους άλλους λόγω της άσχημης αναπνοής που αφήνουν, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας για την ενίσχυση της αντοχής σας. Πρόσφατη έρευνα έφερε στο φως, πως το εκχύλισμα κουερσετίνης (quercetin), φλαβονοειδές που υπάρχει μέσα στο κρεμμύδι, αυξάνει την αντοχή. Η κουερσετίνη εμποδίζει την φλόγωση που συνδέεται με τις αλλεργίες. Προστατεύει επίσης από έλκη στομάχου και από διάφορες μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του οισοφάγου αλλά και του παχέως εντέρου. Προσθέστε κρεμμύδια σε ομελέτες από αυγά και σε σούπες. Κόψτε τα σε λεπτές φέτες και μαγειρέψτε τα με το κοτόπουλο σας. Αν δεν σας ενοχλούν τα ωμά κρεμμύδια, προσθέστε τα στις σαλάτες σας αλλά και στα σάντουιτς με τόνο που φτιάχνετε.
  • Η Βοήθεια Που Πρέπει Να Δώσουμε Στο DNA
Το κάθε χρωμόσωμα στο σώμα μας, καλύπτεται στα άκρα του από telomere -γενετικό υλικό που προστατεύει το χρωμόσωμα από την καταστροφή και εμποδίζει την αποσύνθεση του DNA μας. Η φθορά του DNA είναι η βασική αιτία που προκαλεί την γήρανση, σύμφωνα με όσα πιστεύουν οι ερευνητές. Μια νέα έρευνα που έγινε στην Γερμανία, ανακάλυψε πως οι δρομείς έχουν μεγαλύτερα telomeres που αυτό συνεπάγεται και καλύτερη προστασία για το DNA τους, αντίθετα με εκείνους που δεν τρέχουν. Αυτό το γεγονός εξηγεί και τον λόγο για τον οποίο οι ασκήσεις για την καρδιά είναι πολύ σημαντικές.
  • Πώς Θα Αλλάξετε Τον Μεταβολισμό Μας
Ο τρόπος ζωής μπορεί να επηρεάσει τον μεταβολικό ρυθμό. Μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες κάνοντας τις σωστές κινήσεις. Αυξήστε τη μυϊκή σας μάζα.-Προλάβετε την απώλεια μυϊκού ιστού κάνοντας ασκήσεις ενδυνάμωσης ανεξάρτητα απ΄ την ηλικία σας. Καθώς μεγαλώνετε –μετά την ηλικία των 20- ο μεταβολικός σας ρυθμός πέφτει κατά 2-3%.Τρώτε μικρότερα και συχνότερα γεύματα για περισσότερη ενέργεια και για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας. Βάλτε στη διατροφή σας 20% πρωτεΐνη από άπαχο κρέας και φυτικές ίνες που θα σας κάνουν να αισθάνεστε πλήρεις.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 87ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.