Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 86ο)»

Φίλες μου και φίλοι μου καλησπέρα σας. Σήμερα είμαστε μαζί σας συμπληρώνοντας 82 στροφές στην πολυαγαπημένη σας ενότητα. Σίγουρα οι αναγνώσεις για την συγκεκριμένη θεματική ενότητα του blog μας κάθε φορά ξεπερνάνε κάθε προσδοκία αλλά σήμερα έχουμε για άλλη μια φορά, πραγματικά άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο.

Κατά αυτόν τον τρόπο σήμερα θα αναλύσουμε την χρησιμότητα των γιγαντοσέτ, την αναγκαιότητα η διατροφή μας να περιλαμβάνει αρκετά αυγά, το πόσο σημαντικό είναι να μην χάνουμε γεύματα και τέλος θα σας πούμε 8 μικρές συμβουλές για καλούς κοιλιακούς.

Ξεκινάμε λοιπόν την ανάλυσή μας, ξεκινάμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 86ο)».

  • Η Χρησιμότητα Των Γιγαντοσέτ
Τα γιγαντοσέτ είναι η ομαδοποίηση τεσσάρων ή περισσότερων σετ τα οποία αποτελούνται από διαφορετικές ασκήσεις για ένα σωματικό τμήμα που γίνονται με πολύ λίγη παύση μεταξύ των σετ. Αυτοί που τα χρησιμοποιούν, συνήθως επαναλαμβάνουν ολόκληρο το γιγαντοσέτ δύο ή τρεις φορές πριν συνεχίσουν με ένα άλλο σωματικό τμήμα. Και πάλι ,δεν θα πρέπει μία προπόνηση να αποτελείται ολόκληρη από γιγαντοσέτ, αν και κάποιοι άνθρωποι το έχουν κάνει αυτό με επιτυχία. Με τα γιγαντοσέτ είναι καλύτερα να επικεντρωθείτε σε ένα ή το πολύ δύο σωματικά τμήματα.
  • Τα Αυγά
Για πολλά χρόνια οι αθλητές έτρωγαν ασπράδια αυγών για να βελτιώνουν την μυϊκή τους ανάπτυξη λόγω της περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνη. Πολλοί πετούσαν τον κρόκο επειδή περιείχε λίπος και χοληστερίνη αλλά τώρα ας μην βιαστούμε να τον πετάξουμε. Πρόσφατες έρευνες έβγαλαν το συμπέρασμα ότι τα ακόρεστα και κεκορεσμένα λίπη που υπάρχουν στα αυγά μας κάνουν καλό και επιπλέον δεν αποθηκεύονται τόσο εύκολα υπό την μορφή λίπους. Έχει επίσης βρεθεί ότι η χοληστερίνη που βρίσκεται στον κρόκο των αυγών δεν αυξάνει την χοληστερίνη LDL (δηλαδή την κακή χοληστερίνη) που είναι η αιτία πολλών καρδιοαγγειακών παθήσεων. Τρώτε λοιπόν ολόκληρα αυγά με τα γεύματά σας αλλά όπως πάντα μην το παρακάνετε. Για κάθε τρία ασπράδια αυγών προσθέτετε και έναν κρόκο ώστε η ομελέτα σας να είναι πιο νόστιμη.
  • Μην Χάνετε Γεύματα
Όλοι μας έχουμε ημέρες που ο χρόνος μας φαίνεται πολύ λίγος και δεν μπορούμε να φάμε όλα τα γεύματα που πρέπει. Τι κάνετε λοιπόν όταν δεν έχετε μαζί σας μία αθλητική σοκολάτα για να αντικαταστήσετε το γεύμα που χάνετε; Λοιπόν, εάν χάσετε ένα γεύμα κάποια φορά δεν πρόκειται το σώμα σας να μπει σε ακραία μεταβολική διαδικασία. Τα σώματά μας για κάτι τέτοιες στιγμές αποθηκεύουν αμινοξέα μαζί με το γλυκογόνο. Βέβαια εάν εσείς προσπαθείτε να αυξήσετε την μάζα σας, οπωσδήποτε πρέπει να προσπαθείτε και να μην χάνετε γεύματα. Προγραμματίστε λοιπόν προσεκτικά και έχετε μαζί σας είτε αθλητικές σοκολάτες ή είτε ένα φορητό ψυγειάκι στο οποίο μέσα θα έχετε βάλει τα γεύματά σας.
  • 8 Μικρές Συμβουλές Για Καλούς Κοιλιακούς
Κάντε τις ασκήσεις με αυστηρή τεχνική, αργά και με ελεγχόμενη κίνηση. Όταν βάζετε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι μην το ανασηκώνετε προς τα επάνω. Σε όλη την διάρκεια της κίνησης σφίγγετε δυνατά τους κοιλιακούς σας. Μην ξεκουράζεστε και χαλαρώνετε μεταξύ των επαναλήψεων. Όταν κάνετε επαναλήψεις για κοιλιακούς, η κίνηση δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλη. Όταν χαλαρώνετε εισπνεύστε και εκπνεύστε από το στόμα όταν είσαστε στο άνω σημείο της επανάληψης. Μην χρησιμοποιείτε επιπλέον βάρη. Γενικός κανόνας: Για πιο εμφανείς και μυώδεις κοιλιακούς κάντε από 10 έως 15 σετ μέχρι κόπωση.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 86ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.