Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Το Τηλεοπτικό Σκηνικό Για Το 2013-2014!!

Φίλες μου και φίλοι μου, ελπίζω να σας βρίσκω όλες και όλους πολύ καλά τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά και πνευματικά. Σήμερα είπα να αναλύσουμε ένα θέμα πιο ανάλαφρο. Ένα θέμα, μια που ξεκίνησαν όλα τα προγράμματα στα ελληνικά κανάλια, που αφορά αποκλειστικά το πρόγραμμα της τηλεόρασης.

Θα χωρίσουμε την ανάλυση μας σε πετυχημένες σειρές, σύμφωνα με τις μετρήσεις, και σειρές που δεν έχουν πιάσει ακόμα αυτά που ελπίζανε τα κανάλια.

Στο κανάλι του Αμαρουσίου, στον ΑΝΤ-1, σίγουρα θα χαίρονται για τις εκπομπές που έχουν κάνει φέτος, αλλά και για τα χρήματα που έβαλαν και επένδυσαν την χρονιά αυτή. Το μόνο βέβαιο είναι, ότι ο ΑΝΤ-1 το καλοκαίρι έκανε μια μεγάλη επίθεση και προσέλαβε πολύ δυνατά ονόματα του χώρου της show biz.

Σειρές που ξεχωρίζουν ήδη είναι το «Μπρούσκο», καθημερινή ελληνική σειρά, το παλιό «Πλάκα κάνεις» που είναι κάθε Δευτέρα βράδυ με νέα επεισόδια ακόμα πιο χιουμοριστικά. Επίσης μεγάλα νούμερα κάνουν και τα «Καρντάσιανς» που είναι κάθε Τρίτη και Τετάρτη βράδυ. Σίγουρα το show του ΑΝΤ-1, «Dancing with the stars», ήταν το σίγουρο χαρτί του καναλιού, αλλά κανείς δεν περίμενε τόσο μεγάλες ακροαματικότητες. Να σημειώσω εδώ, πως η Δούκισσα Νομικού δίνει πολλές απαντήσεις, αφού στέκεται στο show πολύ καλύτερα από την προκάτοχή της. Φυσικά δυνατό χαρτί του καναλιού παραμένει το «Ράδιο Αρβύλα», μόνο που προσωπική μου γνώμη είναι πως τα παιδιά της «Αρβύλας» δείχνουν κουρασμένα με αυτό που κάνουν ακόμα και με μια εκπομπή την εβδομάδα. Αυτό που δεν περίμενε ο ΑΝΤ-1 είναι το πόσο χάλια θα πήγαινε το φετινό «Όλα-τρέλα», και για εμένα σημαντικό μερίδιο αυτής της φθοράς έχει ο Βαγγέλης Περρής και οι κόντρες που δημιουργεί με όλους για να προβληθεί. Όσο για το πρωινό, σίγουρα το καλοκαίρι ο διευθυντής προγράμματος θα περίμενε από το δίδυμο Λιάγκα - Σκορδά να σαρώνουν στις πρωινές ακροαματικότητες, πράγμα που αν και είναι λίγο μπροστά από το πρωινό του MEGA δεν έχουν καταφέρει ακόμα. Τέλος να υπενθυμίσω πως κάθε Παρασκευή βράδυ η Ναταλία Γερμανού προσπαθεί να πάρει μεγάλο κομμάτι του τηλεοπτικού κοινού, πράγμα που καταφέρνει μέχρι τώρα, ωστόσο θα το δούμε αν θα συνεχίσει να τα καταφέρνει και μετά την Παρασκευή που πέρασε και ξεκίνησε η ελληνική σειρά του MEGA με τον Γιάννη Μπέζο.

Σε γενικές γραμμές το κανάλι του Αμαρουσίου κέρδισε πολύ μεγαλύτερο κομμάτι στην διαφημιστική πίτα φέτος, πράγμα που αξίζει αφού οι κινήσεις που έκανε ήταν άκρως εντυπωσιακές αλλά και αποτελεσματικές.

Το κανάλι της Μεσογείων σε αντίθεση, το MEGA, διανύει μια παρατεταμένη πτώση και αυτό φυσικά και οφείλεται στα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχει. Το φετινό του πρόγραμμα αναμενόμενο εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις.

Σίγουρα χαρτιά για το MEGA παραμένουν οι ελληνικές σειρές του, «Κλεμμένα όνειρα», «Με τα παντελόνια κάτω» και οι «Βασιλιάδες». Το πρώτο κάθε βράδυ καθημερινής μετά τις ειδήσεις συνεχίζει να πιάνει μεγάλα νούμερα, το δεύτερο κάθε Δευτέρα βράδυ, για αρχή ζορίζεται να πιάσει τις περσινές ακροαματικότητες και τέλος οι «Βασιλιάδες» και μετά από αυτά που έγινα πέρσι, με τα χρέη της παραγωγής προς τους ηθοποιούς και φέτος με πρωταγωνιστή της σειράς που έχασε την ζωή του, έχει χάσει την λάμψη του παρελθόντος. Πόλυ σημαντικό είναι πως το MEGA ακόμα επενδύει σε ελληνικές σειρές όπως είναι οι παραπάνω αλλά και το «Σπίτι της ‘Εμμας» που πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Μπέζος και θα είναι κάθε Παρασκευή βράδυ μαζί μας. Τέλος άφησα το πρωινό του MEGA, που ενώ όλοι υπολόγιζαν πως χάθηκε, ήρθε ο Πέτρος Κωστόπουλος και άλλαξε το σκηνικό. Το «Πρωινό μου» παλεύει άνετα και πολλές φορές είναι και μπροστά από το δίδυμο του ΑΝΤ-1. Θεωρώ πως ο Πέτρος Κωστόπουλος πάει να αλλάξει τη συνταγή για το πώς πρέπει να γίνεται ένα πρωινό και πιστεύω πως αυτό έπρεπε να είχε γίνει από καιρό. Για κατακλείδα για το μεγάλο κανάλι άφησα τον τομέα της ενημέρωσης που πάντα ξεχώριζε. Δυστυχώς οι στοχευόμενες ειδήσεις που μετάδιδε όλο τον καιρό της κρίσης στην Ελλάδα μας, το έκανε να χάσει και εκεί το πάνω χέρι. Πια είναι πολύ δύσκολο να το μαζέψει το όλο θέμα και ας έχει αρχίσει να είναι λίγο πιο αντικειμενικό.

Θεωρώ πολύ δύσκολο να επανέλθει το μεγάλο κανάλι, και αυτό θα γίνει μόνο αν ξανά ισορροπήσει οικονομικά.

Τέλος θα αναφερθώ στον ALPHA και το STAR. Ο ALPHA πραγματικά έχει κάνει κινήσεις για να ανεβάσει τα ποσοστά του. Απλά σε ορισμένες θέσεις δεν έχει εμπιστευτεί τα σωστά άτομα. Πολύ δυνατή είναι η νέα ελληνική σειρά του «Μην Αρχίζεις την Μουρμούρα», που πάει και πολύ καλά στα νούμερα της Nielsen. Το «Δέστε τους» φέτος πάει ακόμα καλύτερα σε αντίθεση με την νέα εκπομπή του Νίκου Μουτσινά, «Νικ ο Κλοκ» που είναι άφαντη και κάθε εβδομάδα κάνει και χειρότερα νούμερα. Το «Μες Στην Καλή Χαρά» μετά την αλλαγή της παρουσιάστριας και τις αρχικές εκπομπές που ο ένας δεν ήξερε τον άλλο και δεν έδιναν προς τα έξω μια καλή εικόνα, πιστεύω ποια πως έχει ισορροπήσει και εκπομπή με την εκπομπή πάει και ολοένα καλύτερα. Άφησα τελευταία την μεγάλη επιτυχία του ALPHA να πάρει και να προβάλει κάθε Σάββατο βράδυ την πολύ επιτυχημένη εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου, «Στην Υγειά μας» που σκίζει σε ακροαματικότητες.

Θεωρώ ότι ο ALPHA είναι ένα κλικ παρακάνω από πέρσι αφού κερδίζει και τα μεσημεριανά με την παρουσία της τόσο παλιάς πια, Ελένης Μενεγάκη που κάνει ακριβώς τα ίδια κάθε χρόνο αλλά κερδίζει ακόμα το κοινό.

Το STAR φέτος κατάλαβε την πτώση του MEGA στην ενημέρωση πολύ νωρίς και επένδυσε εκεί. Με δυνατές μεταγραφές σε αυτόν τον τομέα, Χατζηνικολάου, Λιγερό, Τσαπανίδου, Μακρή, Ζαχαρέα κέρδισε σε αυτόν τον τομέα κατά κράτος τα άλλα κανάλια. Σίγουρα το δελτίο ειδήσεων του ακόμα δεν έχει γίνει το πιο αγαπητό στον κόσμο, και αυτό οφείλετε αποκλειστικά στην Κα Ζαχαρέα. Να αναφέρω πως ακράδαντα πιστεύω πως αν παρουσιαστής ήταν ο Χατζηνικολάου το δελτίο του STAR θα ήταν είδη πρώτο στα νούμερα τηλεθέασης.

Αυτό το λέω ορμώμενος από την τεράστια επιτυχία που έχει η εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «Στον Ενικό», που προβάλλεται από το κανάλι κάθε Δευτέρα βράδυ. Η συγκεκριμένη εκπομπή κάνει απίστευτα νούμερα αφήνοντας πίσω της εκπομπές χρόνων, όπως η «Ανατροπή» του MEGA, 20 μονάδες κάτω στους πίνακες τηλεθέασης.

Θεωρώ πως η έγκυρη διάγνωση ότι θα δημιουργηθεί χώρος στο πιάτο της ενημέρωσης έχουν φέρει και το STAR σε πολύ καλύτερη κατάσταση, στη διαφημιστική πίτα, από πέρσι.

Καταλήγοντας να σας πω, πως τα παραπάνω κανάλια θεωρώ προσωπικά τους κυριότερους παίχτες στο ελληνικό τηλεοπτικό παιχνίδι για αυτό και αναφέρω μόνο αυτά. Σίγουρα καλό θα ήταν να αναλύσουμε κάθε μια από της πετυχημένες παραγωγές ξεχωριστά, σίγουρα κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει στο άμεσο μέλλον, αλλά για αρχή καλύτερα είναι να δούμε τι μας προσφέρει συνολικά το φετινό τηλεοπτικό σκηνικό. 

Protected by Copyscape Plagiarism Detection

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.