Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Μάθανε και οι "Ελληνάρες" την Wild Card...

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Είμαστε μαζί και σήμερα, για να αναλύσουμε ένα θέμα των ημερών μας και αφορά τον αθλητισμό και αυτό δεν είναι άλλο από την wild card για το Μουντομπάσκετ του 2014 στην Ισπανία.

Μέρες τώρα ακούω και διαβάζω διάφορα και πραγματικά νιώθω ολοένα και πιο μειονεκτικά που υπάρχουν άνθρωποι γύρω μου που θέλουν να λέγονται Έλληνες και δεν μπορούν να σκεφτούν πέρα από αυτό που βλέπουν τα μάτια τους. Το χειρότερο από όλα φυσικά είναι πως όλοι αυτοί οι Ελληνάρες που αντιτίθενται στην προσπάθεια το προέδρου της ΕΟΚ να μείνει η Εθνική Ελλάδος του μπάσκετ στην «αφρόκρεμα» του κόσμου είναι ότι είναι και εντελώς απληροφόρητοι.

Πράγματι η ΕΟΚ σε πολύ δύσκολες στιγμές που περνάει ο Ελληνικός λαός έδωσε ένα πολύ μεγάλο ποσό, € 800.000,00 για να διεκδικήσει την συμμετοχή της Ελληνικής ομάδος στα τελικά του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, μια που δεν κατάφερε αγωνιστικά να πάρει αυτό το εισιτήριο. Ωστόσο κανείς δεν κάθισε να δει που βρήκε η ΕΟΚ αυτά τα χρήματα αλλά και τι διακυβεύεται, αν η Εθνική μπάσκετ δεν πάρει τελικά αυτό το εισιτήριο.

Ας ξεκινήσουμε την ανάλυσή μας, από πού βρήκε η Ελληνική ομοσπονδία αυτά τα χρήματα αλλά ταυτόχρονα τον κίνδυνο μη συμμετοχής της Ελληνικής ομάδας στα τελικά.

Τα χρήματα προέρχονται από την χορηγία της Eurobank, που έχει θέσει ως όρο για την έναρξη διαπραγματεύσεων για ανανέωση της συνεργασίας, την συμμετοχή στις μεγάλες διοργανώσεις. Με την wild card, η Ελλάδα παίρνει το εισιτήριο και για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και για το Ευρωμπάσκετ του 2015.

Επίσης πρέπει να αναφέρουμε και τα παρακάτω για την ολοκληρωμένη ενημέρωσή σας, αν δεν ανανεωθεί η συνεργασία με την Eurobank, γεγονός όχι και τόσο πιθανό σε περίπτωση πρόκρισης, υπάρχει σαφώς πιο ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο για τον επόμενο χορηγό. Το ταμείο της ΕΟΚ ουδέποτε ήταν...μείον, αντίθετα είναι η Ομοσπονδία που φημίζεται για την καλύτερη διαχείριση στον ελληνικό αθλητισμό. Τα έσοδά της από χορηγίες, είναι μεγαλύτερα από την κρατική επιχορήγηση που είναι απαράδεκτα μοιρασμένη σε σχέση με τις επιτυχίες του κάθε αθλήματος σε διεθνές επίπεδο.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε και ότι, αν και εφόσον δεν αποκτηθεί η wild card, τα χρήματα επιστρέφονται από την FIBA.

Τέλος θα ήθελα να σας αναφέρω και μερικά χρήσιμα στοιχεία για τις άλλες χώρες που συμμετέχουν από την αρχή σε αυτό το παιχνίδι και τώρα σιγά – σιγά αποχωρεί μια – μια για δήθεν αξιοκρατικούς λόγους όπως είναι η Ιταλία και η Γερμανία.

Οι χώρες που πραγματικά ενδιαφέρονται μπήκαν από την αρχή σε αυτή τη διαδικασία πλειστηριασμού, που τώρα τη θεωρούν ανήθικη. Έχασαν τη μάχη και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για εσωτερική κατανάλωση. Το ότι τελικά οι καλύτεροι υπερασπιστές τους είναι κάποιοι Ελληνάρες, μάλλον δεν είναι κολακευτικό γι αυτούς. Ειδικά για τους Ιταλούς, που δέχονται έντονη κριτική για την αποτυχία τους.

Η σημαντικότητα της απόκτησης της wild card φαίνετε στο ότι οι αντίπαλοι χρησιμοποιούν από μυστικές υπηρεσίες μέχρι πρίγκιπες και πρωθυπουργούς, για να πάρουν την wild card. Έχουν ως εχθρούς τους ξένους, είναι ενωμένοι στο εσωτερικό... Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο.

Φίλοι μου και φίλες μου καταλαβαίνετε κατά αυτόν τον τρόπο το τι μπορεί να προκαλέσει ο ίδιος ο Έλληνας στην ίδια του την χώρα. Είναι πραγματικά αδιανόητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μια χώρα που έχει κατακτήσει τις 3 τελευταίες Euroleague και έχει τόσες και τόσες διακρίσεις στο χώρο του παγκόσμιου μπάσκετ. Το να ρισκάρω € 1,00 (ιδιωτικού κεφαλαίου) και να πάρω € 3,00  δεν είναι ρίσκο φίλοι μου Ελληνάρες… Ρίσκο για την Ελλάδα μας είναι οι κυβερνήσεις που εκλέγετε, αυτό και ΜΟΝΟ.


Protected by Copyscape Duplicate Content Penalty Protection

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.