Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Η Διαχρονική Αξία Του Μάρκου...

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Ελπίζω να σας βρίσκω πολύ καλά, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Σήμερα είμαστε μαζί για να ξεκινήσουμε την ανάλυσή μας, και για αυτήν την χρονιά, για την Ελληνική τηλεόραση και τα έργα – εκπομπές που θα παιχθούν φέτος σε αυτήν. Το μόνο βέβαιο είναι πως φέτος υπάρχει μια πληθώρα από ελληνικές σειρές αλλά και εκπομπές σε αντίθεση με πέρσι. Σήμερα την ανάλυσή μας θα την ξεκινήσουμε από τα πρωινά προγράμματα των καναλιών και θα σταθούμε κυρίως στην σύγκρουση των δυο πρωινών του MEGA και του ΑΝΤ-1.

Φέτος έχουμε την μέρα μας να ξεκινάει για άλλη μια χρονιά με τον παλιό αλλά πάντα νικητή της πρωινής ζώνης που και φέτος είναι ο Γιώργος Παπαδάκης. Πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα εκείνη την ώρα είναι και της Σταματίνας Τσιμτσιλή με τίτλο «Happy Day» που παίρνει μεγάλο μερίδιο από την πρωινή πίτα τηλεθέασης. Και πιστεύω πως παίρνει μεγάλο μερίδιο γιατί είναι μια διαφορετική πρόταση για εκείνη την ώρα.

Στην συνέχεια, όπου θα σταθούμε και πιο πολύ, έχουμε την μεγάλη μάχη του «MEGA με ΜΙΑ» με το «Πρωινό του ΑΝΤ-1». Μετά λοιπόν την αναμενόμενη επιστροφή του Μάρκου Σεφερλή στα τηλεοπτικά δρώμενα τα πράγματα είναι πάρα πολύ ξεκάθαρα. Ο Μάρκος εξαφάνισε εκπομπές τύπου «LIVE-U» και «Τώρα» και πραγματικά εξευτέλισε τον υπερόπτη Γιώργο Λιάγκα και την παρέα του. Αρκεί να σας αναφέρω πως στην πρεμιέρα του ο Σεφερλής άγγιξε το 65% σε ακροαματικότητα και έκλεισε φυσικά όλη την πρώτη εβδομάδα προηγούμενος.

Μετά από ένα τεράστιο πόλεμο που του κάνανε όλα τα μέσα, και όταν λέμε όλα εννοούμε όλα και χωρίς καμία εξαίρεση, ο Μάρκος ήρθε να σεβαστεί επιτέλους τον τηλεθεατή και να του δώσει μια πρόταση διαφορετική αλλά και στηριγμένη αποκλειστικά και μόνο σε αυτόν. Και λέω αποκλειστικά σε αυτόν όχι μόνο για πρόσωπα, αλλά και για την θεματολογία της εκπομπής. Σε αντίθεση με το «ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ-1» που βασίζεται στον κιτρινισμό, ο Σεφερλής ούτε που άγγιξε στην πρώτη του εβδομάδα τέτοια θέματα πράγμα πολύ – πολύ σημαντικό.

Ακούστηκαν πάρα πολλά από τα μέσα μαζικού επηρεασμού, πάρα πολλά όμως για τον Μάρκο Σεφερλή και όλα πολύ αρνητικά σχόλια που δεν βασίζονταν και πουθενά. Του είπαν πως έκλεψε τη θέση του αποτυχημένου προκάτοχού του στο MEGA, του είπαν πως είναι ηθοποιός και δεν θα μπορεί να κάνει συνεντεύξεις… του είπαν… του είπαν…. Αλλά για άλλη μια φορά η απάντηση δόθηκε από τον κόσμο που γεμίζει ασφυκτικά τα θέατρα που εμφανίζεται, και όπως ο Σεφερλής τους σέβεται όσο κανένας άλλος στις παραστάσεις του έτσι και ο κόσμος του το ανταπέδωσε για άλλη μια φορά, αυτήν την φορά στην τηλεόραση.

Θα καταλήξω πως η μεγαλύτερη επίθεση στην εκπομπή «MEGA με ΜΙΑ» έγινε από τα μέσα που ανήκουν στον προηγούμενο παρουσιαστή της πρωινής ζώνης του Mega, Πέτρο Κωστόπουλο. Πράγμα που πραγματικά δεν θα περίμενε κανείς αν αναλογιστεί τι είχε ακούσει και εκείνος πέρσι πριν την πρεμιέρα του.

Πραγματικά θεωρώ την επιλογή του Μάρκου Σεφερλή για την πρωινή μας ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ως την πλέον καλύτερη που έχει να δώσει η ελληνική τηλεόραση αυτήν την στιγμή. Φυσικά και δεν είναι αναγκαίο να πούμε πως αν και νωρίς, γνωρίζουμε πια τον φετινό Άρχοντα της Πρωινής ζώνης. Ο Σεφερλής δεν είναι τυφώνας όπως έσπευσαν να κάνουν κωλοτούμπα όλα τα μέσα μετά την τεράστια επιτυχία του, αλλά μια διαχρονική πια αξία.

Ο Μάρκος ήρθε για να μείνει και οι απέναντι εκπομπές από το «MEGA με ΜΙΑ», πρέπει να εξευτελιστούν πολύ για να τον περάσουν…    


Υ.Γ. Δεν ξέχασα να σας αναφέρω την κατάσταση της πρωινής ζώνης το Σαβ/κο, αλλά εκεί νομίζω ότι η επιλογή είναι ξεκάθαρη, όπως δείχνουν άλλωστε και οι μετρήσεις. Η πρόταση του νέου καναλιού Ε, με τον Κρατερό Κατσούλη και την Κατερίνα Καραβάτου, θεωρώ ότι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα και καμία, πόσο μάλλον από την πρωτοεμφανιζόμενη σε αυτό το επίπεδο Κων/να Σπυροπούλου.   

Protected by Copyscape Web Plagiarism Tool

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.