Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 3ο)»


Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Και σήμερα μαζί σας για να αναρτήσουμε το 3ο άρθρο από την πιο αγαπημένη σας ενότητα αυτού εδώ του blog. Είμαστε μαζί λοιπόν για να ακολουθήσει το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 3ο)».

Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε πολύ χρήσιμες συμβουλές για την υγεία του συκωτιού μας, για την ευλυγισία των μυών μας, για την διατροφική αξία των κρεμμυδιών αλλά και για την βοήθεια που χρειάζεται να προσφέρουμε στο DNA μας.
  • Η Υγεία του Συκωτιού
Το συκώτι, παίζει σημαντικό ρόλο ως φίλτρο για τις διάφορες ουσίες που περνάνε στο σώμα μας, επομένως οι τοξίνες του περιβάλλοντος, δεν το βοηθούν. Το σπανάκι διασφαλίζει το ζωτικό αυτό όργανο με την χλωροφύλλη και την χλωροφυλλίνη που παρέχει και που μειώνουν την απορρόφηση της αφλατοξίνης (κοινή αλλά πολύ επικίνδυνη τοξίνη του περιβάλλοντος). Η αφλατοξίνη παράγεται από την μούχλα που σχηματίζεται στις φυτείες τροφίμων όπως είναι τα δημητριακά, το βαμβάκι, οι καρποί των δέντρων, τα φιστίκια και το σιτάρι και είναι γνωστή για τη ζημιά που προκαλεί στο συκώτι. Παρόλο που οι Οργανισμοί Υγείας έχουν θέσει όρια στις ποσότητες που επιτρέπονται στα τρόφιμα, μπορείτε να προστατέψετε περισσότερο τον εαυτό σας τρώγοντας φυλλώδη ζαρζαβατικά, μπρόκολο, μαϊντανό, πράσινα φασόλια, κατσαρό λάχανο, πράσο και ρόκα. Όλα αυτά, περιέχουν χλωροφύλλη, η οποία μπορεί να δημιουργήσει ωφέλιμο δεσμό με την αφλατοξίνη που μειώνει την εντερική απορρόφηση, όπως πιστεύουν οι ερευνητές.
  • Η Ευλυγισία των Μυών
Ερευνητές έκαναν μια σύγκριση ανάμεσα στις στατικές διατάσεις και στην γυμναστική αντίστασης σε ό,τι αφορά την ευλυγισία και βρήκαν πως μια πλήρης γυμναστική αντίστασης μπορεί να βελτιώσει την ευλυγισία στον ίδιο βαθμό (ή και σε ακόμα μεγαλύτερο) από ότι η τυπική στατική διάταση. Η μελέτη μέτρησε και αξιολόγησε την ελαστικότητα έκτασης του ιγνυακού τένοντα, την ελαστικότητα κάμψης και έκτασης του ισχίου αλλά και της έκτασης των ώμων. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες κάνοντας είτε στατικές διατάσεις ή γυμναστική αντίστασης. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι διατάσεις δεν έχουν σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της γυμναστικής αντίστασης. Συγκεκριμένα, κάποιοι από τους συμμετέχοντες της ομάδας που έκαναν γυμναστική αντίστασης, παρουσίασαν περισσότερη βελτίωση στην ευλυγισία τους καθώς και στη δύναμή τους. Μην εγκαταλείψετε τελείως τις διατάσεις, αν όμως δεν σας μένει χρόνος για διατάσεις μετά από την κάθε προπόνησή σας, μπορείτε να είστε ήσυχοι ξέροντας πως αν αφήσετε τις διατάσεις μια στο τόσο, δεν θα επηρεάσει αρνητικά την ευλυγισία του σώματός σας.
  • Η Διατροφική Αξία των Κρεμμυδιών
Παρόλο που τα κρεμμύδια έχουν κακό όνομα κάνοντάς σας να κλαίτε και διώχνοντας τις γυναίκες λόγω της άσχημης αναπνοής που αφήνουν, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας για την ενίσχυση της αντοχής σας. Πρόσφατη έρευνα έφερε στο φως, πως το εκχύλισμα κουερσετίνης (quercetin), φλαβονοειδές που υπάρχει μέσα στο κρεμμύδι, αυξάνει την αντοχή. Η κουερσετίνη εμποδίζει την φλόγωση που συνδέεται με τις αλλεργίες. Προστατεύει επίσης από έλκη στομάχου και από διάφορες μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του οισοφάγου αλλά και του παχέως εντέρου. Προσθέστε κρεμμύδια σε ομελέτες από αυγά και σε σούπες. Κόψτε τα σε λεπτές φέτες και μαγειρέψτε τα με το κοτόπουλο σας. Αν δεν σας ενοχλούν τα ωμά κρεμμύδια, προσθέστε τα στις σαλάτες σας αλλά και στα σάντουιτς που φτιάχνετε.
  • Βοηθήστε το DNA σας
Το κάθε χρωμόσωμα στο σώμα μας, καλύπτεται στα άκρα του από telomere -γενετικό υλικό που προστατεύει το χρωμόσωμα από την καταστροφή και εμποδίζει την αποσύνθεση του DNA μας. Η φθορά του DNA είναι η βασική αιτία που προκαλεί την γήρανση, σύμφωνα με όσα πιστεύουν οι ερευνητές. Μια νέα έρευνα που έγινε στην Γερμανία, ανακάλυψε πως οι δρομείς έχουν μεγαλύτερα telomeres που αυτό συνεπάγεται και καλύτερη προστασία για το DNA τους, αντίθετα με εκείνους που δεν τρέχουν. Αυτό το γεγονός εξηγεί και τον λόγο για τον οποίο οι ασκήσεις για την καρδιά είναι πολύ σημαντικές.

Ελπίζω να βρείτε άκρως ενδιαφέρoν και το σημερινό μας άρθρο, από την τόσο αγαπημένη σας ενότητα. Φυσικά και πρέπει να πληκτρολογείτε καθημερινά το blog μας γιατί τα καλύτερα άρθρα από το «BodyBuilding & Υγεία» ακολουθούν.

Protected by Copyscape Plagiarism Scanner

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.