Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 1ο)!!»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Είμαστε μαζί σήμερα για να ανοίξουμε μια νέα ενότητα στο blog μας. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα από αυτό το βήμα, μέσα από αυτήν την ενότητα θα δημοσιεύουμε θέματα για το Bodybuilding αλλά συνάμα και για την υγεία μας, στηριζόμενα πάντα σε έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς για τα συγκεκριμένα θέματα.

Ξεκινώντας σήμερα θα μιλήσουμε για το πράσινο τσάι, για το μαρινάρισμα στις τροφές, στα προγράμματα εκγύμνασης αλλά και για την «Ισόβια προπόνηση».
  • Ένας ακόμα Λόγος για να επιλέγετε το «Πράσινο τσάι»
Μια μικρή έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Cancer Prevention Research έδειξε ότι οι ασθενείς με καρκίνο του προστάτη που κατανάλωσαν το ενεργό συστατικό του πράσινου τσαγιού –polyphenon Ε – είχαν σημαντική μείωση στους προγνωστικούς δείκτες ορών που δείχνουν την προέλαση του καρκίνου στον προστάτη. Το πράσινο τσάι που έχει γίνει το δεύτερο πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο, έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβάνοντας και την απώλεια βάρους. Παρόλο που άλλες έρευνες υπόσχονται πως το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση της επέλασης του καρκίνου όπως επίσης και να συνεισφέρει στην πρόληψή του, χρειάζεται επιπλέον έρευνα για να αποδειχθεί πόση ποσότητα θα πρέπει να καταναλώνουν οι άνθρωποι για να πετύχουν κάτι τέτοιο. Επίσης, θα πρέπει να αποδειχθεί και το αν, με την κατανάλωση προϊόντων ειδικής διατροφής βασισμένα στις πολυφαινόλες που υπάρχουν στο τσάι, θα είναι μια αποτελεσματική θεραπεία στο μέλλον.
  • Υγιεινό Μαρινάρισμα
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πόρτο, βρήκαν ότι προσθέτοντας μπύρα ή κόκκινο κρασί για το μαρινάρισμα, μειώνονται κατά 90% οι καρκινογόνες ουσίες που παράγονται από το ψήσιμο του κρέατος, σε σύγκριση με το μη-μαριναρισμένο κρέας. Οι πολυφαινόλες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει η μπύρα και το κόκκινο κρασί, χτυπούν τον καρκίνο, δημιουργώντας χημικές ουσίες που λέγονται ετεροκυκλικές αμίνες. Για περισσότερο όφελος, αφήστε το κρέας σε μίγμα από μπύρα για 4 ώρες, στο ψυγείο ενώ σε κόκκινο κρασί, το αφήνουμε για 6 ώρες.
  • Πρόγραμμα Προπόνησης
Οι σκληροπυρηνικοί αθλητές γνωρίζουν πως η αλλαγή μια στο τόσο (κάθε 5 με 6 εβδομάδες), του προγράμματος προπόνησής τους, είναι σημαντική για να αποφύγουν την στασιμότητα και για να εξακολουθήσουν να έχουν οφέλη. Πολλοί αρχάριοι αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να αναπτύξουν ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα και εκνευρίζονται όταν δεν λαμβάνουν τα οφέλη που αναζητούν. Υπάρχουν σαφώς οι κατάλληλες οδηγίες από ειδικούς που βοηθάνε μέσω εμπεριστατωμένης καθοδήγησης στο να φτιάχνετε το πρόγραμμά σας στα μέτρα σας και σύμφωνα με το επίπεδο της ικανότητάς σας. Όσο αλλάζει το επίπεδο της προπόνησής σας αλλά και ο τρόπος ζωής σας, τόσο θα αλλάζει αντιστοίχως και το πρόγραμμά σας.
  • Ισόβια…Προπόνηση
Η προπόνηση δύναμης βρέθηκε να είναι ζωτική για την απώλεια μυ που προκαλείται από την ηλικία. Ερευνητές στο University of Michigan, ανέλυσαν στοιχεία από 49 μελέτες και ανέφεραν ότι οι άνδρες που ξεκινούν προπόνηση με βάρος νωρίς στην ζωή τους, μπορούν να έχουν μικρότερη απώλεια στους μύες τους λόγω ηλικίας και να ζήσουν περισσότερα χρόνια. Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι οι μεγαλύτεροι ενήλικοι παίρνουν κατά μέσο όρο 1 κιλό στεγνή σωματικής μάζας –κυρίως μυ- κατόπιν προπόνηση με βάρη επί 20 εβδομάδες. Οι ενήλικοι άνω των 50 που κάνουν καθιστική ζωή, χάνουν 180 γραμμάρια μυ, κάθε χρόνο.

Ελπίζω όπως όλες τις ενότητες που έχουμε ανοίξει από αυτό το βήμα, www.experiencescollector.com,  να την αγαπήσετε και αυτήν όπως και τις άλλες. Κάπως έτσι ολοκληρώνουμε την πρώτη ενότητα του «BodyBuilding & Υγεία». 

Protected by Copyscape Web Copyright Checker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.