Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Η Έξοδος από την Κρίση θα έρθει αν όλοι φοβούνται το Νόμο σαν να είναι Τύραννος!!

Φίλες και φίλοι μου καλησπέρα σας. Ελπίζω όλες και όλοι να είστε τόσο καλά σωματικά αλλά κυρίως ψυχικά με όλη την καθημερινότητα γύρω μας. Σήμερα είμαστε μαζί σας για να σας αναλύσουμε το μοναδικό πράγμα που θα μπορούσε να αναστείλει τον κατήφορο της πατρίδας μας.

Ορισμός

Με τον όρο δικαιοσύνη χαρακτηρίζεται γενικά η ιδιότητα ή το γνώρισμα του δικαίου. Η δικαιοσύνη ορίζεται ως αγαθό που δεν στοχεύει στην ευδαιμονία όποιου την ασκεί, αλλά στον άλλον άνθρωπο. Κατά συνέπεια είναι η κρατίστη των αρετών γιατί δεν ασκείται για ίδιο όφελος, αλλά προς χάριν τρίτου.

Η δικαιοσύνη λοιπόν, είναι αναμφισβήτητα το μόνο που θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία, στον κατήφορο της πατρίδος μας.

Ακούω συχνά γύρω μου από μέσα αλλά και από όσους έγκριτους δημοσιογράφους έχουν απομείνει να μιλάνε και να λένε πως η μόνη ελπίδα για την χώρα μας είναι η ανάπτυξη. Αυτό πραγματικά είναι μια κοντόφθαλμη σκέψη. Μπορεί η ανάπτυξη να δώσει θέσεις εργασίας, ποτέ όμως δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την Ελλάδα μας να βγει από την κρίση. Η κρίση χρειάζεται σίγουρα άτομα ικανά που να μπορούν να πάνε μπροστά την χώρα, πράγμα που δεν έχουμε στις μέρες μας. Και δεν έχουμε στις μέρες μας τέτοια άτομα γιατί δεν έχουμε αμερόληπτη δικαιοσύνη.

Για να μπορέσουν να υπάρξουν τέτοια άτομα θα πρέπει να κριθούν τα προηγούμενα, με αντικειμενικό και όχι χειραγωγούμενο τρόπο. Άρα θα πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη που δεν θα είναι το όργανο της κάθε κυβέρνησης όπως γίνεται μέχρι τώρα.

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε φράσεις όπως το δίκαιο του εργαζομένου, το δίκαιο του εκπαιδευτικού μας συστήματος, το δίκαιο του νέου ή παλιού επιχειρηματία, το δίκαιο του υπερχρεωμένου από δάνεια… Σε όλες τις εκφράσεις ο κοινός παρανομαστής είναι το «δίκαιο», ένα πράγμα ανύπαρκτο και τόσο χειραγωγούμενο στην πατρίδα μας. Επίσης πόσες και πόσες φορές τα τελευταία χρόνια, της οικονομικής κρίσης, πολίτες δεν προσέφυγαν στην δικαιοσύνη για την παράνομη περικοπή μισθών και συντάξεων, δικαιώθηκαν από αυτή αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να καταφέρουν ούτε οι δικαστικοί αλλά ούτε και οι πολίτες να εφαρμόσουν την εν λόγω απόφασή τους.

Κατανοούμε λοιπόν πως τα πάντα ξεκινάνε και τελειώνουν σε μια αμερόληπτη και ανεπηρέαστη δικαιοσύνη. Που δεν θα εξαρτάται από κυβερνήσεις και θα μπορεί να κρίνει και να δίνει δίκαιο στο απολύτως σωστό σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους που διέπουν τον κράτος. Και πάντα με αποφάσεις που θα εφαρμόζονται τελικά.

Όσο πιο γρήγορα η δικαιοσύνη λοιπόν γίνει ανεξάρτητη και όσο πιο σύντομα θα μπορούν να εφαρμόζουν στις δικαστικές αίθουσες τον παραπάνω ορισμό του όρου, τόσο πιο εύκολα η Ελλάδα μας θα ξεπεράσει την κρίση που την διέπει τα τελευταία χρόνια. Γιατί τότε ταυτόχρονα θα γκρεμιστεί και όλο το σάπιο «σύστημα» που έχουν χτίσει τόσα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις.

Και επειδή υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να παραμείνεις παλιάνθρωπος χωρίς να παραβιάσεις ούτε ένα νόμο αλλά και παράλληλα επειδή οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να δώσουν δύναμη στο δίκαιο αλλά έδωσαν το δίκαιο στην δύναμη, πάντα το καλύτερο δημοκρατικό πολίτευμα θα είναι εκείνο που ΟΛΟΙ θα φοβούνται το νόμο σαν να είναι ΤΥΡΑΝΝΟΣ.
       
  
Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.