Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 32ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Σήμερα τελευταία ημέρα του χρόνου, είμαστε μαζί, μέσα στις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, για να ολοκληρώσουμε την φετινή μας χρονιά στο blog μας, με ένα άρθρο από την ενότητα «BodyBuilding & Υγεία». Δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε αυτό το χρόνο διαφορετικά αφού η συγκεκριμένη ενότητα, είναι η πλέον πολυαγαπημένη σας από το www.experiencescollector.com. Είναι η ενότητα που έκανε τα περισσότερα «κλικ», είχε τις περισσότερες αναγνώσεις για αυτή την χρονιά που ολοκληρώνεται.

Οπότε σήμερα θα αναλύσουμε παρακάτω το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 32ο)», με τις καλύτερες ευχές μου για τον καινούργιο χρόνο και με την ελπίδα, που θα την κατακτήσουμε μόνοι μας φυσικά, για πολύ περισσότερη ψυχική υγεία στον καθένα μας. Κατά αυτόν τον τρόπο σήμερα θα αναφερθούμε στο άρθρο μας στο κρύο ντους, στο μπρόκολο, στο μαγνήσιο και τους κοιλιακούς μύες.

  • Το Κρύο Ντους
Πριν ξεκινήσετε τη μέρα σας φτιάχνοντας και απολαμβάνοντας το συνηθισμένο, πρωϊνό σας καφεδάκι, δοκιμάστε μια άλλη, μακράν ανώτερη μέθοδο που ονομάζεται “Αγιουβερδική Πρακτική του Ισνάαν” (ή πιο απλά, θεραπευτικό μασάζ με παγωμένο νερό). Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κρύο ντους, μόνο που το ντους αυτό σας αναζωογονεί στέλνοντας αίμα στην επιφάνεια του δέρματος, βελτιώνοντας το κυκλοφορικό σύστημα και ανοίγοντας περισσότερο τα τριχοειδή σας αγγεία. Αν δεν θέλετε να ακολουθήσετε κατά γράμμα την συγκεκριμένη μέθοδο θεραπείας, δοκιμάστε να κάνετε ένα απλό τρίψιμο μετά το ντους. Βυθίστε το σφουγγάρι σας σε παγωμένο νερό και τρίψτε το για δυο λεπτά πάνω στο σώμα σας, κατευθύνοντάς το με κυκλικές κινήσεις προς τον κορμό σας.
  • Το Μπρόκολο
Οι αθλητές τρώνε το μπρόκολο λόγω της περιεκτικότητάς του σε θρεπτικά συστατικά και φυτική ίνα η οποία στηρίζει την γενική υγεία και την διαδικασία της πέψης. Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι το μπρόκολο παρέχει επίσης και ορισμένα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στο χτίσιμο μυϊκής μάζας. Το μπρόκολο και κάποια άλλα οπωρικά που ανήκουν στην ίδια κατηγορία όπως π.χ. τα λαχανάκια Βρυξελλών και το κουνουπίδι, περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται σουλφοραφάνη. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόννης ανακάλυψαν ότι η συγκεκριμένη σύνθεση απενεργοποιεί την μυοστατίνη, ουσία η οποία εμποδίζει την μυϊκή διάπλαση. Είτε έχετε ως στόχο την ανάπτυξη των μυών σας είτε την βελτίωση της γενικής σας υγείας, θα πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον τρείς μεγάλες μερίδες (γύρω στα 140 με 225γρ) από αυτά τα οπωρικά σε εβδομαδιαία βάση, όμως μπορείτε ελεύθερα να τα καταναλώνετε πιο συχνά.
  • Το Μαγνήσιο
Το μαγνήσιο αποτελεί κύριο μέταλλο σε πολλές τροφές, με την διαφορά ότι δεν το συναντάμε ποτέ σε αφθονία. Ωστόσο, οι αθλητές χρειάζονται μεγάλες ποσότητες. Πάρτε, με άδειο στομάχι, γύρω στα 450mg από μαγνήσιο για να σιγουρευτείτε ότι είστε καλυμμένοι στο θέμα της ανάρρωσης και της ανάπτυξής σας.
  • Οι Κοιλιακοί Μύες
Εάν η προπόνηση κοιλιακών δεν αποτελεί μόνιμο τμήμα του προπονητικού σας προγράμματος καλό θα ήταν να κάνετε ασκήσεις κοιλιακών δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Η περιοχή των κοιλιακών είναι πολύ ευαίσθητη άρα λοιπόν θα πρέπει να την γυμνάζετε αργά. Οι κοιλιακοί καλύπτουν το εντερικό νευρικό σύστημα. Εάν κάνετε υπερβολική προπόνηση στην συγκεκριμένη περιοχή, τότε η υπόλοιπη σωματική διάπλαση δέχεται κάποια μορφής πίεση και σταματάει η ανάπτυξή της. Και σαν αθλούμενος δεν θέλετε να συμβεί κάτι τέτοιο. Σε κάθε σετ κάνετε από 15 έως 50 επαναλήψεις. Με την πάροδο του χρόνου θα ανακαλύψετε ποιος αριθμός επαναλήψεων και σετ σας ταιριάζει καλύτερα. Μην κάνετε ασκήσεις με βάρη μαζί με κοιλιακούς γιατί αυτό θα προκαλέσει οίδημα με αποτέλεσμα να φουσκώσει η κοιλιά σας. Και τέλος χρησιμοποιείτε στις ασκήσεις κοιλιακών όσο το δυνατόν λιγότερο βάρος και προτιμάτε να κάνετε μόνο τις βασικές ασκήσεις.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 32ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.