Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 44ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλημέρα σας ή καλησπέρα σας αναλόγως από ποιο ημισφαίριο διαβάζετε αυτές εδώ τις γραμμές. Σήμερα είμαστε μαζί σας, ξανά, με την πολύ αγαπημένη σας θεματική ενότητα «BodyBuilding & Υγεία». Κατά αυτόν τον τρόπο έχουμε την χαρά να σας αναρτήσουμε σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 44ο)» που πραγματικά έχει για να αναγνώσετε πολύ ενδιαφέροντα θέματα.

Σε αυτήν την ενότητα θα μιλήσουμε για την πρωινή γυμναστική, για τα καρότα, για τις αρτηρίες μας και για ένα μείζον φαινόμενο της εποχής τις γρήγορες δίαιτες. Ξεκινάμε λοιπόν και σήμερα την διεξοδική ανάλυσή μας στο «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 44ο)».

  • Πρωινή Γυμναστική
Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Βέρμοντ (Μπέρλινγκτον) απέδειξε αυτό που πολλοί γυμναστές γνώριζαν επί χρόνια. Ότι δηλαδή η πρωινή γυμναστική αυξάνει την ενέργειά σας και την κρατά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η γυμναστική μπορεί να σας δώσει άμεση ενίσχυση της ενέργειάς σας, άσχετα με το ποια ώρα της ημέρας γυμνάζεστε και σας παρέχει επίσης δόσεις από ενδορφίνες που βοηθούν στην καλή ψυχική διάθεση και μένουν ενεργές για αρκετές ώρες. Οι ερευνητές υποστήριξαν πως αν περπατήσετε για 20 λεπτά το πρωί θα σας δώσει την πρόσθετη ενέργεια που θα χρειαστείτε για να την αναλώσετε σε διάφορες δραστηριότητες μέσα σε 12 ώρες.
  • Τα Καρότα
Μαγειρεύοντας τα καρότα ολόκληρα, είναι καλό για την υγεία. Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Newcastle (UK), βρήκαν πως κόβοντας τα καρότα μετά το μαγείρεμά τους, αυξάνεται κατά 25% η αντικαρκινική ουσία τους, η φαλκαρινόλη (falcarinol). Όταν τα μαγειρεύουμε ολόκληρα κρατάνε μέσα τους και την γεύση αλλά και τα θρεπτικά συστατικά ενώ όταν τα μαγειρεύουμε κομμένα, τα θρεπτικά τους συστατικά χάνουν ένα ποσοστό τους όταν διαρρεύσουν στο νερό και η φυσική ζάχαρη που περιέχουν (που δίνει την γλυκιά τους γεύση), χάνεται.
  • Οι Αρτηρίες Μας
Οι αναθυμιάσεις από τα οχήματα συνδέονται με την πύκνωση των αρτηριών και την αύξηση του κινδύνου για έμφραγμα και εγκεφαλικό. Ερευνητές από την Καλιφόρνια, την Ισπανία και την Ελβετία, βρήκαν πως τα άτομα που μένουν 100 περίπου μέτρα κοντά σε αυτοκινητόδρομο, παρουσιάζουν αύξηση στην πύκνωση του πάχους των αρτηριών τους, κατά 5,5 micrometers το χρόνο, δύο φορές περισσότερο από το μέσο όρο των υπόλοιπων συμμετεχόντων. Οι ερευνητές στην Καλιφόρνια, μέτρησαν με υπέρηχο το πάχος του τοιχώματος της καρωτίδας σε 1483 άτομα που διαμένουν πολύ κοντά σε αυτοκινητόδρομους Έκαναν μετρήσεις κάθε 6 μήνες, επί 3 χρόνια και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση συντελεί στα πρώτα στάδια της αθηροσκλήρωσης (καρδιακό νόσημα).
  • Οι Γρήγορες Δίαιτες
Οι γρήγορες δίαιτες δεν είναι κάτι που κάνουν μόνο οι γυναίκες γιατί πολλοί αθλούμενοι αφήνουν ανεξέλεγκτο το βάρος τους τον χειμώνα και μόλις πλησιάζει το καλοκαίρι αρχίζουν μία γρήγορη και εξαντλητική δίαιτα ώστε να εμφανιστούν οι μυς τους. Εάν κάνετε κάτι τέτοιο, τότε θα έχετε παρατηρήσει ότι αρρωσταίνετε πολύ συχνά. Η γρήγορη αύξηση (του βάρους όταν σταματήσετε την δίαιτα) και η γρήγορη μείωση του έχει αρνητική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι είστε περισσότερο επιρρεπείς στα κρυώματα και στις ιώσεις. Δηλαδή θα πρέπει να μείνετε σπίτι και να χάνετε προπονήσεις. Έρευνες έχουν δείξει ότι εκείνοι που διατηρούν το βάρος τους ή αναπτύσσουν σταδιακά τους μυς τους με ελάχιστη αύξηση λίπους έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα. Εάν λοιπόν θέλετε και εσείς να έχετε υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και να μην χάνετε προπονήσεις λόγω ασθενειών προσπαθείτε να τρώτε σωστά ώστε να έχετε λίγο λίπος όλο τον χρόνο. Την περίοδο όγκου για να αυξήσετε την άπαχη σωματική σας μάζα τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη και σύνθετους υδατάνθρακες. Εκείνη την περίοδο η διατροφή σας θα πρέπει να είναι σωστή και να μην τρώτε σκουπίδια. Η διατροφή με σκουπίδια μακροπρόθεσμα έχει βλαβερά αποτελέσματα.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 44ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.