Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 46ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Για άλλη μια φορά, σε μικρό χρονικό διάστημα, είμαστε μαζί σας, με την πολύ αγαπημένη σας θεματική ενότητα «BodyBuilding & Υγεία». «BodyBuilding & Υγεία» που σήμερα θα σας αναρτήσουμε την 46η στροφή της ενότητάς μας. Οπότε έχουμε την χαρά σήμερα να σας ανεβάσουμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 46ο)».

Σε αυτήν την ενότητα θα μιλήσουμε για την αποχή από το σεξ, το αβοκάντο, θα αναλύσουμε επίσης την αλληλεπίδραση του χτισίματος του ανασκοπητικού συστήματος μας σε συνάρτηση με την ενέργεια και θα ολοκληρώσουμε την ενότητα αυτή με συμβουλές, λόγο καλοκαιριού, για την ηλιοθεραπεία μας.

Ξεκινάμε λοιπόν δυναμικά και σήμερα με το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 46ο)».
  • Η Αποχή Από Το Σεξ
Κάποιοι πιστεύουν ότι όταν κάνουν σεξ πριν από την προπόνηση δεν θα έχουν ενέργεια και δύναμη για να ολοκληρώσουν μια σκληρή προπόνηση. Μην φοβάστε φίλοι μου. Το σεξ πριν από την προπόνηση δεν θα επηρεάσει καθόλου την απόδοσή σας στο γυμναστήριο εφόσον βέβαια δεν σκοπεύετε να κάνετε ένα μαραθώνιο προπόνησης. Το σεξ σας βοηθάει να χαλαρώσετε ψυχολογικά και σωματικά μέσω της απελευθέρωσης ορισμένων χημικών ουσιών από τον οργανισμό σας. Και όταν είστε χαλαροί αποδίδετε καλύτερα στο γυμναστήριο. Και μην ξεχνάτε ότι το σεξ είναι μια πολύ καλή μορφή καρδιοαγγειακής άσκησης.
  • Το Αβοκάντο
Όπως συμβαίνει με πολλά φρούτα και λαχανικά, τα αβοκάντο σας δημιουργούν την αίσθηση κορεσμού επειδή περιέχουν πολύ νερό και ίνες. Αυτό ακριβώς είναι πλεονέκτημα όταν κάνετε μία δίαιτα για να χάσετε βάρος. Μπορείτε να αλείψετε αβοκάντο επάνω σε ψωμί αντί για βούτυρο ή μαργαρίνη και να το χρησιμοποιήσετε σε σάντουιτς αντί για μαγιονέζα. Τα αβοκάντο περιέχουν μονοακόρεστα λίπη τα οποία κάνουν καλό στην καρδιά. Δεν περιέχουν νάτριο και χοληστερίνη και σας παρέχουν πολλές βιταμίνες, μέταλλα και φυτικά διατροφικά στοιχεία που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία του οργανισμού.
  • Η Αλληλεπίδραση Του Ανασκοπητικού συστήματος Σε Συνάρτηση Με Την Ενέργεια
Οι τροφές που περιέχουν διατροφικά στοιχεία τα οποία ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι επίσης πολύτιμες και για τα επίπεδα ενέργειας. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι αδύναμο, μειώνονται και τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού. Προσπαθείτε να τρώτε τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, όπως είναι βιταμίνες Α, Ε, C και ψευδάργυρο. Καλές πηγές ψευδαργύρου είναι τα ωμά στρείδια, το κρέας καβουριού, ο αστακός, ο σολομός, το μοσχαρίσιο κρέας, το αρνί, τα κάσιους, οι ξηροί καρποί, οι ηλιόσποροι, η βρώμη και οι νιφάδες δημητριακών. Βιταμίνη Ε περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες τα αυγά, τα λάδια που έχουν υποστεί εν ψυχρώ επεξεργασία, το άνθος ορύζης, τα εντόσθια ζώων, η μολάσα, οι γλυκοπατάτες, τα φυλλώδη λαχανικά και το συκώτι. Βιταμίνη C περιέχουν οι πράσινες πιπεριές, οι φράουλες, το μπρόκολο, τα εσπεριδοειδή και οι ντομάτες. Πηγές που περιέχουν βιταμίνη Α και Β καροτίνη (ο πρόδρομος της βιταμίνης Α) είναι το συκώτι, το ιχθυέλαιο, τα αυγά, το πλήρες γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα κίτρινα φρούτα και λαχανικά και τα φρούτα και λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα. Το κάλιο είναι ένα άλλο διατροφικό στοιχείο που παρέχει πολύ ενέργεια. Καλές πηγές καλίου είναι οι πατάτες ,οι μπανάνες, η μαγιά, οι ηλιόσποροι και τα αποξηραμένα φρούτα.
  • Η Ηλιοθεραπεία
Το καλοκαίρι ήρθε και πρέπει να σας θυμίσουμε κάποια πράγματα ώστε να είστε ασφαλείς για την ηλιοθεραπεία. Εάν θέλετε να κάνετε βόλτα στην παραλία με αμάνικο μπλουζάκι ώστε να φαίνονται οι μυς για τους οποίους έχετε δουλέψει τόσο σκληρά όλο τον χειμώνα, να το κάνετε αλλά μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας. Ο κίνδυνος ηλιακού εγκαύματος είναι πάντοτε μεγάλος. Υπάρχει ένας δείκτης που ονομάζεται SPF και έχει να κάνει με το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μπορείτε να είσαστε στον ήλιο χωρίς να καείτε. Οι ειδικοί μας συμβουλεύουν ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε ένα αντηλιακό με δείκτη SPF τουλάχιστον 15 το οποίο θα πρέπει να βάλουμε 30 λεπτά πριν βγούμε έξω. Εάν έχετε κατά νου να κολυμπήσετε ή πρόκειται να κάνετε κάποια δραστηριότητα κατά την οποία θα ιδρώσετε, τότε χρησιμοποιήστε ένα αδιάβροχο αντηλιακό. Επίσης μην μένετε στον ήλιο από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα επειδή τότε η ηλιακή ακτινοβολία είναι ισχυρότερη.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 46ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!
Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.