Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 47ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Στο δεύτερο σκέλος της παραπάνω πρότασης, στην ψυχική υγεία, να είστε βέβαιοι πως μετρά πολύ η σωστή και επαναλαμβανόμενη προπόνηση. Περάσαμε στην καλοκαιρινή περίοδο και όπως και πέρσι, έτσι και φέτος τα άρθρα του «BodyBuilding & Υγεία» μέσα στον κάθε μήνα θα είναι τρία από δύο. Οπότε μένετε συντονισμένοι και αναμένετε τις καλύτερες συμβουλές και οδηγίες από τον Εμπειριών Συλλέκτη.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με την υγεία των ματιών μας, με τους κάτω τρικέφαλους, με τον καρκίνο του προστάτη και πως μπορούμε να γυμνάζουμε εκτός από τους πάνω και τους κάτω κοιλιακούς.

Ξεκινάμε και σήμερα την ανάλυσή μας, ξεκινάμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 47ο)».
  • Η Υγεία Των Ματιών Μας
Οι αθλούμενοι αφιερώνουν τόσο πολύ χρόνο στην μυϊκή τους ανάπτυξη που μερικές φορές ξεχνούν και άλλα πράγματα για το σώμα τους. Όταν λέμε ότι έχουμε συνολικά καλή υγεία, σημαίνει ότι και τα μάτια μας είναι υγιή. Κάντε τα παρακάτω για να έχετε υγιή μάτια και βέβαια καλή όραση για τα επόμενα χρόνια. Η καθημερινή λήψη μιας πολυβιταμίνης βοηθάει στο να διατηρείται η ισορροπία στην διατροφή μας και μειώνει την ταχύτητα εμφάνισης παθήσεων στα μάτια. Οι κάψουλες με ιχθυέλαιο μας δίνουν λιπαρά οξέα που βελτιώνουν την όραση ενώ βοηθούν στην ξηροφθαλμία και τον εκφυλισμό της κηλίδας. Τα αντιοξειδωτικά όπως είναι η βιταμίνη C, οι βιταμίνες Β και ο ψευδάργυρος είναι επίσης πολύ σημαντικά για να έχουμε σωστή όραση.
  • Κάτω Τρικέφαλοι
Για να γυμνάσετε τους κάτω τρικεφάλους κάντε πους-απς με κλειστή λαβή. Κάντε γροθιά την παλάμη σας και στηριχτείτε στο δάπεδο (το άνω μέρος της γροθιάς είναι στραμμένο προς τα εμπρός) με άνοιγμα περίπου 15 εκατοστά. Κάντε πους απς μέχρι να φτάσετε σε ένα μεγάλο αριθμό επαναλήψεων. Εάν θέλετε να κάνετε την άσκηση πιο δύσκολη μπορείτε να στηρίξετε τα πόδια σας επάνω σε ένα κιβώτιο. Με αυτόν τον τρόπο θα πιεστούν περισσότερο οι τρικέφαλοί σας και θα αναπτυχθούν καλύτερα. Μόλις γίνετε καλός και από αυτή την θέση αυξήστε ακόμη περισσότερο την ένταση με επιπλέον βάρος, π.χ. ζητήστε από κάποιον να καθίσει στην πλάτη σας ή εάν αυτό είναι πολύ για εσάς βάλτε μια πλάκα βάρους στην άνω πλάτη σας και αρχίστε τις επαναλήψεις.
  • Ο Καρκίνο Του Προστάτη
Η συνεχής και έντονη άσκηση έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη ενώ μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από αυτή την ασθένεια. Μία έρευνα που έγινε στο Harvard έδειξε ότι οι άνδρες που είχαν ηλικία 65 ετών ή μεγαλύτερη και γυμνάζονταν έντονα τουλάχιστον τρεις ώρες κάθε εβδομάδα είχαν το εκπληκτικό ποσοστό του 70% μικρότερη πιθανότητα να πάθουν οποιαδήποτε μορφή καρκίνου του προστάτη. Βέβαια δεν θα πρέπει να περιμένετε να φτάσετε τα 65 για να γυμνάζεστε για καλύτερη υγεία. Ο καρκίνος του προστάτη είναι κάτι που θα πρέπει να ανησυχεί όλους τους άντρες και βέβαια για να προληφθεί η εμφάνισή του σε μεγάλη ηλικία θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα όταν ακόμα είμαστε νέοι. Άρα λοιπόν αρχίστε από τώρα προπόνηση. Τώρα για τους αναγνώστες μας που έχουν φτάσει τα 65 τους συμβουλεύουμε να συνεχίζουν να πηγαίνουν στο γυμναστήριο. Η προπόνηση - σε όποια ηλικία και εάν την κάνουμε – βελτιώνει πολύ την ποιότητα της ζωής μας.
  • Γυμνάστε Όχι Μόνο Τους Πάνω Αλλά & Τους Κάτω Κοιλιακούς
Ενώ κάποιες ασκήσεις για κοιλιακούς γυμνάζουν το άνω τμήμα τους ενώ άλλες το κάτω, οι άρσεις ποδιών από ίσιο πάγκο γυμνάζουν ταυτόχρονα και τα δύο αυτά τμήματα. Βάλτε αυτή την άσκηση στο πρόγραμμα που κάνετε για κοιλιακούς και πολύ σύντομα θα τους δείτε να εμφανίζονται στο σώμα τους. Ξαπλώνετε σε έναν ίσιο πάγκο με τα πόδια σας να εξέχουν από την άκρη του. Πιαστείτε από τον πάγκο κάπου κοντά στους γοφούς σας για να στηρίξετε το σώμα σας. Τώρα υψώνετε τους ώμους για να σφίξετε τους κοιλιακούς. Αρχίζετε με τα πόδια τεντωμένα και ενωμένα παράλληλα προς το δάπεδο. Σφίγγετε τους κοιλιακούς και ανασηκώνετε τα πόδια σας μέχρι να έρθουν σε κάθετη θέση με το δάπεδο. Χαμηλώνετε και επαναλαμβάνετε. Η κίνηση πρέπει να είναι αργή και ρυθμική.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 47ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!
Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.