Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 49ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Είμαστε μαζί και σήμερα, ολοκληρώνοντας αυτό το μήνα με ένα ακόμα άρθρο από την αγαπημένη σας ενότητα «BodyBuilding & Υγεία». Με το συγκεκριμένο άρθρο ολοκληρώνουμε τα 3α άρθρα, από την συγκεκριμένη θεματική ενότητα για τον μήνα Ιούλιο. Όπως άλλωστε σας είχαμε υποσχεθεί όλους τους καλοκαιρινούς μήνες θα ακολουθήσουμε την συγκεκριμένη τακτική.

Σήμερα θα μιλήσουμε για την προπόνηση στην πισίνα, για την αναγκαιότητα των ξηρών καρπών, για την οστεοπόρωση και θα κλείσουμε το άρθρο μας με συμβουλές για το κάψιμο λίπους.

Ξεκινάμε κατά αυτόν τον τρόπο, σήμερα, το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 49ο)».

  • Προπόνηση Στην Πισίνα
Υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι που η προπόνηση σε νερό θα βελτιώσει πολύ το σώμα σας. Μπορείτε να κάνετε συνδυασμό προπόνησης με κολύμβηση ή και τρέξιμο στο νερό ενώ επιπλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρά βάρη για περισσότερη αντίσταση. Οι ασκήσεις στο νερό βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και φέρνουν τους μυς σε πολύ καλή κατάσταση ενώ παράλληλα κοιμάστε καλύτερα το βράδυ. Μέσα στο νερό μπορείτε να τρέξετε, να τραβήξετε ή να πιέσετε πολύ πιο έντονα από ότι θα μπορούσατε στην ξηρά. Οι ασκήσεις στο νερό συνδυάζουν την καρδιοαγγειακή προπόνηση και την αντίσταση έτσι ώστε έχετε τα διπλά οφέλη στο ίδιο χρονικό διάστημα. Η άσκηση στο νερό δεν πιέζει τις αρθρώσεις και έτσι μπορείτε να κάνετε μια πιο έντονη προπόνηση χωρίς πίεση αρθρώσεων κάτι που βοηθάει πολύ όλους εκείνους που έχουν προβλήματα. Τέλος η κολύμβηση σας βοηθάει να κάψετε θερμίδες και να χάσετε λίπος.
  • Η Αναγκαιότητα Των Ξηρών Καρπών
Τα καρύδια, αμύγδαλα και φιστίκια περιέχουν μια πολύ δραστική ουσία που παρεμποδίζει την εμφάνιση καρκινικών όγκων. Αυτή η ουσία που ονομάζεται inositolpentakisphosphate παρεμποδίζει ένα ένζυμο που εμπλέκεται στην ανάπτυξη καρκινωμάτων. Τα καρύδια περιέχουν επίσης πολλές σημαντικές βιταμίνες, διατροφικά στοιχεία, φυτοχημικά και υγιή μονοακόρεστα λίπη που διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα την χοληστερίνη και παρεμποδίζουν την απόφραξη των αρτηριών. Βέβαια τρώτε ξηρούς καρπούς με μέτρο για να αποφύγετε τις πολλές θερμίδες.
  • Η Οστεοπόρωση
Οι άντρες μπορεί να έχουν προβλήματα οστεοπόρωσης όπως ακριβώς και οι γυναίκες (μόνο στην Αμερική υπολογίζεται ότι περίπου 12 εκατομμύρια άντρες διατρέχουν αυτόν τον κίνδυνο). Μπορείτε να προστατευθείτε παίρνοντας αρκετό ασβέστιο και βιταμίνη D και επιπλέον να κάνετε προπόνηση με βάρη. Σύμφωνα με μία έρευνα βρέθηκε ότι οι άντρες που έπασχαν από οστεοπόρωση είχαν χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου. Όταν η διατροφή σας δεν περιέχει αρκετό ψευδάργυρο τότε αισθάνεστε λήθαργο, τα τραύματα επουλώνονται πιο αργά, τα οστά γίνονται εύθραυστα ενώ σας πέφτουν και τα μαλλιά. Θα πρέπει να φροντίσετε ώστε να τρώτε αρκετές ποσότητες από αυτό το μέταλλο προσθέτοντας στην διατροφή σας τροφές όπως είναι το καβούρι (4,6mg ανά 90 γραμμάρια), βραστά φασόλια (1,8mg ανά μισό φλιτζάνι), κοτόπουλο (2,4mg ανά 90 γραμμάρια), γαλοπούλα (3,5mg ανά 90 γραμμάρια) και κάσιους (1,6mg ανά 30 γραμμάρια).
  • Κάψιμο Λίπους
Οι αθλητές διαφωνούν για το ποια είναι η καλύτερη χρονική στιγμή της ημέρας που μπορεί κάποιος να κάνει καρδιοαγγειακή προπόνηση. Όμως έρευνες δείχνουν ότι μια αεροβική δραστηριότητα νωρίς το πρωί με άδειο στομάχι καίει πολύ περισσότερο λίπος από το να την κάνατε οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας. Στο περιοδικό Medicine & Sciencein Sports &Exercise δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα μιας έρευνας που έγινε στο Πανεπιστήμιο Kansas State που δείχνουν ότι η οξείδωση του λίπους είναι γρηγορότερη όταν κάνουμε άσκηση νωρίς το πρωί. Μετρήσεις στο μεταβολισμό υδατανθράκων, λίπους και κατανάλωσης θερμίδων έδειξαν ότι το λίπος που καιγόταν από καρδιοαγγειακή προπόνηση το απόγευμα ή το βράδυ έφτανε μόνο το 67% του λίπους που καιγόταν από την πρωινή καρδιοαγγειακή προπόνηση.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 49ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.