Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 48ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Ελπίζω και εύχομαι να σας βρίσκω όλους και όλες πάρα πολύ καλά σωματικά όσο και ψυχικά. Για άλλη μια φορά είμαστε μαζί σας με την πολύ αγαπημένη σας θεματική ενότητα «BodyBuilding & Υγεία». Σήμερα κλείνουμε στην συγκεκριμένη ενότητα την 48η στροφή και σας έχουμε ένα μέρος με πολύ χρήσιμες πληροφορίες γύρω από το «BodyBuilding & Υγεία».

Σήμερα θα αναλύσουμε τι πρέπει να τρώμε πριν την προπόνησή μας, για την ποιότητα των τροφών που πρέπει να τρώμε, για το νερό και τέλος για την αναγκαιότητα των αντιοξειδωτικών.

Ξεκινάμε λοιπόν την ανάλυσή μας, ξεκινάμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 48ο)».
  • Τι Να Τρώμε Πριν Την Προπόνησή Μας
Μία έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Nottingham απέδειξε ότι οι τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη πριν την προπόνηση μας βοηθούν στην απώλεια λίπους. Κατά τη διάρκεια της έρευνας δόθηκε σε μία ομάδα πρωινό με τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη ενώ στη δεύτερη με χαμηλό. Τρεις ώρες αργότερα και οι δύο ομάδες έκαναν διάδρομο για μία ώρα με μέτρια ένταση. Εκείνοι που κατανάλωσαν τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη παρουσίασαν μεγαλύτερη καύση λίπους. Ο συνδυασμός άσκησης με τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη έχει καλύτερα αποτελέσματα. Στις τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη συμπεριλαμβάνονται τα δημητριακά, η βρώμη, και τα μήλα.
  • Η Ποιότητα Των Τροφών
Δεν υπάρχει καμία μαγική συνταγή για αθλούμενους αλλά εάν προσέχετε την διατροφή σας τότε θα δείτε βελτίωση στο σώμα σας. Όταν πηγαίνετε να αγοράσετε τρόφιμα, δώστε σημασία στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Οι υδατάνθρακες και η πρωτεΐνη σας δίνουν ενέργεια και είναι απαραίτητα για την μυϊκή σας ανάπτυξη. Τα φρέσκα (και όχι κατεψυγμένα) λαχανικά και φρούτα είναι πάρα πολύ ωφέλιμα, οι ξηροί καρποί είναι πολύ καλές πηγές ενέργειας. Προτιμήστε τροφές που καταναλώνονται άμεσα. Εάν υπάρχει κάτι στα ράφια σας για εβδομάδες η μήνες χωρίς να χαλάσει σημαίνει ότι περιέχει πολλά συντηρητικά τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για τον οργανισμό σας.
  • Το Νερό
Ένα συμπλήρωμα που αποδεδειγμένα σας βοηθά να χάσετε λίπος, να αυξήσετε μυς, να γυμνάζεστε σκληρότερα και για περισσότερη ώρα και να αναρρώνετε γρηγορότερα, δεν είναι άλλο από το H2O. Μάλιστα σωστά καταλάβατε σας μιλάμε για το νερό!! Η διατήρηση ενός υγιούς οργανισμού και η πρόοδος στην προπόνησή σας είναι ένα τόσο απλό βήμα όσο είναι η προμήθεια του σώματός σας καθημερινά με την σωστή ενυδάτωση. Εκείνοι οι αθλούμενοι που δεν πίνουν νερό με την δικαιολογία ότι δεν θέλουν να αυξήσουν το βάρος τους σε υγρά θα πρέπει να καταλάβουν ότι η κατακράτηση υγρών είναι σημάδι αφυδάτωσης. Εάν το σώμα σας δεν έχει μια συνεχή προμήθεια με υγρά, τότε αναγκάζεται να κρατάει νερό αντί να το αφήνει να περνά και να φεύγει. Ξέρουμε ότι το έχετε ακούσει χιλιάδες φορές αλλά εμείς θα το ξαναπούμε επειδή είναι πολύ σημαντικό. Πίνετε συχνά νερό κατά την διάρκεια της ημέρας και κατά την διάρκεια της προπόνησής σας.
  • Η Αναγκαιότητα Των Αντιοξειδωτικών
Τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν αντιοξειδωτικά βοηθούν τον οργανισμό μας να προστατευθεί από πολλές ασθένειες - όπως είναι για παράδειγμα ο καρκίνος και ο διαβήτης. Πολλοί άνθρωποι δεν τρώνε τις προτεινόμενες πέντε με δέκα καθημερινές ημερήσιες δόσεις με αποτέλεσμα να μην ωφελούνται από την αντιοξειδωτική δύναμη των τροφών. Εάν δεν τρώτε με την καθημερινή διατροφή σας αρκετή ποσότητα αντιοξειδωτικών αυξήστε την λήψη φρούτων και λαχανικών τρώγοντας τα από την αρχή της ημέρας. Για παράδειγμα βάλτε μέσα στην βρώμη που τρώτε για πρωινό διάφορα ολόκληρα ή αλεσμένα φρούτα. Επίσης στα γεύματά σας προσθέστε φασόλια και λαχανικά. Εάν δεν έχετε χρόνο για να προετοιμάσετε τα φρέσκα λαχανικά, αγοράστε κάποια έτοιμα κατεψυγμένα. Θα πρέπει να τρώτε τουλάχιστον μία σαλάτα την ημέρα. Κάντε μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ και αγοράστε κάθε εβδομάδα διαφορετικά φρούτα και λαχανικά για να μην βαρεθείτε συνέχεια τα ίδια πράγματα. Έτσι όχι μόνο θα δίνετε στο σώμα σας τα διατροφικά στοιχεία που χρειάζεται για ένα υγιή οργανισμό αλλά παράλληλα μπορεί να ανακαλύψετε και ωραίους διατροφικούς συνδυασμούς.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 48ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!

Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.