Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 53ο)»

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα ή καλημέρα σας αναλόγως από πιο ημισφαίριο διαβάζετε τις παρακάτω γραμμές. Είμαστε για άλλη μια φορά μαζί, με τον νέο μήνα που διανύουμε για να σας αναρτήσουμε άλλο ένα άρθρο από την πολύ αγαπημένη σας θεματική ενότητα «BodyBuilding & Υγεία».

Ελπίζοντας να σας βρίσκουμε όλους και όλες πάρα πολύ καλά σωματικά άλλα και ψυχικά είμαστε μαζί σας για να αναλύσουμε σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 53ο)». Φυσικά όλοι μας, είναι ο κατάλληλος καιρός για να ξεκινήσουμε και αυτή την σεζόν τις προπονήσεις μας για αυτό το λόγο σήμερα, στο άρθρο μας, θα ασχοληθούμε με τους κοιλιακούς, με τα αυγά, με τα φρούτα και τα λαχανικά και με μια επιτυχημένη συμβολή για την δίαιτα σας. Κατανοούμε κατά αυτόν τον τρόπο πως για να ξεκινήσουμε την νέα σεζόν βασικό στοιχείο είναι να έχουμε φτιάξει πρώτα και κύρια την διατροφή μας.

  • Κοιλιακοί
Εάν η προπόνηση κοιλιακών δεν αποτελεί μόνιμο τμήμα του προπονητικού σας προγράμματος καλό θα ήταν να κάνετε ασκήσεις κοιλιακών δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Η περιοχή των κοιλιακών είναι πολύ ευαίσθητη άρα λοιπόν θα πρέπει να την γυμνάζετε αργά. Οι κοιλιακοί καλύπτουν το εντερικό νευρικό σύστημα. Εάν κάνετε υπερβολική προπόνηση στην συγκεκριμένη περιοχή, τότε η υπόλοιπη σωματική διάπλαση δέχεται κάποια μορφής πίεση και σταματάει η ανάπτυξή της. Και σαν αθλούμενος δεν θέλετε να συμβεί κάτι τέτοιο. Σε κάθε σετ κάνετε από 15 έως 50 επαναλήψεις. Με την πάροδο του χρόνου θα ανακαλύψετε ποιος αριθμός επαναλήψεων και σετ σας ταιριάζει καλύτερα. Μην κάνετε ασκήσεις για κοιλιακούς με βάρη γιατί αυτό θα προκαλέσει οίδημα με αποτέλεσμα να φουσκώσει η κοιλιά σας. Και τέλος χρησιμοποιείτε στις ασκήσεις κοιλιακών όσο το δυνατόν λιγότερο βάρος και προτιμάτε να κάνετε μόνο τις βασικές ασκήσεις.
  • Τα Αυγά
Για πολλά χρόνια οι αθλούμενοι έτρωγαν ασπράδια αυγών για να βελτιώνουν την μυϊκή τους ανάπτυξη λόγω της περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνη. Πολλοί πετούσαν τον κρόκο επειδή περιείχε λίπος και χοληστερίνη αλλά τώρα ας μην βιαστούμε να τον πετάξουμε. Πρόσφατες έρευνες έβγαλαν το συμπέρασμα ότι τα ακόρεστα και κεκορεσμένα λίπη που υπάρχουν στα αυγά μας κάνουν καλό και επιπλέον δεν αποθηκεύονται τόσο εύκολα υπό την μορφή λίπους. Έχει επίσης βρεθεί ότι η χοληστερίνη που βρίσκεται στον κρόκο των αυγών δεν αυξάνει την χοληστερίνη LDL (δηλαδή την κακή χοληστερίνη) που είναι η αιτία πολλών καρδιοαγγειακών παθήσεων. Τρώτε λοιπόν ολόκληρα αυγά με τα γεύματά σας αλλά όπως πάντα μην το παρακάνετε. Για κάθε τρία ασπράδια αυγών προσθέτετε και έναν κρόκο ώστε η ομελέτα σας να είναι πιο νόστιμη.
  • Φρούτα & Λαχανικά
Κάποιες από τις καλύτερες πηγές βιταμινών είναι τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και οι φρέσκοι χυμοί. Αλλά για να ωφεληθείτε από τις βιταμίνες που περιέχουν θα πρέπει να τα φάτε πολύ σύντομα μόλις τα αγοράσετε. Κάποια διατροφικά στοιχεία μειώνονται όταν οι τροφές παραμένουν στο ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα ο χυμός πορτοκαλιού μπορεί να χάσει έως και το 100% της βιταμίνης C που περιέχει εάν παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυγείο σας. Επίσης η πολύωρη έκθεση στην ζέστη, στο φως και στον αέρα επιταχύνει τον ρυθμό απώλειας βιταμινών στα λαχανικά και στα φρούτα. Όταν αγοράζετε φρουτοχυμούς δείτε την ημερομηνία λήξης τους και από την στιγμή που θα ανοίξετε το κουτί καταναλώστε το περιεχόμενό τους μέσα σε μία εβδομάδα. Πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά καλά αλλά μην τα αφήνετε για πολύ ώρα μέσα στο νερό. Αποθηκεύετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας στις ειδικές θήκες που βρίσκονται χαμηλά στο ψυγείο ώστε να μειώνεται η υγρασία και το φως που δέχονται. Όσο το δυνατόν αγοράζετε φρέσκα προϊόντα και καταναλώνετε τα μέσα σε τρεις ή τέσσερις ημέρες από την στιγμή που θα τα αγοράσετε. Εάν έχετε πρόβλημα κατανάλωσης τροφών τότε προτιμάτε τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά.
  • Η Συμβολή Για Την Δίαιτα Σας
Πολλοί αθλούμενοι πιστεύουν ότι η διακοπή της δίαιτάς τους για μία ημέρα θα χαλάσει την σωματική τους διάπλαση. Λάθος. Εάν κάποια ημέρα χαλάσετε την δίαιτά σας αυτό θα αποτρέψει την πτώση του ρυθμού του μεταβολισμού σας. Όταν κάνετε δίαιτα λίγων θερμίδων, μία ορμόνη του θυρεοειδούς που λέγεται λεπτίνη (αυτή η ορμόνη καίει θερμίδες) και ένα ένζυμο που λέγεται λιπάση και βοηθά στο κάψιμο του σωματικού λίπους μειώνονται επίσης. Επίσης η παρατεταμένη δίαιτα δημιουργεί μείωση της ορμόνης IGF – 1. Για να αποτρέψετε την μείωση αυτών των στοιχείων του οργανισμού κατά την διάρκεια της δίαιτάς σας, διπλασιάστε την λήψη υδατανθράκων για μία ημέρα , κάθε δεύτερη εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσετε τον μεταβολισμό σας και θα επαναφέρετε στα φυσιολογικά επίπεδα τις ορμόνες. Το αποτέλεσμα θα είναι να διατηρήσετε την μυϊκή σας μάζα και να συνεχίσει ο οργανισμός σας να καίει λίπος.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding& Υγεία (Μέρος 53ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!

Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.