Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

«BodyBuilding& Υγεία (Μέρος 54ο)»

Φίλες μου και φίλοι μου καλησπέρα ή καλημέρα σας αναλόγως από πού διαβάζεται τις παρακάτω γραμμές ενός ακόμα «BodyBuilding & Υγεία». Μια ενότητα που τόσο αγαπάτε και μας έχει συντροφεύσει όλους τους καλοκαιρινούς μήνες είναι και σήμερα εδώ από το blog μας μαζί σας.

Η γυμναστική και γενικότερα η προπόνηση πάντα μας ανεβάζει ψυχικά, πράγμα μου έχουμε τόση ανάγκη με όλα αυτά που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας. Για αυτό η προτροπή μας είναι, την νέα σεζόν που ξεκινάει, να ξεκινήσετε όλοι και όλες προπόνηση. Το είδος θα το επιλέξετε εσείς, εμείς είμαστε εδώ για να σας αναλύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα ενότητες από το «BodyBuilding & Υγεία».

Και κατά αυτόν τον τρόπο σήμερα θα αναλύσουμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 54ο)», που περιλαμβάνει οδηγίες για την υγεία στα μάτια, για τον ύπνο, για την ανάγκη του ανθρώπινου οργανισμού σε Ωμέγα-3 και θα ολοκληρώσουμε και αυτό το άρθρο με μια πολύ δυνατή συμβουλή για το «κάψιμο» των έξτρα θερμίδων.

  • Υγεία Στα Μάτια
Καταναλώνοντας άφθονα φυλλώδη πράσινα λαχανικά και ποικίλω χρωμάτων φρούτα μπορεί να αυξήσει την απόδοση της όρασής σας αλλά και να εμποδίσει οφθαλμικές παθήσεις που οφείλονται στη ηλικία, όπως είναι ο καταρράκτης και ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας, μια κατάσταση που στο τέλος οδηγεί σε τύφλωση. Τα σουπερ θρεπτικά συστατικά στις τροφές αυτές που καταπολεμούν τα οφθαλμικά προβλήματα, είναι δυο καροτινοειδή που ονομάζονται lutein (λουτεΐνη) και zeaxanthin (ζεαξανθίνη). Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι και τα δυο είναι κρίσιμα για την υγεία των ματιών, ενώ παράλληλα κάνουν καλό και στο υπόλοιπο σώμα. Θα τα βρείτε στο σπανάκι, στο καλέ, στο μπρόκολο, στο κολοκύθι στα πράσινο γογγύλι και στα λαχανάκια Βρυξελών όπως και στο πορτοκάλι, στο σταφύλι, στο kiwi, στο μήλο, στο αβοκάντο και στο δαμάσκηνο. Γεμίστε το πιάτο του δείπνου σας με όλα αυτά τα λαχανικά, μαζί με την πηγή πρωτεΐνης σας και προσθέστε 1 ή 2 από τα φρούτα που αναφέραμε στο καθημερινό σας ρόφημα πρωτεΐνης.
  • Ο Ύπνος
Σχεδόν το 1/3 των ενηλίκων δεν καταφέρνει να κοιμηθεί επαρκώς με το να ξεκουράζεται λιγότερες από επτά ώρες κάθε νύχτα και έτσι διατρέχει αυξημένο κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων υγείας. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το 35.3% των ενηλίκων κοιμάται λιγότερο από επτά ώρες σε αντίθεση με τις εννιά ώρες που προτείνουν οι ειδικοί. Η έλλειψη ύπνου όχι μόνο επηρεάζει τον χρόνο αντίδρασής σας σε δραστηριότητες όπως είναι η οδήγηση ,αλλά επίσης εμποδίζει την συγκέντρωση και την απόδοσή σας σε θέματα ρουτίνας, ελαττώνοντας την παραγωγικότητα στο γραφείο αλλά και στο γυμναστήριο. Η έλλειψη ύπνου μπορεί επίσης να παρακωλύσει τους στόχους που έχετε βάλει στην προπόνησή σας αλλά και την μυϊκή σας αποθεραπεία. Επομένως, άσχετα με το πόσα πράγματα έχετε να κάνετε, βάλτε σε προτεραιότητα τις πραγματικά σημαντικές δουλειές της ημέρας. Τα υπόλοιπα, μπορούν να περιμένουν.
  • Ωμέγα-3
Δεν υπάρχει μαγικό χάπι για να χάσετε λίπος, όμως τα προϊόντα ειδικής διατροφής με ιχθυέλαιο ίσως να είναι η πλησιέστερη εναλλακτική που μπορείτε να βρείτε. Έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση Ωμέγα-3, σαν και αυτά που περιέχονται στα ψάρια, αυξάνει το κάψιμο του λίπους και βοηθάει στην απώλεια βάρους όταν συνδυαστεί με κανονική γυμναστική. Άτομα που συμμετείχαν σε μελέτη, κατανάλωσαν προϊόν ειδικής διατροφής με Ωμέγα-3 σε συνδυασμό με προπόνηση, έχασαν κατά μέσο όρο 2 κιλά σε σύγκριση με αυτούς που πήρα μόνο του το προϊόν ειδικής διατροφής ή με αυτούς που μόνο προπονήθηκαν και δεν έχασαν καθόλου βάρος. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι όσοι έχουν υψηλότερο ποσοστό σε Ωμέγα-3, μείωσαν σημαντικά τον αριθμό αλλά και το μέγεθος των κυττάρων του λίπους τους.
  • Το «Κάψιμο» Των Έξτρα Θερμίδων
Ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα μικρό και πλούσιο σε πρωτεΐνη σνακ πριν την προπόνηση, αυξάνει τον μεταβολικό σας ρυθμό και το κάψιμο θερμίδων επί 24 ώρες μετά την προπόνηση δύναμης. Σε μια μελέτη που έγινε σε γυμναζόμενα άτομα, οι συμμετέχοντες υποχρεώθηκαν να πιούν ένα ρόφημα πλούσιο σε πρωτεΐνη, 20 λεπτά πριν από την προπόνησή τους. Το ρόφημα αυτό, αύξησε κατά 8% τον μεταβολικό ρυθμό. Το ποσοστό αυτό έφτασε μόλις το 3%, όταν πριν από την προπόνηση καταναλώθηκε ρόφημα πλούσιο σε υδατάνθρακα. Μην βασίζεστε πάντα στο ότι ένα ρόφημα με πρωτεΐνη θα σας δώσει τέτοιου βαθμού μεταβολικό ρυθμό. Όποτε μπορείτε πάρτε ένα πλήρες σνακ, π.χ. ένα σφιχτό αυγό ή ένα στραγγιστό γιαούρτι, όπου και τα δυο είναι υψηλά σε πρωτεΐνη και μπορούν εύκολα να διατηρηθούν στο ψυγείο σας όπως και ένα ρόφημα.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding& Υγεία (Μέρος 54ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.