Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 61ο)»

Φίλες και φίλοι μου καλησπέρα σας. Ελπίζω να σας βρίσκω όλους και όλες πάρα πολύ καλά τόσο σε θέμα υγείας αλλά κυρίως και ψυχικά. Σε αυτή την δεύτερη διάσταση του να είμαστε καλά, στην ψυχική μας υγεία, σημαντικό ρόλο παίζει η συστηματική μας προπόνηση. Σε ακριβώς αυτή τη διάσταση βοηθά και η συγκεκριμένη πολυαγαπημένη σας στήλη, το «BodyBuilding & Υγεία».

Σήμερα σε αυτό το 61ο μέρος, θα μιλήσουμε για τις πανίσχυρες τροφές, για την ξεκούραση που απαιτείτε να δίνουμε στο μυαλό μας, για το ελαιόλαδο και τέλος θα καταλήξουμε σε αυτό το άρθρο μας να αναλύσουμε την τοπική λιποαναρρόφηση.

Όλα τα θέματα τόσο ενδιαφέρον για αυτό το λόγο ξεκινάμε άμεσα και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 61ο)».

  • Οι Πανίσχυρες Τροφές
Τα φασόλια και οι φακές έχουν πολύτιμα διατροφικά στοιχεία και σας ωφελούν περισσότερο απ΄ ότι νομίζετε. Στην Αμερικάνικη εφημερίδα Journal of the American College Nutrition, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο που αναφέρει ότι εκείνοι που καταναλώνουν φασόλια έχουν μειωμένες πιθανότητες παχυσαρκίας κατά 22% και έχουν μικρότερη περίμετρο μέσης από εκείνους που δεν τρώνε καθόλου. Τα φασόλια που περιέχουν σίδηρο σε συνδυασμό με τις φακές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Cδίνουν τη δυνατότητα στον οργανισμό καλύτερης απορρόφησης του σιδήρου. Τα φασόλια περιέχουν πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία και ένζυμα. Ερευνητές στην Αυστραλία ανακάλυψαν ότι η πρωτεΐνη και οι φυτικές ίνες που περιέχονται στις φακές βοηθούν στην πρόληψη της υπέρτασης.
  • Ξεκουράστε Το Μυαλό Σας
Κάντε την άσκηση ευκολότερη ξεκουράζοντας το μυαλό σας. Ερευνητές υποστηρίζουν ότι εκείνοι που είναι φορτισμένοι από την εργασία τους ανταπεξέρχονται δυσκολότερα στις προπονήσεις τους. Σε μία έρευνα που αναφέρεται στην εφημερίδα Journal Of Applied Physiology συμμετείχαν άτομα (άνδρες και γυναίκες) που έκαναν προπόνηση σε διαφορετικές μέρες και ώρες. Στις προπονήσεις που έκαναν μετά από την εργασία τους δεν έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους. Αντίθετα τις ημέρες που έκαναν που έκαναν προπόνηση μετά από μια χαλαρή δραστηριότητα ήταν πολύ πιο αποδοτικοί. Οι ειδικοί θεωρούν ότι η νοητική κούραση επηρεάζει τα επίπεδα μια ουσία που ονομάζεται ντοπαμίνη και που είναι υπεύθυνη για την ικανότητα της συγκέντρωσης.
  • Το Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο όχι μόνο κάνει καλό στην καρδιά αλλά και στο στομάχι. Ερευνητές του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Valme της Σεβίλλης (Ισπανία) ανάμειξαν σε δοκιμαστικούς σωλήνες παρθένο ελαιόλαδο με το στοιχείο H.pylori (το οποία δημιουργεί πεπτικά έλκη και κάποιες μορφές του καρκίνου του στομάχου) με οξέα όπως αυτά που βρίσκονται στο στομάχι. Το λάδι κατέστρεψε 8 διαφορετικούς τύπους αυτού του ισχυρού βακτηριδίου τρεις από τους οποίους δεν μπορούσαν να καταπολεμήσουν ούτε τα αντιβιοτικά. Θεωρείται ότι αυτό οφείλεται στις μεγάλες ποσότητες πολυφαινόλης (που έχουν ισχυρές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες) που περιέχει το ελαιόλαδο. Προτιμάτε το παρθένο ελαιόλαδο που προέρχεται από τις πρώτες πιέσεις και που περιέχει τις περισσότερες πολυφαινόλες.
  • Τοπική Λιποαναρρόφηση
Κάποιοι άνθρωποι που δεν έχουν την επιμονή για σκληρή προπόνηση και την υπομονή να περιμένουν λίγο, κάνουν ένα είδος τοπικής λιποαναρρόφησης. Με αυτόν τον τρόπο το λίπος που καλύπτει τους κοιλιακούς τους εξαφανίζεται και πληρώνουν γύρω στις τέσσερις με εφτά χιλιάδες δολάρια. Όμως δεν φτάνουν μόνο τα χρήματα αλλά πρέπει να είστε ήδη σε καλή φυσική κατάσταση. Ο πόνος από την εγχείριση μπορεί να διαρκέσει για πολλές ημέρες ενώ το πρήξιμο μπορεί να φτάσει για εβδομάδες ή και μήνες. Βέβαια εσείς μπορείτε να τα αποφύγετε όλα αυτά εάν κάνετε σωστή διατροφή, ασκήσεις κοιλιακών και καρδιοαγγειακή προπόνηση. Εμείς σας προτείνουμε να τηρείτε το πρόγραμμά σας και να έχετε υπομονή και χωρίς πόνους θα αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 61ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!

Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.