Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 80ο)»

Φίλες μου και φίλοι μου καλησπέρα σας ή καλημέρα σας αναλόγως από πού διαβάζεται αυτές τις γραμμές. Είμαστε και σήμερα μαζί σας, σε ένα επετειακό άρθρο της ενότητας αυτής, αφού ήδη συμπληρώσαμε 80 άρθρα στην πολυαγαπημένη σας ενότητα, στο «BodyBuilding & Υγεία».

Σήμερα θα μιλήσουμε για την αναγκαιότητα σωστής λήψης ηλεκτρολυτών, για το βοδινό κρέας, για τον προ-συμπτωματικό έλεγχο της καρδιάς και τέλος θα ολοκληρώσουμε αυτό το άρθρο μας με συμβουλές για το κάψιμο του λίπους.

Ξεκινάμε λοιπόν την ανάλυσή μας, ξεκινάμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 80ο)».
  • Οι Ηλεκτρολύτες
Σαν να μην έφτανε για τους αθλητές η ανησυχία που έχουν για την καλή και σωστή διατροφή αλλά και για τα προγράμματα προπόνησης προκειμένου να βελτιστοποιήσουν την αύξηση των μυών τους, υπάρχει και άλλος ένας παράγοντα, που θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους: να κρατάνε ισορροπημένους τους ηλεκτρολύτες τους. Η ρύθμιση της σωστής ισορροπίας των ηλεκτρολυτών στο σώμα σας, βοηθά στην σύσπαση των μυών. Ρυθμίζει επίσης και την ενυδάτωση του σώματος μέσω των κυτταρικών μεμβρανών καθώς και την κατάλληλη λειτουργία τόσο των νεφρών όσο και των νεύρων. Αν δεν έχετε εύκαιρο κάποιο ενεργειακό ποτό για να αντικαταστήσετε τους ηλεκτρολύτες μετά το πέρας (ή και κατά τη διάρκεια) της προπόνησής σας, μπορείτε να απολαύσετε ένα σνακ μετά την προπόνηση, που αποτελείται από αποξηραμένο βερίκοκο ή από αλατισμένα αμύγδαλα. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε και τομάτα, πατάτες ή αβοκάντο στο γεύμα που θα φάτε μετά την προπόνηση. Όλες αυτές οι τροφές είναι πηγές σημαντικών ηλεκτρολυτών (χλωριούχο νάτριο, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο) που χρειάζεται απαραιτήτως το σώμα σας.
  • Το Βοδινό Κρέας
Αν απολαμβάνετε κάποια μπριζόλα περιστασιακά, σίγουρα δεν θα σας σκοτώσει. Όμως η υπέρμετρη κατανάλωση κόκκινου κρέατος κάνει κακό στην καρδιά και επίσης συμβάλλει στην παρουσία υπερβολικού κορεσμένου λίπους που μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των μυών σας. Έρευνα δείχνει πως η διατροφή με υψηλά λιπαρά προκαλεί φλεγμονή η οποία με την σειρά της μπορεί να σταματήσει το σώμα σας να παράγει εκείνη την πρωτεΐνη που χρειάζεται για την διόγκωση των μυών σας. Επίσης, το πολύ λίπος στην διατροφή σας, εμποδίζει το σώμα σας να αντιδράσει στην ινσουλίνη και ως εκ τούτου, καθυστερεί την ανάκαμψη και επιβραδύνει την διάπλαση των μυών. Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε πως τρώγοντας 113 γραμμάρια κόκκινου κρέατος ημερησίως, αυξάνει κατά 1/3 την πιθανότητα θανάτου μέσα στην επόμενη δεκαετία, σε σύγκριση με αυτούς που καταναλώνουν μόλις 19 γραμμάρια. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν ως επί το πλείστον λευκό κρέας, έχουν κατά 8% λιγότερο κίνδυνο θανάτου από εκείνους που τρώνε την ελάχιστη ποσότητα λευκού κρέατος.
  • Ο Προ-συμπτωματικός Έλεγχος Της Καρδιάς
Οι ειδικοί αποκαλύπτουν έναν παράγοντα κινδύνου για καρδιακή πάθηση των ενηλίκων που βρέθηκε σε παιδιά ηλικίας 10 ετών. Ο προ-συμπτωματικός έλεγχος για την αρτηριακή ακαμψία στα παιδιά –ειδικά στα υπέρβαρα- μπορεί να τους δώσει κίνητρο για άσκηση και απώλεια βάρους, αλλάζοντας τον τρόπο ζωής τους νωρίς για να τα βοηθήσει να αποφύγουν μια καρδιακή πάθηση όταν μεγαλώσουν. Ερευνητές στο Cincinnati Children’s Hospital Medical Center, βρήκαν μια σύνδεση ανάμεσα στην ακαμψία των αρτηριών και στην λειτουργία της αριστερής κοιλίας της καρδιάς, με την πάροδο των χρόνων. Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν και να κατανοούν πως αν το υπερβολικό βάρος στα νεαρά παιδιά παραμείνει ανεξέλεγκτο, μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο καθώς θα μεγαλώνουν.
  • Το Κάψιμο Του Λίπους
Οι αθλητές διαφωνούν για το ποια είναι η καλύτερη χρονική στιγμή της ημέρας που μπορεί κάποιος να κάνει καρδιοαγγειακή προπόνηση. Όμως έρευνες δείχνουν ότι μια αεροβική δραστηριότητα νωρίς το πρωί με άδειο στομάχι καίει πολύ περισσότερο λίπος από το να την κάνατε οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας. Στο περιοδικό Medicine & Sciencein Sports & Exercise δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα μιας έρευνας που έγινε στο Πανεπιστήμιο Kansas State που δείχνουν ότι η οξείδωση του λίπους είναι γρηγορότερη όταν κάνουμε άσκηση νωρίς το πρωί. Μετρήσεις στο μεταβολισμό υδατανθράκων, λίπους και κατανάλωσης θερμίδων έδειξαν ότι το λίπος που καιγόταν από καρδιοαγγειακή προπόνηση το απόγευμα ή το βράδυ έφτανε μόνο το 67% του λίπους που καιγόταν από την πρωινή καρδιοαγγειακή προπόνηση.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 80ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!

Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.