Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

«BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 81ο)»

Φίλες μου και φίλοι μου καλησπέρα σας ή καλημέρα σας αναλόγως από πού διαβάζεται αυτές τις γραμμές. Είμαστε και σήμερα μαζί σας, σε ένα ακόμα άρθρο της ενότητας αυτής, αφού ήδη συμπληρώσαμε 81 άρθρα, στο «BodyBuilding & Υγεία».

Σήμερα θα σας πούμε πως θα δώσετε καλύτερο σχήμα στους τρικέφαλους σας, θα αναλύσουμε την αναγκαιότητα του νερού, των φρούτων και λαχανικών και θα κλείσουμε και αυτό το μέρος με συμβουλές για καλούς κοιλιακούς.

Ξεκινάμε λοιπόν την ανάλυσή μας, ξεκινάμε το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 81ο)».

  • Καλύτερο Σχήμα Για Τους Τρικέφαλους
Μία πολύ αποτελεσματική άσκηση για τρικέφαλους είναι οι πιέσεις από ύπτια θέση. Ξαπλώνετε σε έναν πάγκο κρατώντας την μπάρα με τα χέρια τεντωμένα επάνω ακριβώς από τον λαιμό σας. Την μπάρα την έχετε πιάσει με κλειστή λαβή δηλαδή απόσταση μεταξύ των χεριών περίπου 15 εκατοστά. Κατεβάζετε αργά την μπάρα μέχρι σχεδόν να αγγίξει το μέτωπό σας και μετά πιέζετε με αργή κίνηση προς τα επάνω. Οι αγκώνες πρέπει να είναι ακίνητοι σε όλη την διάρκεια της κίνησης. Εάν οι αγκώνες σας ανοίξουν προς τα έξω τότε δεν γυμνάζονται σωστά οι τρικέφαλοί σας. Επίσης θα πρέπει να έχετε τον απόλυτο έλεγχο του βάρους γιατί η μπάρα μπορεί πολύ εύκολα να πέσει στο κεφάλι σας. Αργή λοιπόν κίνηση και το βάρος πάντα υπό έλεγχο. Αυτή η άσκηση δημιουργεί άμεση πίεση στους τρικέφαλους βελτιώνοντας τον μυϊκό όγκο και το σχήμα τους. Σε κάθε δύο με τρεις επαναλήψεις τεντώνετε τους αγκώνες σας στο άνω σημείο της κίνησης – προσοχή μην το κάνετε αυτό σε κάθε επανάληψη.
  • Το Νερό
Μην περιμένετε να αισθανθείτε δίψα για να πιείτε νερό. Την στιγμή που δημιουργείται η αίσθηση δίψας στον εγκέφαλό σας το υπόλοιπο σώμα ήδη έχει έρθει σε κατάσταση αφυδάτωσης. Δυστυχώς το μήνυμα της αφυδάτωσης έρχεται πολύ αργότερα από την στιγμή που ο οργανισμός έχει ανάγκη νερού. Επίσης όταν κάνετε προπόνηση ,πίνετε συνεχώς νερό. Πίνετε 90 με 170 γραμμάρια υγρών κάθε 10 με 20 λεπτά κατά την διάρκεια της προπόνησής σας για να αποφύγετε την αφυδάτωση. Όμως νερό θα πρέπει να πίνετε συνεχώς ώστε να διατηρείτε συνεχώς ενυδατωμένο τον οργανισμό σας. Είναι καλό να έχετε ένα μπουκάλι με νερό μαζί σας και να πίνετε όπου και εάν πηγαίνετε. Και βέβαια προτιμάτε το νερό και αποφεύγετε τα αναψυκτικά και τους φρουτοχυμούς που περιέχουν πολύ ζάχαρη.
  • Φρούτα & Λαχανικά
Κάποιες από τις καλύτερες πηγές βιταμινών είναι τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και οι φρέσκοι χυμοί. Αλλά για να ωφεληθείτε από τις βιταμίνες που περιέχουν θα πρέπει να τα φάτε πολύ σύντομα μόλις τα αγοράσετε. Κάποια διατροφικά στοιχεία μειώνονται όταν οι τροφές παραμένουν στο ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα ο χυμός πορτοκαλιού μπορεί να χάσει έως και το 100% της βιταμίνης Cπου περιέχει εάν παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυγείο σας. Επίσης η πολύωρη έκθεση στην ζέστη, στο φως και στον αέρα επιταχύνει τον ρυθμό απώλειας βιταμινών στα λαχανικά και στα φρούτα. Όταν αγοράζετε φρουτοχυμούς δείτε την ημερομηνία λήξης τους και από την στιγμή που θα ανοίξετε το κουτί καταναλώστε το περιεχόμενό τους μέσα σε μία εβδομάδα. Πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά καλά αλλά μην τα αφήνετε για πολύ ώρα μέσα στο νερό. Αποθηκεύετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας στις ειδικές θήκες που βρίσκονται χαμηλά στο ψυγείο ώστε να μειώνεται η υγρασία και το φως που δέχονται. Όσο το δυνατόν αγοράζετε φρέσκα προϊόντα και καταναλώνετε τα μέσα σε τρεις ή τέσσερις ημέρες από την στιγμή που θα τα αγοράσετε. Εάν έχετε πρόβλημα κατανάλωσης τροφών τότε προτιμάτε τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά.
  • Συμβουλές Για Καλούς Κοιλιακούς
Κάντε τις ασκήσεις με αυστηρή τεχνική, αργά και με ελεγχόμενη κίνηση. Όταν βάζετε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι μην το ανασηκώνετε προς τα επάνω. Σε όλη την διάρκεια της κίνησης σφίγγετε δυνατά τους κοιλιακούς σας. Μην ξεκουράζεστε και χαλαρώνετε μεταξύ των επαναλήψεων. Όταν κάνετε επαναλήψεις για κοιλιακούς, η κίνηση δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλη. Όταν χαλαρώνετε εισπνεύστε και εκπνεύστε από το στόμα όταν είσαστε στο άνω σημείο της επανάληψης. Μην χρησιμοποιείτε επιπλέον βάρη. Γενικός κανόνας: Για πιο εμφανείς και μυώδεις κοιλιακούς κάντε από 10 έως 15 σετ μέχρι κόπωση.

Κάπως έτσι φίλοι μου και φίλες μου ολοκληρώσαμε και σήμερα το «BodyBuilding & Υγεία (Μέρος 81ο)», με την ευχή φυσικά…

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, να τρώτε και να γυμνάζεστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά!!


Protected by Copyscape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.