Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

"Σκύρος...Εκεί Που Οι Σποράδες Συναντούν Τις Κυκλάδες"


Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Αν και το φθινόπωρο έκανε πλέον και επισήμως ημερολογιακά την εμφάνισή του, είμαστε πάλι εδώ κοντά σας μέσα από το blog μας www.experiencescollector.com , για να αναρτήσουμε ένα άρθρο ως επί το πλείστον καλοκαιρινό. Θα μιλήσουμε λοιπόν για έναν ταξιδιωτικό προορισμό που θα σας προσφέρει απέραντη ηρεμία - γαλήνη. Όπως έχουμε τονίσει και άλλες φορές η ζωή μας γυρνά γύρω από τις εμπειρίες, θα σας παραθέσω παρακάτω την δική μου εμπειρία από την επίσκεψή μου στο νησί αυτό, το οποίο είναι η Σκύρος.

Η Σκύρος λοιπόν βρίσκεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων ΒΑ της Εύβοιας. Είναι ένα νησί πολύ εύκολα προσβάσιμο, αφού οι τοπικοί φορείς έχουν εξασφαλίσει αποκλειστική και μόνιμη γραμμή με την Κύμη, ενώ τα δρομολόγια τηρούνται με αρκετά μεγάλη ακρίβεια. Η Σκύρος ενδείκνυται για να περάσει κανείς τις ολιγοήμερες διακοπές του ή ακόμη και για να περάσει εκεί ένα όμορφο-ήρεμο Σαββατοκύριακο, αφού το νησί αυτό είναι σχετικά μικρό και πολύ εύκολα κάποιος το γυρνά είτε με αυτοκίνητο, είτε και με μηχανή. Όσον αφορά τώρα την μορφολογία του νησιού θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος, πως σε αυτήν παρατηρείται μία διχοτόμηση. Και αυτό συμβαίνει, διότι στο μισό νησί παρατηρείται μεγάλη και πλούσια βλάστηση, ενώ στο άλλο μισό παρατηρείται έλλειψη βλάστησης και ξηρασία. Το μισό νησί θυμίζει Σποράδες, ενώ το άλλο μισό Κυκλάδες αντίστοιχα. Είναι σαν να βρίσκεται κάποιος σε δύο διαφορετικά μέρη, αφού στην μισή Σκύρο μπορεί να διακρίνει κανείς πολλά δέντρα (κυρίως πεύκα) που φτάνουν ακόμη και μέχρι κάτω στις παραλίες και λουλούδια, ενώ στην άλλη μισή Σκύρο τοποθεσίες με παντελώς ανύπαρκτη βλάστηση με φτωχό και ξηρό φυσικό τοπίο. Οπότε η επιλογή έγκειται στις προτιμήσεις του καθενός. Ωστόσο το αξιοσημείωτο του νησιού είναι ότι έχει αναπτυχθεί μόνο η πλευρά που μοιάζει με τις Κυκλάδες.

Μία άλλη παράμετρος που θα μπορούσε να σχολιαστεί είναι οι παραλίες του νησιού. Στην Σκύρο λοιπόν δεν υπάρχουν πολλές οργανωμένες παραλίες και οι λιγοστές αυτές βρίσκονται κυρίως στις περιοχές Μώλος και Μαγαζιά, όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη κοσμοσυρροή. Σε αυτές τις παραλίες μπορεί να βρει κανείς ξαπλώστρες, ομπρέλες αλλά και beach-bar. Στις υπόλοιπες παραλίες του νησιού οι λουόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως ξαπλώστρες, ομπρέλες θαλάσσης, ψυγειάκια και όλα τα απαραίτητα για μία μέρα στην παραλία. Στο μισό μέρος του νησιού, όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη βλάστηση, όπως προαναφέρθηκε, οι παραλίες έχουν μία αξιοζήλευτη φυσική ομορφιά, αφού είναι πευκόφυτες και σε πολλές περιπτώσεις τα πεύκα αγγίζουν την αμμουδιά, δίνοντας στην θάλασσα ένα πράσινο χρώμα, τοπίο που σε όποιον το αντικρίζει προσδίδει ηρεμία, χαλάρωση και ψυχική γαλήνη. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί πως όλες οι παραλίες του νησιού έχουν και άμμο αλλά και βότσαλο. Αξιοσημείωτες είναι οι παραλίες Κυρά Παναγιά, Άγιος Πέτρος, Καλαμίτσα, Πεύκο κ.ά.

Όσον αφορά τώρα την διατροφή, το φαγητό είναι αρκετά καλό και ποιοτικό και σε αρκετά καλές τιμές σε διάφορα ταβερνάκια και εστιατόρια που μπορεί κάποιος να βρει διάσπαρτα σε όλο το νησί. Επίσης υπάρχουν και πολύ όμορφα μπαράκια, κυρίως στην περιοχή την Μαγαζιών, όπου μπορεί κάποιος να χαλαρώσει απολαμβάνοντας το ποτό του και θαυμάζοντας την θέα. Τέλος οι κάτοικοι του νησιού θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν φιλόξενοι, όμως το αξιοπερίεργο είναι πως δεν γνωρίζουν και τόσο καλά το νησί, αφού όταν ερωτούνταν για τις παραλίες του νησιού, αδυνατούσαν να δώσουν μία ξεκάθαρη απάντηση, πιθανόν λόγω μερικής αγνοίας.

Καταλήγοντας, η Σκύρος είναι ένα νησί με αξιοσημείωτη φυσική ομορφιά, στο μισό της. Αναμφίβολα αποτελεί έναν σίγουρο ταξιδιωτικό προορισμό, που κάποιος μπορεί να επιλέξει, για να φορτίσει πολύ εύκολα τις μπαταρίες του κατά την καλοκαιρινή του άδεια ή και για ένα ολόκληρο Παρασκευοσαββατοκύριακο. Διότι συνδυάζει την ηρεμία με την ξεγνοιασιά, την επαφή με την φύση και άρα την ψυχική ξεκούραση που τόσο έχουμε ανάγκη στις μέρες μας.

Protected by Copyscape Unique Content Checker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.