Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

«Στην φωλιά του Κούκλου»


Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Ελπίζω να σας βρίσκω όσο το δυνατόν καλά σωματικά αλλά και κυρίως πνευματικά. Σήμερα είμαστε μαζί για ένα πολιτιστικό θέμα. Πολιτιστικό θέμα, μια πρόταση που είμαι βέβαιος πως θα σας προσφέρει άφθονο γέλιο.

Ημέρα Τετάρτη, νεκρή ημέρα για τα μαγαζιά και ως επί το πλείστον για τα θέατρα. Έχοντας ακούσει πάρα πολλά, αλλά έχοντας παρακολουθήσει αρκετά τον Μάρκο Σεφερλή, αποφασίζω να πάω στο θέατρο και να δω το έργο που παίζει, πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί και έχει διασκευάσει και τιτλοφορεί «Στην φωλιά του Κούκλου».

Το θέατρο στην πλατεία σχεδόν γεμάτο. Παθαίνω το πρώτο σοκ. Ημέρα Τετάρτη, χωρίς πούλμαν από έξω για να φέρνει κόσμο από διάφορα μέρη της Ελλάδας, και σχεδόν γεμάτο…

Η έναρξη είχε οριστεί στις 19:30, ωστόσο το έργο ξεκίνησε σχεδόν 20:15. Ίσως από τα λίγα προβλήματα και αστοχίες εκείνης της νύχτας. Φυσικά ο Μάρκος βγαίνει μέσα από τον κόσμο και ξεκινάει ένα γαϊτανάκι με ατέλειωτες ατάκες και γέλιο που διαρκούν σε πρώτη φάση δύο ώρες. Αφού το πρώτο διάλειμμα είναι κοντά στις 22:15. Φυσικά η όλη παράσταση συνεχίζει και μετά το διάλειμμα άλλη μια ώρα και κάτι παραπάνω. Η παράσταση ολοκληρώνεται κοντά στις 00:15 με όλο τον κόσμο πραγματικά ευχαριστημένο. Το άλλο αρνητικό τις παράστασης είναι πως εκεί που είναι το θέατρο Περοκέ, μόλις βγαίνεις από αυτό βλέπεις μόνο ξένους και καθόλου Έλληνες, πράγμα που το θίγει και ο Μάρκος Σεφερλής κατά την διάρκεια του θεατρικού.

Να πω εδώ και λίγο για το θέμα που πραγματεύεται η παράσταση. Στην αρχή ο Μάρκος λέει πως στην ουσία βρισκόμαστε στην τελική πρόβα του έργου και πως αύριο θα είναι η πρεμιέρα. Κατά αυτόν τον τρόπο στο πρώτο μέρος έχουμε όλη την παράσταση, με διακοπές από τον Σεφερλή για να διορθώνει τα αδιόρθωτα. Μετά το διάλειμμα μπαίνουμε στην κανονική παράσταση που λόγω των λαθών που γίνονται και των απρόοπτων προσφέρει ακόμα πιο πολύ γέλιο.

Οι ηθοποιοί που τον πλαισιώνουν είναι η Έλ.Τζαβαλιά, Γ.Καπετάνιος, & Αρ.Ζαχαριάδου. Η τιμή του εισιτηρίου ποικίλει ανάλογα την θέση και είναι €20,00, €18,00, €15,00 και €10,00. Θεωρώ ότι όποιο εισιτήριο και να επιλέξει κάποιος είναι σίγουρο πως η τιμή ανταποκρίνεται πλήρως στην παράσταση. Κανένα θέατρο στις μέρες μας δεν προσφέρει μια παράσταση 3 ωρών μόνο με €20,00.

Τέλος να αναφέρω δύο λόγια για τον μεγάλο κωμικό μας Μάρκο Σεφερλή. Γιατί πολύ απλά έτσι είναι τα πράγματα. Πρόκειται για ένα μεγάλο κωμικό ηθοποιό που προσφέρει άφθονο γέλιο σε κάθε παράστασή του. Το κύριο όμως είναι πως το γέλιο που δίνει στους θεατές του είναι χιούμορ που κάθε βράδυ αλλάζει, αφού είναι εμφανές και πάνω στην σκηνή ότι αυτοσχεδιάζει και αναγκάζει ακόμα και τους ηθοποιούς που τον περιβάλλουν να μην μπορούν να αντιδράσουν από τα γέλια. Ωστόσο υπάρχουν και πολλοί Έλληνες που τον θεωρούν «σαχλό» και πως τα αστεία που κάνει δεν είναι επιπέδου. Για όλους αυτούς έχω απλά να τους προτείνω να πάνε να δούνε την συγκεκριμένη παράσταση, ή σε όποιο θεατρικό ανεβάσει εντελώς αντικειμενικά. Βγαίνοντας από το θέατρο λοιπόν, όλοι αυτοί που τον κατακρίνουν, αν δεν ακούσουν από τον κόσμο να λέει πόσο καλά πέρασε και πόσο πολύ γέλασε, μπορούν να συνεχίσουν να πιστεύουν τα «σαχλά» που έχουν διαμορφώσει στο δικό τους μυαλό, στον δικό τους «παρωπιδικό» κόσμο.

Από εκεί και πέρα βέβαια θεωρώ πως ο Μάρκος Σεφερλής, ότι εκτός από ένας ευφυής κωμικός είναι και πάρα πολύ αδικημένος από τα Μέσα Μαζικού Επηρεασμού, γιατί ένας άνθρωπος που προσφέρει τόσο άφθονο γέλιο δεν μπορεί να λείπει από τα τηλεοπτικά δρώμενα. Ίσως να είναι και αυτός ένας λόγος λοιπόν, που εισπράττει τόσο μεγάλη αγάπη από τον κόσμο ακόμα και την ημέρα Τετάρτη που όλα τα άλλα θέατρα είναι απλά Κλειστά…!!!   


Protected by Copyscape Plagiarism Software

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.