Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Σάκης Μπουλάς: Ανιδιοτελώς διασκέδαζε και έκανε να γελάει ο κόσμος!!

Φίλοι μου και φίλες μου καλησπέρα σας. Είμαστε μαζί σήμερα για να μιλήσουμε για ένα θέμα που προκάλεσε σοκ στον καθένα και καθεμία. Την Παρασκευή που πέρασε η σκηνή, το θέαμα έχασε ένα μεγάλο καλλιτέχνη, ίσως από τους λίγους που είχαν απομείνει ακόμα. Ο Σάκης Μπουλάς δεν είναι πια μαζί μας, χάνοντας όπως, όποιος ή όποια μπλέκεται μαζί με αυτήν την ασθένεια, την μάχη με τον καρκίνο. Ίσως η πιο ύπουλη ασθένεια γονάτισε τον μεγάλο μας καλλιτέχνη.

Γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 11 Μαρτίου του 1954. Η καταγωγή του ήταν από τον Πειραιά όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς του ήθελαν να γίνει δικηγόρος αλλά εκείνος επέλεξε το δρόμο του τραγουδιού και της ηθοποιίας.

Ο Σάκης πρόσφερε απλόχερα το γέλιο σε όλους και όλες εμάς, με ταινίες του και με σειρές του. Ωστόσο ο Μπουλάς δεν σταμάτησε να δίνει στο φιλοθεάμον κοινό διασκέδαση μια που είχε κάνει και δική του δισκογραφική δουλειά με κομμάτια που ξεχωρίζουν έως και σήμερα.

Κατά την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια έκανε πολύ σημαντικές συνεργασίες, ωστόσο οι φίλοι που έκανε από τον ίδιο τον καλλιτεχνικό χώρο, πράγμα πολύ δύσκολο μέσα σε αυτό το λόμπι, μας δείχνει το πόσο αγαπητός ήταν ο Σάκης.

Φυσικά και κατά την νεκρώσιμη ακολουθία ήταν εκεί όλοι οι πραγματικοί του φίλοι να τον αποχαιρετήσουν, όπως οι πιστοί σε αυτόν Γιάννης Ζουγανέλης, Πέτρος Φιλιππίδης και Παύλος Χαϊκάλης. Επίσης το πρωί του Σαββάτου αποχαιρέτησαν τον Σάκη οι Ελένη Ράντου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Θάνος Μικρούτσικος, Αντώνης Ρέμος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ισιδώρα Σιδέρη, Ελεονόρα Ζουγανέλη και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.  
   
Δηλώσεις που θα μας μείνουν χαραγμένες από τους πραγματικούς του φίλους είναι οι ακόλουθες:

-Παύλος Χαϊκάλης: «Σε αυτό το χώρο έχουμε κάνει γυρίσματα για το σενάριο στο 50-50 και βρέθηκε η μοίρα σε αυτό το χώρο να θάβουμε το φίλο μου. Χθες ήταν Παρασκευή περίμενα να πιούμε το τσίπουρο, δεν ήρθε. Σήμερα, είμαστε εδώ»

-Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: «Όπως βλέπουμε τους μεγάλους κωμικούς στις ταινίες τους και μας διασκεδάζουν ακόμα και σήμερα έτσι θα κάνουμε και με τον Σάκη από εδώ και πέρα, θα μας διασκεδάζει μέσα από το έργο που έχει αφήσει.»

-Γιάννης Ζουγανέλης: «Ο Σάκης έφυγε από το παρόν αλλά έχει αφήσει ένα τέτοιο έργο που θα μας επιτρέψει να τον βιώνουμε και στο μέλλον.»

-Διονύσης Σαββόπουλος: «Ήταν σαν μια πηγή που στερεύει αλλά το νεράκι που βγάζει είναι πάλι νερό πηγής, είναι νερό καθαρό – γνήσιο. Ο άνθρωπος είχε υπερβεί τον εαυτό του και ήταν πιο ωραίος και πιο καθαρός. Η φωνή του είχε ψυχή.»

Μέσα από αυτήν την άνιση μάχη που έδινε εδώ και ένα χρόνο περίπου ο Σάκης Μπουλάς, από το πλευρό του δεν έλειψε στιγμή η σύντροφος του Αλεξάνδρα Ούστα που πραγματικά τις αξίζουν πολλά – πολλά μπράβο.

Πολύ σημαντικό, όπως είχε παραδεχθεί και ο ίδιος, είναι ότι έζησε την σύντομη μεν ζωή του ακριβώς όπως επιθυμούσε. Με τα πάθη του, με τα λάθη του και με όλα όσα εκείνος έκρινε ότι τον γέμιζαν στην καθημερινότητά του. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε πως οι γιατροί του δίνανε ζωή ένα με ενάμιση μήνα και εκείνος άντεξε παραπάνω από χρόνο δουλεύοντας όλο αυτόν τον καιρό κανονικά πάνω στην σκηνή.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο Σάκης Μπουλάς μας λείπει ήδη, η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν βόμβα στην Ελλάδα μας μιας και οι περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες τον αγαπούσαν ανιδιοτελώς όπως ακριβώς εκείνος διασκέδαζε και έκανε να γελάει τόσα χρόνια τον κόσμο.


Υ.Γ. Το μεγαλείο – δύναμη της ψυχής του φαίνεται και από το γεγονός πως μετά την νεκρώσιμη ακολουθία, στην καθιερωμένη ψαρόσουπα για να συγχωρέσουμε τον νεκρό, ο Σάκης είχε πάει 2-3 μέρες πριν φύγει και είχε πληρώσει το γεύμα αυτό για τους φίλους του. Γεγονός που μαρτύρησε ο Διονύσης Σαββόπουλος το Σάββατο το βράδυ στην πρώτη παράσταση του μαγαζιού που ήταν και ο Σάκης μαζί τους.

Protected by Copyscape Web Plagiarism Detector

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ευχαριστώ για το σχόλιό σας,
Experiences Collector.